Σε 32 σημαίες νηολογημένος ο ελληνόκτητος στόλος

Σε 32 σημαίες νηολογημένος ο ελληνόκτητος στόλος

Η ελληνική σημαία σε τονάζ είναι η τρίτη επιλογή των Ελλήνων εφοπλιστών και τέταρτη σε αριθμό πλοίων με ποσοστό 11,8%, μετά τα νηολόγια της Λιβερίας, των Νήσων Μάρσαλ και της Μάλτας

ellinoktitos-stolos
Hταν τέλη του περασμένου Απριλίου όταν στους Δελφούς βρισκόταν σε εξέλιξη το Delphi Economic Forum. Σε μια συζήτηση περί ναυτιλίας με τον Πάνο Λασκαρίδη ήρθε στο τραπέζι και το θέμα του ελληνικού νηολογίου. Τότε εκείνος είπε: «Υπάρχει ανησυχία για το μέλλον του νηολογίου. Yπάρχει ραγδαία κάθοδος στην ελληνική σημαία, η οποία υποστηρίζεται από ελάχιστες οικογένειες πατριωτών εφοπλιστών», για να προσθέσει: «Αν αυτές οι λίγες οικογένειες… ξυπνήσουν στραβά κάποιο πρωινό, τότε η ελληνική σημαία θα εξαφανιστεί». Ο χρόνος κύλησε και πριν από λίγες ημέρες δόθηκε στη δημοσιότητα η ετήσια έρευνα της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου (Greek Shipping Cooperation Committee), δηλαδή των Ελλήνων εφοπλιστών του Λονδίνου, με στοιχεία που παρέχονται από την S&P Global Market Intelligence.

Το 2024, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, ο στόλος που είναι νηολογημένος υπό ελληνική σημαία έχει παραμείνει σταθερός σε ό,τι αφορά τον αριθμό των πλοίων, εξακολουθώντας να αποτελείται από 496 πλοία. «Αυτό αντικατοπτρίζει τα θετικά αποτελέσματα των πρόσφατων μεταρρυθμίσεων στο ελληνικό νηολόγιο», σύμφωνα με το σχόλιο των συντακτών της έρευνας.

Ομως η ελληνική σημαία σε αριθμό πλοίων είναι η τέταρτη επιλογή του ελληνικού εφοπλισμού, σε ποσοστό 11,8%, μετά τα νηολόγια της Λιβερίας σε ποσοστό 27,5% και των Νήσων Μάρσαλ σε ποσοστό 26% και της Μάλτας σε ποσοστό 12,7% σε σύνολο 32 νηολογίων στα οποία βρίσκεται κατανεμημένος ο ελληνόκτητος στόλος, ο οποίος αποτελείται από 4.212 πλοία.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Βίκυ Κουλιανού για Μιχάλη Ασλάνη: Είχε άδικο τέλος, προσπάθησαν να του κλέψουν το φως


Ο Γιαννακόπουλος ευχαριστεί τον Ολυμπιακό που άφησε ελεύθερο τον Σλούκα


Το μήνυμα του Κασσελάκη για τα γενέθλιά του: Έτοιμοι για τις νέες μάχες που έχουμε να δώσουμε - Δείτε φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης