Με απώλειες έκλεισε την εβδομάδα ο χρυσός

gold_price

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έχασε 7,10 δολ. ή 0,6% και διαμορφώθηκε στα 1.201,10 δολ. ανά ουγγιά

Με νέες απώλειες έκλεισε σήμερα ο χρυσός, καθώς δέχτηκε πιέσεις από το ισχυρό δολάριο και τις αυξημένες προσδοκίες ότι η Fed θα μπορούσε να προβεί σε μια ταχύτερη αύξηση των επιτοκίων.

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε σήμερα με απώλειες 7,10 δολ. ή 0,6% στα 1.201,10 δολ. ανά ουγγιά.

Την ίδια ώρα, το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,5% έναντι του δολαρίου, στο 1,163 δολ., ενώ ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- ενισχυόταν κατά 0,4% στις 94,9 μονάδες.

Σημειώνεται ότι το ενδυναμωμένο δολάριο τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά ακριβότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.

Σε εβδομαδιαία βάση, το πολύτιμο μέταλλο σημείωσε οριακά κέρδη 70 σεντς.

Πηγή: www.newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

χρεη

Μετά από ερώτηση του βουλευτή Δημήτρη Καμμένου η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έδωσε στοιχεία στα οποία αποκαλύπτεται ότι σχεδόν 3,6 εκατομμύρια Έλληνες χρωστούν μέχρι 10.000 ευρώ (συνολικά 3,7 δισ), ενώ οι μεγαλοοφειλέτες, μπορεί να είναι μόλις 41.232, όμως χρωστούν πάνω από 91 δισεκατομμύρια ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο

19