ΕΝΦΙΑ: Τέλος χρόνου για έκπτωση 10% στα ασφαλισμένα ακίνητα έναντι φυσικών καταστροφών

ΕΝΦΙΑ: Τέλος χρόνου για έκπτωση 10% στα ασφαλισμένα ακίνητα έναντι φυσικών καταστροφών

Σήμερα, 1η Μαρτίου, εκπνέει η παράταση που δόθηκε για τις αιτήσεις

ΑΚΙΝΗΤΑ_6_shutterstock_1968443494
Σήμερα το βράδυ, 1η Μαρτίου, κλείνει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις αιτήσεις των ιδιοκτητών ακινήτων που είχαν πέρυσι ασφαλιστήρια συμβόλαια για φυσικές καταστροφές, προκειμένου να λάβουν την έκπτωση του 10% στον ΕΝΦΙΑ.

Σημειώνεται επίσης ότι οι αιτήσεις και οι διορθώσεις ή τροποποιήσεις κ.λπ. των δηλώσεων ασφάλισης κατοικίας υποβάλλονται μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE (myaade.gov.gr), ακολουθώντας τη διαδρομή: Εφαρμογές/ Δημοφιλείς Εφαρμογές/ myPROPERTY/ Μείωση ΕΝΦΙΑ ασφαλισμένων κατοικιών.

Το ακίνητο θα πρέπει να είναι υποχρεωτικά ασφαλισμένο για τους κινδύνους πυρκαγιάς, πλημμύρας και σεισμού.

Η ασφαλισμένη αξία θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 1000€/ τμ των κύριων και βοηθητικών χώρων που αναγράφονται στην ίδια γραμμή του Ε9, έχουν τον ίδιο ΑΤΑΚ και τα εμβαδά τους συναθροίζονται κατά τον υπολογισμό της μείωσης, αποκλείοντας ένα σημαντικό αριθμό ασφαλισμένων ιδιοκτητών.

Για το έτος 2023 η ασφαλισμένη αξία αρκεί να ήταν τουλάχιστον 900€/τμ.

Μεμονωμένο βοηθητικό κτίσμα που εμφανίζεται μόνο του με ξεχωριστό ΑΤΑΚ στο Ε9 δεν περιλαμβάνεται στον νόμο για την έκπτωση.

Αφού ολοκληρωθούν οι αιτήσεις των ιδιοκτητών ακινήτων, οι ασφαλιστικές εταιρείες θα πρέπει στη συνέχεια να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία που αναγράφονται.

Η επιβεβαίωση των στοιχείων από τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις πραγματοποιείται το αργότερο έως 19/3/2024.

Το ποσοστό μείωσης είναι κλιμακούμενο ανάλογα με τη διάρκεια ασφάλισης και για ολόκληρο το έτος ανέρχεται σε 10%, για 9 μήνες 7,5%, για έξι μήνες 5% και για τρεις μήνες 2,5% ενώ δεν παρέχεται μείωση για διάστημα μικρότερο των τριών μηνών.

Ειδήσεις σήμερα:

Κουνελάκι του Playboy «καίει» τον Ντι Κάπριο: Παραείναι μεγάλος και έχει ιδιαίτερα γούστα στο κρεβάτι


Άγρια δολοφονία 53χρονης στη Βραζιλία: Ο σύζυγος την πάτησε με αυτοκίνητο και της ξερίζωσε την καρδιά αφού τον κατήγγειλε για βιασμό


«Αν δεν ξέρει από πράσινο ένας Παπανδρέου, ποιος ξέρει»: Οργή για τον διορισμό του γιου του πρώην πρωθυπουργού στον Εθνικό Κήπο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης