Μπαράζ πληρωμών για 1,8 εκατομμύρια συνταξιούχους

Μπαράζ πληρωμών για 1,8 εκατομμύρια συνταξιούχους

Οι παροχές του τελευταίου δεκαημέρου του Δεκεμβρίου που ωφελούν το 70% των συνταξιούχων - Ποιοι βγαίνουν διπλά κερδισμένοι

syntaksiouxoi
Φωτιά έχουν πάρει οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ που τροφοδοτούν με αρχεία το πληροφοριακό σύστημα, καθώς μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου πρέπει να καταβληθούν οι αυξήσεις 3% στους συνταξιούχους, το επίδομα προσωπικής διαφοράς, η επιταγή ακρίβειας (επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης) και οι αυξήσεις (πέμπτη και τελευταία δόση) που απορρέουν από τον νόμο Βρούτση για όσους έχουν διανύσει ασφαλιστικό βίο άνω των 30 ετών.

Επιπλέον ταυτόχρονα με την πίστωση των αυξημένων συντάξεων για το 2024 θα διορθωθεί και μέρος των λαθών που έγιναν κατά την προηγούμενη καταβολή των αυξήσεων 7,75%.

Υπενθυμίζουμε ότι στο τέλος Ιανουαρίου 2023 είχε πιστωθεί η αναδρομική αύξηση δύο μηνών στις συντάξεις. Ωστόσο, εκ παραδρομής περίπου 15.000 συνταξιούχοι δεν πήραν καθόλου αναδρομικά, ενώ άλλοι 500.000 έλαβαν διπλό αναδρομικό ποσό.

Κατά τις πληρωμές στο τέλος Δεκεμβρίου θα δει μεγαλύτερες αυξήσεις η ομάδα των 15.000 συνταξιούχων, ενώ στο τέλος Ιανουαρίου, με τις συντάξεις του Φεβρουαρίου, θα γίνει ο συμψηφισμός για τη δεύτερη κατηγορία με χρεωστικό υπόλοιπο.

Κλείσιμο
Ας δούμε αναλυτικά τις παροχές του τελευταίου δεκαημέρου το χρόνου που ωφελούν το 70% των συνταξιούχων (περίπου 1,8 εκατομμύρια).

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Πέραμα: Πώς έπεσε η 14χρονη από τον 3ο όροφο του σχολείου - «Ακούσαμε ένα μπαμ» λέει συμμαθήτριά της

Euro 2024: Με Πορτογαλία, Τουρκία, Τσεχία θα παίξει η Ελλάδα εάν προκριθεί στα τελικά

Ισχυρή σεισμική δόνηση 7,6 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες - Προειδοποίηση για τσουνάμι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης