Το Δημόσιο θα επιδοτεί για το 100% της κάλυψης ζημιών σε ασφαλισμένα σπίτια και επιχειρήσεις

Το Δημόσιο θα επιδοτεί για το 100% της κάλυψης ζημιών σε ασφαλισμένα σπίτια και επιχειρήσεις

Εκτός από τη μείωση φόρου κατά 10% κάθε χρόνο, το σχέδιο του ΥΠΕΘΟ προβλέπει το κράτος να χορηγεί αποζημίωση στον ιδιοκτήτη και για το ποσοστό της ζημίας που δεν καλύπτουν οι ασφαλιστικές

asfalismena-spitia
Παρέμβαση για να απολαμβάνουν πλήρη αποζημίωση σε περίπτωση καταστροφής από πυρκαγιές, σεισμούς ή άλλες θεομηνίες οι ιδιοκτήτες που ασφαλίζουν τα ακίνητά τους ετοιμάζει το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Πέραν του οφέλους που θα έχουν από την άμεση έκπτωση φόρου 10% κάθε χρόνο, στο νέο καθεστώς το κράτος θα χορηγεί αποζημίωση στον ιδιοκτήτη και για το ποσοστό της ζημίας που δεν καλύπτουν οι ασφαλιστικές εταιρείες.

Ο κίνδυνος ήταν, όπως είχε επισημάνει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) ερμηνεύοντας τις διατάξεις του νόμου που ψηφίστηκε προ ημερών στη Βουλή, ότι όσοι ασφαλισμένοι τυχόν πάθουν ζημιά από θεομηνία θα αποκλειστούν από τη δωρεάν κρατική αρωγή προς τους ανασφάλιστους. Και επειδή σε όλα τα ασφαλιστήρια σεισμού υπάρχει απαλλαγή της ασφαλιστικής εταιρείας για το 2% του ασφαλισμένου κεφαλαίου, μπορεί να έμεναν ακάλυπτοι για ένα σημαντικό ποσό που υπό τις έκτακτες συνθήκες μιας καταστροφής οι ιδιοκτήτες πιθανόν να μην μπορούσαν να καλύψουν.

Κατά την εφαρμογή όμως του νέου νόμου και για να μην αδικηθούν οι ασφαλισμένοι ιδιοκτήτες, σύμφωνα με πληροφορίες του «business stories», στο οικονομικό επιτελείο έχουν σκοπό να εκδώσουν οδηγίες (εγκύκλιο ή Υπουργική Απόφαση) που θα προβλέπει ρητά ότι σε περίπτωση ζημίας το ποσοστό της απαλλαγής θα καλύπτεται οικονομικά από το κράτος, ενώ ολόκληρο το υπόλοιπο 98% της ζημιάς τους από την ασφαλιστική εταιρεία.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Θάνατος στο «άγριο βουνό» Κ2: Μπορούσε να σωθεί ο αχθοφόρος που «περνούσαν από πάνω του» οι ορειβάτες;

Στην Ευελπίδων ο αδερφός του Μιχάλη Κατσουρή: «Ζητώ να αποδοθεί δικαιοσύνη»

Εξαπλώνεται με γρήγορο ρυθμό η «Eris» - Προβληματίζει τους επιστήμονες ο Σεπτέμβριος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης