Έλον Μασκ: Βγάζω την Τέσλα από το χρηματιστήριο

Elon

Ακόμα δεν έχει εξακριβωθεί κατά πόσο ισχύει η έξοδος της εταιρείας από το χρηματιστήριο ή αν απλώς ο Μασκ «παίζει», όπως όταν είχε δηλώσει πως η εταιρεία του πτώχευσε

Ανεστάλη η διαπραγμάτευση της μετοχής της Tesla μετά τα tweets του Έλον Μασκ, όπου ανέφερε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να βγάλει την Tesla από το χρηματιστήριο με τιμή μετοχής τα 420 δολ., ενώ συμπλήρωσε πως «η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη».

Η μετοχή «εκτοξεύτηκε» 6% φτάνοντας τα 367 δολ. μετά τις αναρτήσεις του διευθύνοντος συμβούλου της Tesla, ωστόσο ακόμα δεν έχει εξακριβωθεί κατά πόσο ισχύει η έξοδος της εταιρείας από το χρηματιστήριο ή αν απλώς ο Μασκ «παίζει», όπως όταν είχε δηλώσει πως η εταιρεία του πτώχευσε.

Νωρίτερα έγινε γνωστό πως σημαντικό ποσοστό στην Tesla του Ελον Μακ έχει «χτίσει» φέτος το κρατικό fund της Σαουδικής Αραβίας, που επιβλέπει ο ισχυρός πρίγκιπας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, η Σαουδική Αραβία συμμετέχει στον τεχνολογικό κολοσσό με ποσοστό που που κυμαίνεται από το 3% έως το 5%. Το ποσοστό είναι κάτω από 5% οπότε δεν απαιτείται η δημοσιοποίηση της συναλλαγής.

Στην τρέχουσα τιμή της μετοχής της Tesla, η θέση του fund της Σαουδικής Αραβίας είναι μεταξύ $1,7δισ. και $2,9 δισ.

Σύμφωνα με ξένα ΜΜΕ, το tweet του Μασκ ελέγχεται ως προς την αξιοπιστία του

Το μερίδιο καθιστά το fund έναν από τους οκτώ μεγαλύτερους μετόχους της Tesla, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.

Επίσης, το ταμείο του Μπιν Σαλμάν το οποίο διαθέτει περιουσιακά στοιχεία άνω των 250 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προσέγγισε αρχικά την Tesla και τον διευθύνοντα σύμβουλο Έλον Μασκ για να εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά μετοχών της εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

casi_arthro

Παρά το γενναίο κούρεμα κατά 60% στα χρέη του προς το Δημόσιο και τις τράπεζες, μετά την ένταξη στο άρθρο 106β, συνεχίζει να αθετεί τις υποχρεώσεις του και να σωρεύει νέα χρέη προς το ΙΚΑ, τα οποία ήδη έφτασαν τα 22 εκατ. ευρώ

apofaseis

Το επιχειρείν φαίνεται ότι μπορεί να …περιμένει: Στα γρανάζια της γραφειοκρατίας έχουν εγκλωβιστεί εκατοντάδες αποφάσεις υπαγωγής του αναπτυξιακού νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση το 2016, με τα επίσημα νούμερα να κάνουν λόγο για τουλάχιστον 1.276 προτάσεις προϋπολογισμού άνω των 3,8 δισ. ευρώ που αναμένουν επιχειρήσεις, με υγιή χρηματοοικονομικά στοιχεία, στην πλειονότητά τους από τον τομέα του τουρισμού, αλλά και από άλλους κλάδους στο κομμάτι των τροφίμων και της βιομηχανίας.

petrelaio

Η μέση τιμή αναμένεται μεν να διαμορφωθεί στα 1,14 ευρώ το λίτρο, αλλά σε πολλές γειτονιές στα μεγάλα αστικά κέντρα (όπου κατοικεί το 80% του πληθυσμού) εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 1,17 ευρώ, ενώ για την ηπειρωτική Ελλάδα και τις απομακρυσμένες περιοχές θα υπερβεί το 1,20 και στα νησιά το 1,28 ή 1,30 ευρώ

20