Νόμος Κατσέλη: Τι αλλάζει - Πότε σβήνει τα χρέη η ΑΑΔΕ

Νόμος Κατσέλη: Τι αλλάζει - Πότε σβήνει τα χρέη η ΑΑΔΕ

Σε ετοιμότητα να «δαγκώσει» πάλι η Εφορία αν γίνει πλειστηριασμός ή ένσταση από άλλους πιστωτές

11281
Νέες οδηγίες για το πότε απαλλάσσεται ο οφειλέτης του νόμου Κατσέλη από τα χρέη του στην Εφορία, αλλά και πότε τα χρέη αναγγέλλονται ή «αναβιώνουν», αν χάσει την απαλλαγή που είχε από το νόμο, δίνει απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, κυρίου Γιώργου Πιτσιλή.

Δώδεκα και πλέον χρόνια τώρα ο νόμος Κατσέλη εξακολουθεί και παράγει ρυθμίσεις, με συνέπεια να έχουν απαλλαγεί -υπό όρους όμως- από τα χρέη τους χιλιάδες οφειλέτες.

Με βάση τη νέα εγκύκλιο της ΑΑΔΕ, προϋπόθεση για να επέλθει η απαλλαγή του οφειλέτη από απαίτηση του Δημοσίου, είναι να συντρέχουν σωρευτικά οι εξής προϋποθέσεις:

i. Να έχει περιληφθεί η απαίτηση του Δημοσίου ως πιστωτή, στο σχέδιο διευθέτησης οφειλών που περιλαμβάνεται στην αίτηση του οφειλέτη ενώπιον του αρμοδίου Ειρηνοδικείου και να μην έχει εξαιρεθεί από το δικαστήριο.

Κλείσιμο
ii. Να έχει επιδοθεί στον δικαιούχο -πιστωτή της απαίτησης (Δημόσιο) η αίτηση του οφειλέτη περί υπαγωγής του στον ν. 3869/2010 (γνωστό ως “Νόμο Κατσέλη”), διαφορετικά το Δημόσιο δεν έχει καταστεί διάδικος και δεν δεσμεύεται από την απόφαση που θα εκδοθεί.

iii. Να έχει συμμορφωθεί ο οφειλέτης στη ρύθμιση των οφειλών του, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση και το νόμο, στις οριζόμενες καταβολές εντός της τριετίας, προς όλους τους πιστωτές .

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney

Ειδήσεις σήμερα:

To μετέωρο βήμα του Ράμα για τη συμφωνία της Ελληνοαλβανικής ΑΟΖ

Ο ανεκπλήρωτος έρωτας, το πάθος για την μουσική και τα λάθη του Γιάννη Διακογιάννη

«Μου ξέφυγε», ισχυρίστηκε ο ιδιοκτήτης του Ντόγκο Αρτζεντίνο που κατασπάραξε το σκυλάκι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης