Μάριο Ντράγκι: Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει την προσπάθεια

Μάριο Ντράγκι: Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει την προσπάθεια

«Η προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής πρέπει να συνεχισθεί», τόνισε, όπως και «οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» και η φροντίδα για «τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος»

Μάριο Ντράγκι: Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει την προσπάθεια
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι δήλωσε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ουάσινγκτον ότι η Ελλάδα πρέπει «να συνεχίσει τις προσπάθειες δημοσιονομικής προσαρμογής» μετά την επιτυχία της έκδοσης ομολόγου στις αγορές.

Η επιτυχία αυτή δείχνει ότι «οι αγορές αποτιμούν θετικά την πολύ σημαντική πρόοδο που σημειώθηκε στη χώρα», είπε, προσθέτοντας ωστόσο ότι «είναι επίσης αλήθεια ότι αυτή τη στιγμή οι αγορές είναι πολύ, πολύ ευνοϊκές προς τους εκδότες χρέους σε ολόκληρο τον κόσμο».

«Η προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής πρέπει να συνεχισθεί», τόνισε, όπως και «οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» και η φροντίδα για «τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος».

«Αυτές οι τρεις προϋποθέσεις είναι ακόμη πιο σημαντικές ώστε η επιστροφή στις αγορές να μην είναι ένα εφήμερο γεγονός, αλλά η αρχή ενός 'success story'», κατέληξε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης