Χρηματιστήριο Αθηνών: Άνοιγμα με οριακή άνοδο

Χρηματιστήριο Αθηνών: Άνοιγμα με οριακή άνοδο

O Γενικός Δείκτης στο άνοιγμα διαμορφώνεται στις 645,80 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,25%

xrimatistirio
Ήπιες ανοδικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, εν μέσω θετικού κλίματος στις ευρωαγορές, μετά και τα νέα χθεσινά ιστορικά των δεικτών S&P και Nasdaq, αλλά και της ισχυρής ανόδου του Dow Jones. O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώνεται στις 645,80 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,25%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 2,86 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,23%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,567%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές Coca Cola HBC (+1.96%), της Σαράντης (+1,28%), της Εθνικής (+1,21%), της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (+1,15%) και της Πειραιώς (+1,03%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές των ΕΛΠΕ (-1,34%), της Motor Oil (-1,26%) και της Viohalco (-0,87%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Τεχνολογίας (+2,14%) και των Τροφίμων (+1,84%), ενώ απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Πρώτων Υλών (-1,27%) και του Πετρελαίου (-0,91%). Ανοδικά κινούνται 35 μετοχές, 17 πτωτικά και 8 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Αφοί Κορδέλλου +5,26% και A.S. Company +3,43%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Ειδησεοφωνική Ελλάς -6,28% και Εκτέρ -1,95%.

Ειδήσεις σήμερα: 

Με το χαμηλότερο επιτόκιο στην ιστορία το ελληνικό δεκαετές ομόλογο - Τα κέρδη για την Ελλάδα

Νέο βίντεο σοκ αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ: Συλλαμβάνουν γυμνό μαύρο, του βάζουν σακούλα στο κεφάλι και καταλήγει νεκρός

Νέες τουρκικές NAVTEX για ρωσικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά στην Ανατολική Μεσόγειο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης