Τρόικα: Εντός τροχιάς το πρόγραμμα της Κύπρου

Τρόικα: Εντός τροχιάς το πρόγραμμα της Κύπρου

Η συνεχής, πλήρης και έγκαιρη εφαρμογή της πολιτικής είναι απαραίτητη για την επιτυχία του προγράμματος, επισημαίνεται στην αξιολόγηση της Τρόικας

Μείωσαν την ποινή του πλοιάρχου για το ναυάγιο του «Εξπρές Σάμινα»
Τρόικα: Εντός τροχιάς το πρόγραμμα της Κύπρου
Ικανοποιημένη η Τρόικα για την πορεία εφαρμογής του μνημονίου στην Κύπρο. Σε ανακοίνωση, με αφορμή την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος στην Κύπρο, οι δανειστές επισημαίνουν ότι το πρόγραμμα βρίσκεται εντός τροχιάς, σημειώνοντας ωστόσο ότι η συνεχής και πλήρης εφαρμογή του, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την τελική του επιτυχία.

«Όλοι οι δημοσιονομικοί στόχοι έχουν επιτευχθεί, ως αποτέλεσμα των σοβαρών μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής που εφαρμόζονται και της συνετής εκτέλεσης του προϋπολογισμού», επισημαίνουν οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Κλείσιμο
Η τρόικα αναγνωρίζει πως οι κυπριακές αρχές έχουν κάνει «αποφασιστικά βήματα» για τη σταθεροποίηση του χρηματοοικονομικού τομέα και έχουν ήδη αρχίσει να χαλαρώνουν σταδιακά τους περιορισμούς στις καταθέσεις και στη διακίνηση κεφαλαίων, ωστόσο επισημαίνεται πως οι κίνδυνοι εξακολουθούν να είναι σοβαροί.

Η τρόικα, η οποία έφτασε στη Λευκωσία στις 17 Ιουλίου για την αξιολόγηση του κυπριακού πακέτου διάσωσης, αναμένεται να αναχωρήσει σήμερα από τη χώρα.

Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Χάρης Γεωργιάδης, είχε εκτιμήσει ότι θα είναι θετικό είναι το αποτέλεσμα από την πρώτη αξιολόγηση της πορείας υλοποίησης του μνημονίου από την τρόικα και επανέλαβε την αποφασιστικότητα της κυπριακής κυβέρνησης να εφαρμόσει στο έπακρο τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης