Συντάξεις: Ποιοι θα δουν διπλή αύξηση με το 7,75% & την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης μετά την Πρωτοχρονιά

Συντάξεις: Ποιοι θα δουν διπλή αύξηση με το 7,75% & την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης μετά την Πρωτοχρονιά

Ποιοι θα δουν διπλή αύξηση με το 7,75% & την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης

SIDAKSEIS-PSIGEIO-EFKA
Αυξήσεις από 31,74 ευρώ έως και 216,8 ευρώ μηνιαίως θα δουν στις συντάξεις τους, στα τέλη Ιανουαρίου, περίπου 2,6 εκατ. συνταξιούχοι, οι οποίοι προέρχονται από όλα τα Ταμεία που έχουν ενταχθεί στον ΕΦΚΑ.

Οι αυξήσεις προκύπτουν από το «ξεπάγωμα» των συντάξεων με ποσοστό αναπροσαρμογής κατά 7,75% από 1ης/1/2023 και πληρώνονται τον Ιανουάριο με τη σύνταξη μηνός Φεβρουαρίου, και με την αναδρομική αύξηση που αντιστοιχεί στη σύνταξη μηνός Ιανουαρίου που θα πληρωθεί 21-23 Δεκεμβρίου.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cpd6igcxyypd)

Για τους παλαιούς, πριν τον Μάιο του 2016, συνταξιούχους με 30 έτη ασφάλισης και άνω, των οποίων οι συντάξεις πήραν αύξηση από τον επανυπολογισμό του νόμου Βρούτση με τους βελτιωμένους συντελεστές αναπλήρωσης πάνω από τα 30 έτη, η αύξηση που θα πάρουν το 2023  που προκύπτουν με το 7,75% είναι από 45 ευρώ έως 216,8 ευρώ, και κατά μέσο όρο 109 ευρώ.

Για τους παλαιούς, πριν τον Μάιο του 2016 (προ νόμου Κατρούγκαλου), συνταξιούχους, των οποίων οι συντάξεις έχουν επανυπολογιστεί με το νόμο Κατρούγκαλου αλλά και με το νόμο Βρούτση, και διατηρούν υπόλοιπο θετικής προσωπικής διαφοράς ως συμπλήρωμα στη σύνταξη που είχαν πριν τους επανυπολογισμούς, η αύξηση συμψηφίζεται με την προσωπική διαφορά. 

Για τους συνταξιούχους που δεν έχουν επανυπολογισμό, θα δοθούν αυξήσεις στα ποσά που παίρνουν τώρα και στη συνέχεια θα γίνει επανυπολογισμός με διορθώσεις των ποσών προς τα πάνω.

Κλείσιμο
Σε λίγες ημέρες καταργούνται και τα ευνοϊκότερα όρια ηλικίας εξόδου στη σύνταξη για τους δημοσίους υπαλλήλους. Το παράθυρο στην πρόωρη - μειωμένη σύνταξη κλείνει οριστικά μετά την Πρωτοχρονιά και πλέον όλοι θα μπορούν να φύγουν με μειωμένη σύνταξη στα 62 έτη τους.



Ειδήσεις σήμερα:

Χιονοθύελλα στις ΗΠΑ: Λεηλασίες σε κλειστά καταστήματα, χιλιάδες ακυρωμένες πτήσεις

Εξαφανισμένος ο 17χρονος Αλβανός που ευθύνεται για τα βίντεο με τους βιασμούς στο Ίλιον

Τι αλλάζει στα Επείγοντα των νοσοκομείων - Το σχέδιο του υπουργείου Υγείας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης