Reuters: "To ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο και δεν χρειάζεται κούρεμα", λένε τώρα οι Ευρωπαίοι

Reuters: "To ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο και δεν χρειάζεται κούρεμα", λένε τώρα οι Ευρωπαίοι

Η πραγματικότητα στην οικονομία έχει αλλάξει σε σχέση με το 2012 που δόθηκε η υπόσχεση για ελάφρυνση - Δεν έχει νόημα να λέμε ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, δήλωσε αξιωματούχος - Δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις

Reuters: "To ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο και δεν χρειάζεται κούρεμα", λένε τώρα οι Ευρωπαίοι
Η Ευρωζώνη θα πρέπει να αποφασίσει το τι θα πράξει με το ελληνικό χρέος και το εάν θα υπάρξουν μέτρα “περικοπής” του, λαμβάνοντας υπόψη τις μεταρρυθμίσεις αλλά και τις βελτιωμένες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων στο πρακτορείο Reuters.

«Τίποτε δεν έχει αποφασιστεί, αλλά και τίποτε δεν έχει αποκλειστεί», δηλώνει, ανώνυμα, Ευρωπαίος αξιωματούχος στο πρακτορείο, το οποίο λίγες ώρες πριν φιλοξενούσε αποκλειστικές δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη.

«Η συμφωνία για τα μέτρα ανακούφισης του χρέους δεν ήταν μια λύση έκτακτης ανάγκης, αλλά μια επιβράβευση για μια χώρα που τα κατάφερε. Στο πλαίσιο αυτό και από τη στιγμή που τα στοιχεία δείχνουν ότι τα καταφέρνουμε, η συζήτηση για την ανακούφιση χρέους πρέπει να συνεχίσει όπως είχαμε συμφωνήσει», υποστηρίζει με τη σειρά του – και εκ νέου ανώνυμα – Έλληνας αξιωματούχος στο Reuters.

Κλείσιμο
Βασικό επιχείρημα των Ευρωπαίων είναι ότι οι οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα έχουν αλλάξει και σαφώς είναι καλύτερες από τον Νοέμβριο του 2012 όταν είχαν δοθεί συγκεκριμένες υποσχέσεις στη χώρα μας, σχετικά με το χρέος. «Η πραγματικότητα στην οικονομία έχει αλλάξει σημαντικά σε σχέση με τις παραμέτρους στις οποίες βασίστηκε η υπόσχεση που δόθηκε το Νοέμβριο του 2012» προσθέτει ένας ακόμη Ευρωπαίος αξιωματούχος και συμπληρώνει ότι:

«Με τις διευθετήσεις που έχουν γίνει, δεν έχει και πολύ νόημα να πει κανείς ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο».

«Όταν βλέπει κανείς την ανάλυση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, η οποία έγινε όταν συγκροτήθηκε το τρέχων πρόγραμμα, οι υπολογισμοί δείχνουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε μια πορεία βιωσιμότητας του χρέους και θα συνεχίσει να βρίσκεται σε αυτήν χωρίς επιπρόσθετα μέτρα. Δεν υπάρχει πραγματικός λόγος να τους δώσουμε νέες παραχωρήσεις για τη διάρκεια των δανείων ή τα επιτόκια», σημειώνει με την σειρά του ένας ακόμη Ευρωπαίος.

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα του Reuters, οι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης ανέφεραν ότι το ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους δεν βρίσκεται στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων με την ελληνική κυβέρνηση για την λήψη μιας προληπτικής μορφής στήριξης.

Πηγή: newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης