Ημέρα καριέρας στα Χανιά από τον φοιτητικό Οργανισμό BEST Chania με θέμα το Brain Drain

chania_carrer

Η διοργάνωση θα διεξαχθεί στις 24-25 Μαΐου 2018 στους συνεδριακούς χώρους του Akali Hotel

Το Chania Career Day (CCD), που διοργανώνει ο σύλλογος BEST Chania του Πολυτεχνείου Κρήτης, αποτελεί μια διημερίδα σχετική με τις ευκαιρίες καριέρας και επαγγελματικής αποκατάστασης και έχει ως θεματική το Brain Drain στην Ελλάδα. Η διοργάνωση θα διεξαχθεί στις 24-25 Μαΐου 2018 στους συνεδριακούς χώρους του Akali Hotel (Παρ.5η Κισσάμου 55, Χανιά).

O BEST είναι ο μεγαλύτερος πανευρωπαϊκός φοιτητικός οργανισμός μηχανικών. Με εθελοντικό, μη πολιτικό και μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα, δραστηριοποιείται σε 33 χώρες με 95 τοπικά γραφεία σε Πολυτεχνεία και Πανεπιστήμια της Ευρώπης. Τα ενεργά μέλη του οργανισμού ξεπερνούν τα 3.300 και αλληλεπιδρά με περισσότερους από 1.700.000 φοιτητές. Τα κύρια πεδία δράσης του είναι η περαιτέρω ανάπτυξη των φοιτητών μηχανικών σε ακαδημαϊκά θέματα και μη.  

Το τοπικό γραφείο Χανίων (link:https://best.tuc.gr/), στοχεύει στη ανάπτυξη των φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης, έχοντας πραγματοποιήσει πάνω από 100 δράσεις στα 24 χρόνια λειτουργίας του. Παράλληλα προωθεί και στηρίζει τις λειτουργίες του οργανισμού σε διεθνές επίπεδο.
Η Ημέρα Καριέρας του BEST Chania διοργανώθηκε για πρώτη φορά κατά τα έτη  2011 και 2012. Η δράση πραγματοποιήθηκε ξανά τον Απρίλιο του 2015 με την επωνυμία BEST Career Day 2015 στα πλαίσια της Πανευρωπαϊκής Γενικής Συνέλευσης του οργανισμού, η οποία στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, ξεπερνώντας τις 400 συμμετοχές  από όλη την Ευρώπη. Το 2017 επαναλήφθηκε επιτυχώς ως Chania Career Day (CCD) και φέτος επιστρέφει σε μια προσπάθεια να καθιερωθεί στην  κοινωνία των Χανίων τα επόμενα χρόνια ως θεσμός.

Σκοπός της διημερίδας είναι  να φέρει κοντά τους φοιτητές μηχανικούς με τις εταιρίες και τα πανεπιστήμια, στοχεύοντας στην ανάδειξη των ευκαιριών καριέρας και της μετεκπαίδευσης των φοιτητών. Το κεντρικό θέμα συζήτησης του φετινού CCD είναι το Brain Drain στην Ελλάδα, όπου καλεσμένος ομιλητής - εισηγητής είναι ο κ.Βασίλειος Βέλκος, πτυχιούχος Μηχανολόγος Μηχανικός, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού.

Οι συμμετέχοντες της διοργάνωσης είναι προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί φοιτητές, καθώς και απόφοιτοι μηχανικοί. Η συμμετοχή αυτών αφορά διάφορες ειδικότητες όπως αυτές των Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Μηχανικών Ορυκτών Πόρων, Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης και Μηχανικών Περιβάλλοντος.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα ξεκινήσουν από την  Δευτέρα 30 Απριλίου. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην επίσημη σελίδα της διημερίδας στο Facebook «Chania Career Day» (https://www.facebook.com/ChaniaCareerDay) ή  στην ιστοσελίδα  (https://best.tuc.gr/ccd/) και στα τηλέφωνα επικοινωνίας: 6986422268 Αντώνης, 6982245698 Παναγιώτης).

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

stoiximan

Για mega deal στο χώρο του Στοιχήματος ετοιμάζεται ο ΟΠΑΠ, σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν στον Τύπο το τελευταίο 24ωρο. Σύμφωνα με αυτές ο Οργανισμός μέσω της κυπριακής του θυγατρικής, Opap Investments αναμένεται να εξαγοράσει το μερίδιο 37% που κατέχει στην Gambling Malta Ltd ο επιχειρηματίας Φώτης Μπόμπολας.

greece

Tα επικαιροποιημένα στοιχεία που ανήρτησε χθες η Παγκόσμια Τράπεζα για τις επιδόσεις 214 χωρών το 2017, δείχνουν ότι η Ελλάδα κατρακύλησε στον δείκτη «κυβερνητικής αποτελεσματικότητας» από την 96η θέση στην 101η της λίστας

29
tourismos

Πάνω από το ήμισυ των στερεών αποβλήτων που προέρχονται από τον τουριστικό τομέα στην Ελλάδα θα μπορούσε, μέσα από βέλτιστες πρακτικές, να οδεύει κάθε χρόνο προς την ανακύκλωση, ενώ παράλληλα μπορούν να γίνουν προσπάθειες για να μειωθούν τα οργανικά απόβλητα.

pipe_gas

Στην ατζέντα της κυβέρνησης ξαναμπαίνει δύο χρόνια μετά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τα Σκόπια, ο αγωγός φυσικού αερίου, ο οποίος είχε υπογραφεί μεταξύ του ΔΕΣΦΑ και της κρατικής εταιρείας της γείτονας χώρας ΜΕR. Πρόκειται για τον αγωγό που θα ξεκινάει από την Νέα Μεσημβρία Θεσσαλονίκης και θα καταλήγει στη FYROM, προσφέροντας μία εναλλακτική πηγή προμήθειας φυσικού αερίου για την χώρα, η οποία σήμερα εξαρτάται από το Ρωσικό αέριο.

turkish_central_bank

Μετά τις επαφές του Τούρκου υπ. Οικονομικών Αλμπαϊράκ στο Βερολίνο και μια εβδομάδα πριν την πολυαναμενόμενη επίσκεψη Ερντογάν στη Γερμανία ο γερμανικός Τύπος εστιάζει στην Τουρκία και τις γερμανοτουρκικές σχέσεις

2