Έκτακτα επιδόματα: Ξεκίνησε η εβδομάδα καταβολών, ποιοι πληρώνονται

Πότε «μπαίνουν» στους λογαριασμούς τα έκτακτα επιδόματα σε υγειονομικούς, χαμηλοσυνταξιούχους, ΑΜΕΑ και δικαιούχους ΟΠΕΚΑ

proslipseis
Μέσα στην εβδομάδα πληρώνεται ο «χριστουγεννιάτικος μποναμάς» σε 800.000 χαμηλοσυνταξιούχους με εμβόλιμη πληρωμή  σε όλους τους δικαιούχους ταυτόχρονα από Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, μεταξύ 29 και 30 Δεκεμβρίου.

Το έκτακτο επίδομα αφορά σε 800.000 χαμηλοσυνταξιούχους των 600 ευρώ ενώ το ύψος της ενίσχυσης ανέρχεται στο ποσό των 250 ευρώ ανά δικαιούχο, προσαυξημένο κατά 50 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο μέλος του φορολογούμενου, σύμφωνα με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2020. Η ενίσχυση θα είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και δεν συμψηφίζεται με τυχόν χρέη του συνταξιούχου.

Το «bonus» των υγειονομικών

Αναμένεται να καταβληθεί επίσης πριν την Πρωτοχρονιά, ώστε να δοθεί ο μισός μισθός στους περίπου 100.000 υγειονομικούς πριν την Πρωτοχρονιά με την τακτική μισθοδοσία Δεκεμβρίου (δεύτερο δεκαπενθήμερο).


Η οικονομική ενίσχυση χορηγείται στο ακέραιο, εφόσον ο δικαιούχος μισθοδοτήθηκε ολόκληρο το χρονικό διάστημα από την 1η Ιανουαρίου 2021 μέχρι και την 30ή Νοεμβρίου 2021. Στις περιπτώσεις, κατά τις οποίες έχει καταβληθεί μισθός για χρονικό διάστημα μικρότερο, καταβάλλεται τμήμα της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης ανάλογο προς αυτό που αντιστοιχεί στο χρονικό διάστημα της μισθοδοσίας του δικαιούχου.

Δώρο 250 ευρώ σε ΑΜΕΑ

Επίσης, 173.000 άτομα με αναπηρία θα ενισχυθούν με έκτακτο εφάπαξ βοήθημα ύψους 250 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος της οικογένειας τους.

Δικαιούχοι είναι όσοι λαμβάνουν επίδομα ΑΜΕΑ του ΟΠΕΚΑ, χωρίς εισοδηματικά ή άλλα κριτήρια.

Κλείσιμο
Η ενίσχυση θα καταβληθεί τέλη Δεκεμβρίου, μαζί με την τακτική πληρωμή του επιδόματος αναπηρίας. Δηλαδή οι δικαιούχοι επιδόματος αναπηρίας θα λάβουν σε μια πληρωμή το τακτικό επίδομά τους συν το δώρο των 250 ευρώ.

Το κόστος ανέρχεται σε 43,5 εκατ. ευρώ.

Δικαιούχοι επιδομάτων ΟΠΕΚΑ

Οι δικαιούχοι όλων των επιδομάτων θα λάβουν, όπως οι ωφελούμενοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, του Επιδόματος στέγασης, του Επιδοματος Παιδιού (6η και τελευταία δόση) κλπ.,  τα χρήματα,   ως είθισται να καταβάλλονται την τελευταία εργασίμη ημέρα κάθε μήνα. 

Υπενθυμίζεται ότι στις 15 Δεκεμβρίου 2021 καταβλήθηκε από τον ΟΠΕΚΑ, το δώρο οι ωφελούμενοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος(ΕΕΕ) Ελάχιστου και τώρα θα λάβουν την τακτική επιδότηση Δεκεμβρίου.

Εκτός των επιδομάτων, αυτή την εβδομάδα χρήματα θα δουν στις 30 Δεκεμβρίου και οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης, καθώς η Πέμπτη είναι η ημερομηνία καταβολής της επόμενης δόσης που αφορά στο σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 30ή Νοεμβρίου 2021 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Δεκεμβρίου 2021.


Ειδήσεις σήμερα:

Παραλλαγή Omicron: Διαδοχικές συσκέψεις και αλλαγές σε διασκέδαση, τηλεργασία και γήπεδα

Ανατριχιαστικό βίντεο δείχνει μασκοφόρο με βαλλίστρα να απειλεί να σκοτώσει τη Βασίλισσα Ελισάβετ

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ σηκώνεται στις μύτες των ποδιών στην οικογενειακή φωτογραφία για τα Χριστούγεννα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης