Πέρα από κάθε προσδοκία τα κέρδη της Shell: 9,6 δισ. δολάρια στο πρώτο τρίμηνο

Πέρα από κάθε προσδοκία τα κέρδη της Shell: 9,6 δισ. δολάρια στο πρώτο τρίμηνο

Στην κερδοφορία συνέβαλε η  εκτίναξη των τιμών των εμπορευμάτων το 2022 που ακολούθησε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία

shell_1
Ο βρετανικός πετρελαϊκός κολοσσός Shell ανακοίνωσε την Πέμπτη κέρδη υψηλότερα των αναμενόμενων για το πρώτο τρίμηνο, σημειώνοντας νέο ρεκόρ, μετά την εκτίναξη των τιμών των εμπορευμάτων το 2022 που ακολούθησε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CNBC, η Shell ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη 9,6 δισ. δολαρίων για τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προσδοκίες των αναλυτών για 8,6 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τη Refinitiv.

Η εταιρεία ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη 9,1 δισ. δολαρίων για την ίδια περίοδο πέρυσι και 9,8 δισ. δολάρια για τους τελευταίους τρεις μήνες του 2022.

Οι μετοχές της μεγάλης πετρελαϊκής εταιρείας έχουν μικρή μεταβολή από έτος σε έτος.

Κλείσιμο
Με τη ρευστότητά της σε εξαιρετικά επίπεδα, η Shell διατήρησε σταθερό το ποσοστό του προγράμματος επαναγοράς μετοχών της στα 4 δισ. δολάρια για τους επόμενους τρεις μήνες και διατήρησε αμετάβλητο το μέρισμά της στα 0,2875 δολάρια ανά μετοχή.

Η Shell ανακοίνωσε ότι τα τριμηνιαία αποτελέσματά της αντανακλούν τη βελτίωση των λειτουργικών επιδόσεων και το χαμηλότερο κόστος για τη διεξαγωγή των καθημερινών δραστηριοτήτων της. Πρόσθεσε ότι τα ισχυρά αποτελέσματα από την εμπορία καυσίμων αντιστάθμισαν τον αντίκτυπο των ασθενέστερων τιμών πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρό χρέος πρώτου τριμήνου ύψους 44,2 δισ. δολαρίων, έναντι 48,5 δισ. δολαρίων σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγικός θάνατος για 16χρονη στην Ιταλία: Της έπεσε στην μπανιέρα το κινητό που φόρτιζε ενώ μιλούσε με φίλη της

Λίστα με στόχους είχε φτιάξει ο 14χρονος που σκότωσε 9 άτομα σε δημοτικό σχολείο στο Βελιγράδι

Ποια είναι η Κέρι Ράσελ, η «Διπλωμάτισσα» που σαρώνει στο Netflix 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης