Αμερικανικές εκλογές 2020 - Χρηματιστήρια: Η άνοδος του Τραμπ έφερε πτώση στις μετοχές στην Ευρώπη

Αμερικανικές εκλογές 2020 - Χρηματιστήρια: Η άνοδος του Τραμπ έφερε πτώση στις μετοχές στην Ευρώπη

Η αβεβαιότητα για τον τελικό νικητή στις αμερικανικές εκλογές, έφερε πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στο άνοιγμα της Τετάρτης - Υποχώρησε το ευρώ

dow_jones
Σημαντική πτώση κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εμφανίζεται να έχει προβάδισμα έναντι του Δημοκρατικού αντιπάλου του, Τζο Μπάιντεν σε μια σειρά από κρίσιμες πολιτείες, καθιστώντας αμφίρροπη τη μάχη για τον Λευκό Οίκο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 1,2% στις 10:05 ώρα Ελλάδας, ενώ ο γερμανικός DAX κατέγραψε πτώση 1,8% και ο βρετανικός FTSE 1,2%. Τα futures στον δείκτη S&P 500 της Νέας Υόρκης σημείωσαν πτώση 0,6% ύστερα από έντονες διακυμάνσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ αυτά στον Nasdaq ενισχύθηκαν κατά 1,0%.

Σε μια εξέλιξη που επιτείνει την αβεβαιότητα, ο Τραμπ κήρυξε τη νίκη του παρά το γεγονός ότι δεν έχουν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα σε αρκετές πολιτείες-κλειδιά και δήλωσε ότι «αυτοί» προσπαθούν να κλέψουν τις εκλογές, χωρίς να παράσχει αποδείξεις. Δήλωσε επίσης ότι θα προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο εάν χρειαστεί.

Οι μετοχές των τραπεζών, των εταιριών πετρελαίου και αερίου και των μεταλλευτικών εταιριών κατέγραψαν πτώση άνω του 3%. Οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών σημείωσαν πτώση 2,7%.

Το ευρώ υποχωρεί 0,29%, στα 1,1689 δολάρια

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ έναντι του δολαρίου σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,29% και διαμορφώνεται στα 1,1689 δολάρια. Το ευρώ βρίσκεται στα 122,668 γεν, στο 0,9029 με τη στερλίνα και στο 1,0675 με το ελβετικό φράγκο. Η ισοτιμία του δολαρίου ενισχύεται σε ποσοστό 0,33% έναντι του γεν και διαμορφώνεται στα 104,929 γεν. Η στερλίνα έναντι του δολαρίου σημειώνει πτώση 0,93% και διαμορφώνεται στα 1,2946 δολάρια.

Έκλεισε με άνοδο το χρηματιστήριο στο Τόκιο

Με άνοδο έκλεισε το χρηματιστήριο στο Τόκιο, παρά την εξαιρετικά αμφίρροπη εκλογική αναμέτρηση στις ΗΠΑ. Ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 399,75 μονάδων (+1,72%), στις 23.695,23 μονάδες. Ο δείκτης Topix, ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με άνοδο 19,30 μονάδων (+1,20), στις 1.627,25.

Ειδήσεις σήμερα:

Οι πρώτες προσευχές στο τζαμί της Αθήνας

Βροχές και μικρή πτώση της θερμοκρασίας σήμερα

Βίντεο-σοκ: Φάλαινα «κατάπιε» δύο γυναίκες που έκαναν καγιάκ στην Καλιφόρνια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης