Bloomberg: Η Apple εγκαταλείπει τα σχέδια για ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ρίχνει το βάρος στην τεχνητή νοημοσύνη

Bloomberg: Η Apple εγκαταλείπει τα σχέδια για ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ρίχνει το βάρος στην τεχνητή νοημοσύνη

Ορισμένοι από τους χιλιάδες εργαζόμενους στο τμήμα αυτοκινήτων,ενδέχεται τώρα να μετακινηθούν στην ομάδα τεχνητής νοημοσύνης

apple
H Apple θα καταργήσει την ομάδα που εργάζεται πάνω στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με την κωδική ονομασία Special Projects Group, σύμφωνα με το Bloomberg, σηματοδοτώντας το τέλος μίας 10ετούς προσπάθειας της εταιρείας να κατασκευάσει ένα όχημα που θα ανταγωνίζεται την Tesla.

Οι αναφορές για τη φιλοδοξία της Apple να κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο εμφανίστηκαν για πρώτη φορά το 2014, αφού η εταιρεία προσέλαβε μηχανικούς και άλλες ειδικότητες από εταιρείες αυτοκινήτων.

Η εταιρεία και ο επικεφαλής της, Τιμ Κουκ, δεν αναγνώρισαν ποτέ δημοσίως το πρόγραμμα, αναφερόμενοι αντ' αυτού ως εργασία πάνω σε «αυτόνομα συστήματα».

Αν και υπήρχαν ελάχιστες δημόσιες πληροφορίες σχετικά με τα σχέδια αυτά, η εταιρεία πιάστηκε να «τρέχει» ένα πρόγραμμα με αυτόνομα αυτοκίνητα που έκαναν βόλτες στην περιοχή του Σαν Φρανσίσκο.

Το Special Projects Group της Apple υπέστη αρκετές αναδιοργανώσεις με την πάροδο των ετών, συμπεριλαμβανομένων απολύσεων το 2019.

Τώρα, ορισμένοι από τους χιλιάδες εργαζόμενους στο τμήμα αυτοκινήτων της Apple ενδέχεται να μετακινηθούν στην ομάδα τεχνητής νοημοσύνης, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ειδήσεις σήμερα:

Έναν χρόνο μετά την τραγωδία των Τεμπών, η Ντίνα που επέζησε συγκλονίζει: Το πρώτο που σκέφτηκα είναι πώς θα ζήσει μετά από αυτό η μητέρα μου

Σοκαριστικό βίντεο: Πατέρας ανακοινώνει μέσω θυροτηλεφώνου στη σύζυγό του ότι σκότωσε τον γιο τους

Βίντεο: Η Μπιάνκα Σενσόρι βγήκε για βόλτα σε μαγαζί στο Παρίσι και «ξέχασε» να φορέσει σουτιέν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης