Δόμνα Μιχαηλίδου: Δέσμευση της κυβέρνησης η περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών

Δόμνα Μιχαηλίδου: Δέσμευση της κυβέρνησης η περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών

Από 1η Ιουλίου ψηφιακή κάρτα εργασία σε βιομηχανία και εμπόριο

5010801
Ο εξορθολογισμός του μη μισθολογικού κόστους με περαιτέρω μείωσή του κατά μία μονάδα αποτελεί δέσμευσή μας» δήλωσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, κατά την τοποθέτησή της στην τακτική συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΕΒΕΑ).

Θέλουμε να κάνουμε πιο ελκυστική τη μισθωτή εργασία, παρέχοντας τη δυνατότητα στους εργοδότες να δίνουν τους καλύτερους δυνατούς μισθούς», είπε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και συμπλήρωσε: «Κάθε μία ποσοστιαία μονάδα μείωσης αντιστοιχεί σε περίπου 400 εκατ. ευρώ μείωση εσόδων για τον ΕΦΚΑ, η οποία επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό. Για τον λόγο αυτό, η υλοποίηση της μείωσης του μη μισθολογικού κόστους χρειάζεται προσεκτικό χειρισμό».

Σύμφωνα με την κυβερνητική δέσμευση οι εισφορές θα μειωθούν κατά μία ποσοστιαία μονάδα σε δύο δόσεις το 2025 και το 2027

Από 1η Ιουλίου ψηφιακή κάρτα εργασία σε βιομηχανία και εμπόριο

Εκτενής ήταν η αναφορά της κ. Μιχαηλίδου στην εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας και στα οφέλη της τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για την υγιή επιχειρηματικότητα. «Η καθολική εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας στο σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας δεν επιδέχεται καμία έκπτωση»΄, σχολίασε η υπουργός Εργασίας, η οποία σημείωσε πως το υπουργείο λαμβάνει πάντα υπ' όψιν του τις προτάσεις φορέων, όπως του ΕΒΕΑ.

Στο πλαίσιο αυτό, η πλήρης εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας στις επιχειρήσεις που υπάγονται στους κλάδους της βιομηχανίας και του λιανεμπορίου ξεκινά την 1η Ιουλίου του 2024. «Πλέον, οι κλάδοι αυτοί έχουν τον απαιτούμενο χρόνο, για να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις του σύνθετου αυτού και πολυεπίπεδου έργου και να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να συγχρονιστούν με το νέο πληροφοριακό σύστημα "ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ", που θα λειτουργήσει από την 1η Ιουλίου» τόνισε η κ. Μιχαηλίδου και υπογράμμισε ότι θα διασφαλιστούν πλήρως τα δικαιώματα των εργαζομένων, καθώς θα είναι δυνατή και η απολογιστική καταχώριση στο σύστημα τυχόν τροποποιήσεων ωραρίου και των υπερωριών.

Παράλληλα, η υπουργός Εργασίας μίλησε και για την ανάγκη κατάρτισης του εργατικού δυναμικού της χώρας με τις απαραίτητες δεξιότητες. «Βασική προτεραιότητά μας είναι η υλοποίηση και ο σχεδιασμός ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης και επανακατάρτισης. Έχουμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία και θα δώσουμε έμφαση στα ιδιαίτερα ατομικά χαρακτηριστικά των ανέργων και τον εργαζομένων που θα μπουν σε προγράμματα επανακατάρτισης, μέσω πιλοτικών δράσεων σε δήμους» προσέθεσε.

Κλείσιμο
Όπως ανέφερε, «η στενή συνεργασία μεταξύ των εκπαιδευτικών φορέων, των επιχειρήσεων, και των κρατικών οργανισμών, καθώς και η διαρκής ανταλλαγή γνώσης και πρακτικών, είναι καθοριστικά στοιχεία για την επίτευξη της επιθυμητής βελτίωσης του πλαισίου της επαγγελματικής κατάρτισης της χώρας, με στόχο την περαιτέρω μείωση της ανεργίας και την αύξηση των αποδοχών των εργαζομένων».

Ειδήσεις σήμερα:

Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και βοριάδες έως 7 μποφόρ σήμερα

Η ολική έκλειψη ηλίου που μάγεψε τις ΗΠΑ: Οι μαζικοί γάμοι, οι παράξενες αντιδράσεις ζώων και οι θεαματικές εικόνες

H Μπιάνκα Σενσόρι ξεπέρασε τον εαυτό της: Φόρεσε χωρίς εσώρουχα ένα διαφανές φόρεμα από λάτεξ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης