Έλον Μασκ: Βγάζω την Τέσλα από το χρηματιστήριο

Elon

Ακόμα δεν έχει εξακριβωθεί κατά πόσο ισχύει η έξοδος της εταιρείας από το χρηματιστήριο ή αν απλώς ο Μασκ «παίζει», όπως όταν είχε δηλώσει πως η εταιρεία του πτώχευσε

Ανεστάλη η διαπραγμάτευση της μετοχής της Tesla μετά τα tweets του Έλον Μασκ, όπου ανέφερε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να βγάλει την Tesla από το χρηματιστήριο με τιμή μετοχής τα 420 δολ., ενώ συμπλήρωσε πως «η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη».

Η μετοχή «εκτοξεύτηκε» 6% φτάνοντας τα 367 δολ. μετά τις αναρτήσεις του διευθύνοντος συμβούλου της Tesla, ωστόσο ακόμα δεν έχει εξακριβωθεί κατά πόσο ισχύει η έξοδος της εταιρείας από το χρηματιστήριο ή αν απλώς ο Μασκ «παίζει», όπως όταν είχε δηλώσει πως η εταιρεία του πτώχευσε.

Νωρίτερα έγινε γνωστό πως σημαντικό ποσοστό στην Tesla του Ελον Μακ έχει «χτίσει» φέτος το κρατικό fund της Σαουδικής Αραβίας, που επιβλέπει ο ισχυρός πρίγκιπας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, η Σαουδική Αραβία συμμετέχει στον τεχνολογικό κολοσσό με ποσοστό που που κυμαίνεται από το 3% έως το 5%. Το ποσοστό είναι κάτω από 5% οπότε δεν απαιτείται η δημοσιοποίηση της συναλλαγής.

Στην τρέχουσα τιμή της μετοχής της Tesla, η θέση του fund της Σαουδικής Αραβίας είναι μεταξύ $1,7δισ. και $2,9 δισ.

Σύμφωνα με ξένα ΜΜΕ, το tweet του Μασκ ελέγχεται ως προς την αξιοπιστία του

Το μερίδιο καθιστά το fund έναν από τους οκτώ μεγαλύτερους μετόχους της Tesla, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.

Επίσης, το ταμείο του Μπιν Σαλμάν το οποίο διαθέτει περιουσιακά στοιχεία άνω των 250 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προσέγγισε αρχικά την Tesla και τον διευθύνοντα σύμβουλο Έλον Μασκ για να εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά μετοχών της εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

moodys2

Νωρίτερα, με έκθεσή του, οι οίκος είχε φροντίσει να στείλει μήνυμα πως τα επίμονα «αγκάθια» της ελληνικής οικονομίας, από τις χαμηλές επενδύσεις και τις αρνητικές δημογραφικές τάσεις έως τους κινδύνους του τραπεζικού τομέα και το υπέρογκο χρέος, δεν αφήνουν προς το παρόν περιθώρια για σημαντικές αλλαγές στο αξιόχρεο

6