Ψυχρολουσία από τη Γερμανία για τη δόση των 15 δισ. ενώ η κυβέρνηση λέει «ja» στις επαναπροωθήσεις μεταναστών

tsak-euro-1

Ενώ μόνο εμείς αποδεχόμαστε μετανάστες από τη Γερμανία, η εξαγγελία Τσίπρα για μη αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά μέχρι το τέλος του έτους «πάγωσε» την εκταμίευση της δόσης - Προσπαθούν να τα μπαλώσουν με 28 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμού του Καμμένου στο υπ. Άμυνας

«Κακά μαντάτα» για τους Έλληνες συνταξιούχους και τους νησιώτες που εξαιρέθηκαν φέτος από την αύξηση του ΦΠΑ, έκρυβε το χθεσινό Eurogroup.Ταυτόχρονα όμως, η παράταση της αβεβαιότητας και το «βέτο» στην καταβολή της δόσης από την Γερμανία έστειλε και ένα αρνητικό μήνυμα στις διεθνείς αγορές για την Ελλάδα, πριν καλά-καλά επιστρέψει ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, όπου επί τρεις μέρες διαφήμιζε στους ξένους επενδυτές τις αποφάσεις του προηγούμενου Eurogroup για την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές.

Παρά τα μηνύματα αισιοδοξίας των προηγουμένων ημερών από Αθήνα και Βρυξέλλες ότι το χθεσινό Eurogroup θα ήταν το πιο αδιάφορο «από καταβολής Μνημονίων» και σχεδόν τυπική διαδικασία για την χώρα μας, τελικώς όλα διαψεύστηκαν από τις εξελίξεις. Στις «καθυστερήσεις» του Μνημονίου η Ελλάδα πέτυχε εκπληκτικό «αυτογκόλ», από το οποίο πρέπει να εξαχθούν πολλαπλά συμπεράσματα και διδάγματα:

- Η διατήρηση του χαμηλού ΦΠΑ στα 5 νησιά του Αιγαίου θα κρατήσει μόνον 6 μήνες, ως τον Δεκέμβριο του 2018. Παρά τις δηλώσεις Τσίπρα πως «όσο είμαι πρωθυπουργός» και «όσο διαρκεί η μεταναστευτική κρίση ο ΦΠΑ δεν θα αυξηθεί», στο Eurogroup η ελληνική πλευρά υποχρεώθηκε σε -μία ακόμη- ταπεινωτική δήλωση μετανοίας. Το αποκάλυψε ο Κλάους Ρέγκλινγκ αποκαλύπτοντας στην συνέντευξη Τύπου ότι «έχουμε όντως την δέσμευση από τις ελληνικές αρχές ότι ο συντελεστής ΦΠΑ θα αυξηθεί στο τέλος του έτους, οπότε πρόκειται για αναβολή κατά 6 μήνες».

- Το «πέναλτι» που ζήτησαν οι Γερμανοί ήταν ιδιαίτερα οδυνηρό. Απαίτησαν να ληφθούν «ισοδύναμα μέτρα» για τις απώλειες, παρότι το κόστος είναι ιδιαίτερα ευτελές για τον προϋπολογισμό μπροστά στα πρωτογενή πλεονάσματα των 7 δισ. τον χρόνο που επιτυγχάνει η χώρα.

- Και μάλιστα, ενώ το κόστος για τον προϋπολογισμό (ή το όφελος για τους κατοίκους των 5 νησιών) καταγράφεται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα στα 16 εκατομμύρια ευρώ για το β΄εξάμηνο φέτος (ή 32 εκατομμύρια για κάθε χρόνο από το 2019 και μετά) της φοροελάφρυνσης, το «πέναλτι» που θα πληρώσει η χώρα για αυτούς τους έξι μήνες που απομένουν ως το 2019 θα φτάσει… στα 28 εκατομμύρια ευρώ!

- Αυτά τα 28 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά δεσμεύθηκε ότι θα περικοπούν «κωδικό προς κωδικό» από κονδύλια και δαπάνες του υπουργείου Άμυνας (έξοδα κίνησης, αναβάθμιση αεροσκαφών κλπ) δηλαδή από χρήματα που προορίζονταν ιδίως για την προστασία και ασφάλεια των 5 ακριτικών νησιών του Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Κως και Λέρος) οι κάτοικοι των οποίων θα ωφελούνταν από την θεαματική εξαγγελία του πρωθυπουργού.

- Έχει τη σημασία του επίσης ίσως και ότιμ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μάλιστα, μεταξύ άλλων κόβονται και 5 εκατομμύρια από την ετήσια συνδρομή της χώρας προς το ΝΑΤΟ, όταν την ίδια ώρα και στον ίδιο τόπο, στις Βρυξέλες, συνεδρίαζαν οι ηγέτες των κρατών –μελών του, και εκεί ο Έλληνας Πρωθυπουργός απολάμβανε την ευαρέσκεια των ΗΠΑ και του προέδρου Τραμπ για την πρόσκληση στα Σκόπια και τις υψηλές αμυντικές δαπάνες της χώρας μας.

«Νάρκη» στις συντάξεις

Το χειρότερο όλων ίσως είναι πως η όλη εξέλιξη, ξύπνησε και τα άσχημα «αντανακλαστικά» των δανειστών στις μονομερείς ενέργειες της χώρας, που σχεδόν είχαν ξεχαστεί.

Είτε πρόκειται για 16 είτε για 28 εκατομμύρια, αυτά είναι μόλις το 1/100 σχεδόν από τα 1,8-2 δισ. ευρώ των περικοπών της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις, τις οποίες η κυβέρνηση εμφανίζεται να προσπαθεί να ακυρώσει. Αλλά και την προηγούμενη ημέρα επίσης, την Τετάρτη πριν το Eurogroup, στην συνένετευξη Τύπου Ντομπρόβσκις – Μοσκοβισί, οι ερωτήσεις των ξένων μέσων ενημέρωσης έδειχναν να συνδέουν επίσης την (ήσσονος σημασίας) υπαναχώρηση στον ΦΠΑ, με φόβους για γενικότερη μεταμνημονιακή χαλάρωση και μεταστροφή της Ελλάδας μετά το Μνημόνιο.

Έτσι, ενώ σε εποχές Μνημονίου η κυβέρνηση απέτυχε να πείσει (καταθέτοντας και ισοδύναμα έστω όπως τώρα κάνει) το αυτονόητο, ότι δηλαδή δεν έχει κανένα ουσιαστικό δημοσιονομικό όφελος η χώρα αν επιβαρυνθούν με αυξήσεις ΦΠΑ οι ηρωικοί –όσο και ταλαιπωρημένοι από το μεταναστευτικό και τους σεισμούς- κάτοικοι των ακριτικών νησιών του Αιγαίου, έχασε και την ευκαιρία να επιβάλει την άποψή της κατά την έξοδο από τα Μνημόνια, υπονομεύοντας ταυτόχρονα και την διαπραγμάτευση που όλα τα κόμματα ζητούν να υπάρξει για τις περικοπές στις συντάξεις!

Μετά τις εξελίξεις αυτές, περνά σε δεύτερη μοίρα η αναβολή της εκταμίευσης της τελευταίας δόσης των 15 δισ. ευρώ. Αντί για πολλά «συγχαρητήρια» για έξοδο από το Μνημόνιο, οι σχετικές αναγγελίες σκιάζονται από την απαξιωτική υποχώρηση της κυβέρνησης, μετά και το γερμανικό «μπλόκο» στην εκταμίευση, καθώς το Γερμανικό Κοινοβούλιο δεν την ενέκρινε ακόμη, μέχρι να ανακοινωθούν και επισήμως ποια είναι τα αρνητικά «αντίμετρα» που θα λάβει η Αθήνα.

Όπως είπε χθες ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης Κλάους Ρέγκλινγκ, «το γεγονός ότι η εθνική διαδικασία στη Γερμανία δεν έχει κλείσει, συνδέεται με την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να μην αυξήσει τον συντελεστή ΦΠΑ σε πέντε νησιά. Αυτή ήταν ένα από τα 88 προαπαιτούμενα. Η Ελλάδα στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου δεσμεύτηκε να επιτύχει εξοικονόμηση σε άλλες περιοχές του προϋπολογισμού ύψους 28 εκατ. ευρώ, έτσι ώστε σε καθαρή βάση να μην αλλάξει η δημοσιονομική κατάσταση. Και αυτό ήταν ένα σημαντικό βήμα που ελπίζουμε ότι θα επιτρέψει επίσης στη Γερμανία να ολοκληρώσει την εθνική της διαδικασία» δήλωσε, για να συμπληρώσει ο παριστάμενος Επίτροπος Μοσκοβισί ότι «προλαβαίνουμε να εκταμιευθεί η δόση πριν τις 20 Αυγούστου».

«Κερασάκι στην τούρτα» η αποδοχή μεταναστών από τη Γερμανία

Και σαν μην έφταναν όλα αυτά η Deutsche Welle αποκάλυψε σε ρεπορτάζ της ότι μόνο η Ελλάδα ανταποκρίνεται θετικά στο γερμανικό αίτημα για επαναπροωθήσεις προσφύγων την ώρα που αρνητικές παραμένουν Αυστρία και Ιταλία ενώ μετά την Αλβανία και η ΠΓΔΜ αρνήθηκε μόνιμα κέντρα ασύλου στο έδαφός της.

Σε συνεντεύξεις τους σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς (Spiegel-Online) και ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας (Frankfurter Allgemeine Zeitung) διαβεβαιώνουν πως η Ελλάδα έχει την πρόθεση να υπογράψει συμφωνία με τη Γερμανία για τις επαναπροωθήσεις προσφύγων. Μάλιστα ο κ. Βίτσας εξέφρασε την άποψη ενδεχομένως η συμφωνία να κλείσει και πριν τα τέλη Ιουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ (95)

koffi

Έχω τον Koffi Kouakou. Είμαι πολύ χαρούμενος σήμερα όχι για τίποτα, αλλά για αυτό που έκανε αυτός ο σπουδαίος άνθρωπος που ονομάζεται Doctor. Ήμουν τόσο χαμηλός όταν η πρώην μου; με παράτησε. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι τώρα η σύζυγός μου είναι τώρα πίσω στα γόνατά μου με ρουμπίνι τριαντάφυλλο, ζητώντας από μένα να τον πάρω πίσω και να αισθάνομαι λυπημένος και συγγνώμη που με άφησε; ότι μου έκανε πόνο μετά το διαζύγιο; Και όλο αυτό το θαύμα συνέβη αφού διέταξα την έκτακτη ανάγκη 48 ωρών από τον γιατρό. Κύριε, είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος σήμερα σε όλο τον κόσμο. Ο γιατρός το έκανε. Ναί. Είναι ένα υπέροχο θαύμα και ευχαρίστηση για μένα και την οικογένειά μου σήμερα .. Σας ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθεια σας. Είστε μια πραγματική μάγισσα και ποτέ δεν θα ξεχάσετε ότι έχετε κάνει και πάλι ευτυχισμένη. Είσαι ο ήρωάς μου. Τα παιδιά χαίρονται που η μητέρα τους έρχεται για πάντα. επικοινωνήστε μαζί του εάν χρειάζεστε επείγουσα βοήθεια στη σχέση σας Email: spellspecialistcaster937@gmail.com

Τρελα

Και κερατας και δαρμένος...

Πήγασος

Η Ελλάδα δεσμεύτηκε για πλεονάσματα 2% μέχρι να αποπληρωθεί το 75% του χρέους και να έχει Μνημόνιο μέχρι να τα αποκτά. Ο Μοσκοβισί έδωσε ένα νέο mail Χαρδούβελη ενόψει εκλογών λόγω φόβου ότι θα εκφραστεί το 61% ΟΧΙ από τη Χρυσή Αυγή. Ο φόβος συμφωνίας για Σκόπια μαζί με ομοφυλοφιλία, έξαρση εγκληματικότητας και τουρκικές προκλήσεις θα στείλει όλες τις ψήφους Τσίπρα στη Χρυσή Αυγή έναντι Βαρουφάκη που ήθελε ευρώ και θα έδειχνε την ανικανότητα των Ευρωπαίων και δεν θα ήταν κατά όπως η Χρυσή Αυγή, που τους βολεύει αφού δεν θα δείξουν ανεπάρκεια ομολογώντας την αποτυχία των Μνημονίων, καθοδηγώντας επίσης Σαλβίνι και Φάρατζ. Η Μέρκελ δεν ήθελε να αθετήσει τις υποσχέσεις τις, άρα με αφορμή τα εσωκομματικά έστειλε μετανάστες στην Ελλάδα που με το κόστος συντήρησης και τη μείωση τουριστών λόγω ανασφάλειας και ενίσχυσης της ανταγωνιστικής Τουρκικής αγοράς με σκόπιμη υποτίμηση νομίσματος θα επισπευσθεί η σίγουρη πτώχευση με την οποία η Ελλάδα θα βγει εκτός στόχων άρα με δραχμή δεν θα πρέπει να πείθουν Ιταλία και Αγγλία για τα οφέλη του ευρώ. Ο Ερντογάν ετοιμάζεται για πόλεμο με την Ευρώπη στα πρόθυρα διάλυσης λόγω αναξιοπιστίας που θα υποτιμήσει το ευρώ σαν το 30% σε 2014-15 με το Ισραήλ να κάνει επίθεση σε Ιράν λόγω πρωτοφανούς συμμαχίας με Τουρκία όταν είναι αποπροσανατολισμένη, ενώ η συμφωνία με Κορέα ναυαγεί διότι τα πυρηνικά που απέκτησε το Ιράν με άρση του εμπάργκο από Ομπάμα δεν μπορούσαν να δοκιμαστούν στο έδαφός του επιβεβαιώνοντας τις απειλές του Ισραήλ, οπότε ο Κιμ Γιονγκ-Ουν με αποτυχημένο δεκαετές πρόγραμμα έπαιζε σαν παιδί με αυτά μέχρι που ο Τραμπ αντέδρασε για να κρύψει με τον φόβο με τον οποίο έκανε συμφωνία σαν ξανθός Ομπάμα (Ντένις Ρόντμαν), οδηγώντας σε μομφή για εσχάτη προδοσία και παραίτηση αντιπροέδρου Μάικ Πενς για εγκατάλειψη σταδιοδρομίας με στήριξη του απαξιωμένου Τραμπ, οπότε ο τρίτος σε σειρά διαδοχής Πρόεδρος της Βουλής Πολ Ράιαν που αποσύρεται θα διορίσει τον συνυποψήφιο το 2012 Μιτ Ρόμνεϊ στην Προεδρία, εγκαινιάζοντας το 4ο Ράιχ με την Ευρώπη υπό το φόβο του Πούτιν και την Ελλάδα σαν νέο Ισραήλ να αποτελεί τους Adeptus Astartes του Imperium στο Warhammer 40K. Η Τερέζα Μέι υποστήριζε Bremain πριν αναλάβει το Brexit και έχει συγκριθεί με τον Ρόμνεϊ ως εκπρόσωπος του κατεστημένου που επιχειρεί να εντάξει ακραίες συνιστώσες στο κόμμα, με την νεκρή βασίλισσα να αντικαθίσταται από τον Ρωμαίο Αυτοκράτορα που θα επαναφέρει το Σχέδιο Μάρσαλ για την εξόντωση των Μουσουλμάνων με αφορμή το θράσος που έδωσε στον Ερντογάν ο Τσίπρας μέσω προσφυγικού

Μπιλ

Μερκελ.."εγω θα βαραω το ζουρνα ....κι 'συ Αλεξη θα χορευεις"!!!αι να δω τα μουτρα σου τωρα....

Πανδώρα

Η χαβούζα της Ευρώπης και των Βαλκανίων. Στείλτε όλους τους λαθρομετανάστες εδώ. Όλοι χωράνε.

zaharias

ΠΑΠΑΤΖΗΔΕΕΕΕΣΣΣΣ

ΣΩΠΑΑΑ

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΑΡΠΑΞΑΝ ΟΛΑ ΕΙΣ ΤΟ ΔΙΗΝΕΚΕΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΔΟΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΘΥΝΟΝΤΕΣ ΤΑ ΙΕΡΑ ΧΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΨΗΝΟΥΝ ΝΑ ΧΑΡΙΣΟΥΝ ΣΕ ΑΛΒΑΝΙΑ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ (ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ) ΤΩΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΣΑΣ ΟΙ ΦΡΑΓΚΟΙ;;;!!! ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΕΡΙΤΤΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ

CR

Δεν είναι δυνατό η Ελλάδα να εμποδίσει την επαναπροώθηση των μεταναστών που καταγράφηκαν πρώτη φορά ΕΔΩ. Είναι ηλίθιο να το κάνει και δεν θα βγάλει πουθενά διότι αυτό προβλέπει το Δουβλίνο ΙΙ: Η αίτηση για παροχή ασύλου κατατίθεται στην πρώτη χώρα εισόδου. Δηλαδή εκεί που πρώτη φορά έγινε καταγραφή του μετανάστη στο πανευρωπαϊκό σύστημα δακτυλικών αποτυπωμάτων για τους μετανάστες. Αυτό που μπορεί να κάνει η Ελλάδα είναι να ζητήσει χρηματοδότηση από την Γερμανία γι αυτούς τους ανθρώπους. Πάντως γίνεται πολύ κακό για το τίποτα. Δεν πρόκειται για πολλούς μετανάστες που εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία. Όσοι μετανάστες πέρασαν από Ελλάδα το 2015 δεν έχουν καταγραφεί πουθενά και έτσι δεν μπορούν να τους γυρίσουν πίσω. Η συμφωνία επαναπροώθησης αφορά μετανάστες που φτάνουν στα σύνορα της Γερμανίας από εδώ και πέρα και έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα.

ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΧΑΙΡΕΤΑ ΤΟ ΤΣΕΚΕΛΩΤΟ: ΟΜΟΡΦΑΝΤΡΑΣ !!

Η προσωποποίηση της ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ !! ΦΑΤΑΟΥΛΑΣ, ΜΕ ΓΟΥΡΟΥΝΙΣΙΟ ΡΟΖ, ΤΕΤΡΑΠΑΧΟΣ, ΚΑΚΟΝΤΥΜΕΝΟΣ, ΤΣΙΓΚΟΥΝΗΣ, ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ ΚΑΙ ... ΚΥΡΙΩΣ, ΔΥΣΜΟΡΦΟΣ !!!

ΖΟΡΜΠΙΛΙ

Οι συριζαίοι τον λιγουρεύονται.

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ !! ΤΟ ΕΧΑΣΕ, ΤΕΛΕΙΩΣ !!

Δεν κατανοεί ο ΓΕΛΑΣΤΟΥΛΗΣ ότι εξελέγησαν, ΧΑΡΙΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΧΑΡΙΝ ΑΣΤΕΙΣΜΟΥ !! ΚΟΙΝΩΣ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ !! ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ !!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

floros-768x650

Ο δημόσιος φορέας ΔΑΠΕΕΠ (πρώην ΛΑΓΗΕ) με αφορμή τη σημερινή απόφαση αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου επισημαίνει ότι εξακολουθεί να διεκδικεί με κάθε ένδικο μέσο το ποσό των περίπου 115 εκατομμυρίων ευρώ που αντιστοιχεί στο έλλειμμα των συναλλαγών του Ημερήσιου Ενεργειακού Προγραμματισμού

2
adonis-sev__1_

Συζητήσαμε πως μπορεί η κυβέρνηση να βοηθήσει στη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος και στην άμεση προσέλκυση περισσότερων ξένων επενδύσεων δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης