Οι ταινίες της εβδομάδας: Φεγγαράκι μου λαμπρό

Οι ταινίες της εβδομάδας: Φεγγαράκι μου λαμπρό

Ξεχωρίζει το πορτρέτο του Νιλ Άρμστρονγκ κατά την περίοδο προετοιμασίας της αποστολής στο φεγγάρι στην ταινία «Ο πρώτος άνθρωπος»

firstman_main01
Αξίζει 3.5/5 Ο πρώτος άνθρωπος (First Man)
Του Ντέμιαν Σαζέλ. Δραματική, 2018, ΗΠΑ, 141’. Με τους: Ράιαν Γκόσλινγκ, Κλερ Φόι

"Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ" // FIRST MAN

Μετά τα στροβιλίσματα του «La La Land», ο Ντέμιαν Σαζέλ και ο Ράιαν Γκόσλινγκ «χορεύουν» τώρα στο διάστημα. Με μετρημένα βήματα, ο Σαζέλ αφήνει την εξωστρέφεια στην άκρη και δημιουργεί το πορτρέτο του Νιλ Άρμστρονγκ κατά την περίοδο προετοιμασίας της αποστολής στο φεγγάρι με σεβασμό και ταπεινότητα. Η φιλοδοξία υπάρχει, αλλά κρύβεται στη λεπτομέρεια της καταγραφής των γεγονότων και όχι στη χολιγουντιανή έκφραση. Έχει ενδιαφέρον το πώς ο Σαζέλ περιστρέφεται γύρω από τον Γκόσλινγκ/Άρμστρονγκ και προσπαθεί να ξύσει κάτω από την επιφάνεια. Μπορεί ο «Πρώτος άνθρωπος» να μην σκάει πυροτεχνήματα, αλλά φωτίζει μια τρομερή προσωπικότητα.
Κλείσιμο
first-man01

Παίζεται
Αθήνα
Κινηματοθέατρα Λάμπρος Κωνσταντάρας-Ρένα Βλαχοπούλου, Αθήναιον, Βάρκιζα, Village Cinemas Athens Metro Mall Άγιος Δημήτριος, Νανά Cinemax Cyta, Town Cinemas, Μάγια, Μαρία Έλενα-Όναρ Δημ/κός Κιν/φος, Village 15 Cinemas @ The Mall, Κηφισιά Cinemax Class Cyta, Τρία Αστέρια 3D Digital, Village 9 Cinemas @ Faliro, Σπόρτιγκ Δημ/κός Κιν/φος, Village 5 Cinemas Παγκράτι, Όσκαρ Digital, Αελλώ Cinemax 5+1 Cyta, Ζέα Digital Cinema, West City, Village Shopping and More, Αίγλη (Χαλάνδρι), Σινέ Χολαργός, Άνοιξη Δημ/κός Κιν/φος 2+1
Θεσσαλονίκη
Village Cinema Cosmos, Cineplexx One Salonica, Κολοσσαίον, Φαργκάνη Art


Αξίζει 2/5 Loro
Του Πάολο Σορεντίνο. Δραματική, 2018, Ιταλία/Γαλλία, 140’. Με τους: Τόνι Σερβίλο, Ρικάρντο Σκαμάρτσιο
LORO - Official Trailer

“Όλα τεκμηριωμένα, όλα αυθαίρετα”. Έτσι ξεκινά την ταινία του ο Πάολο Σορεντίνο, ο οποίος κάνει σαφές ότι η “βιογραφία” του Σίλβιο Μπερλουσκόνι είναι και δεν είναι η αποτύπωση της πραγματικότητας. Εστιάζοντας στην περίοδο 2006-2010, ο Σορεντίνο αξιοποιεί στο έπακρο τις δυνατότητες του αξεπέραστου Τόνι Σερβίλο, αλλά υπερτιμά τις δικές του. Ναρκισιστής όσο λίγοι, ο Ιταλός σκηνοθέτης εξαντλεί την υπομονή με τις εμμονές, τις επαναλήψεις και την ασυγκράτητη πληθωρικότητά του, η οποία έχει ενίοτε υπάρξει γοητευτική αλλά εδώ γυρνάει μπούμερανγκ. Έχει μερικές ενδιαφέρουσες σκηνές, όπως εκείνη που ο Μπερλουσκόνι, απογοητευμένος και με προσωρινή κρίση αυτοπεποίθησης, υποκρίνεται τον μεσίτη και μιλάει στο τηλέφωνο με μια νοικοκυρά. Συνολικά όμως, κούραση.
loro01

Παίζεται
Αθήνα
Έλλη, Δαναός, Ατλαντίς, Μικρόκοσμος Filmcenter, Κηφισιά Cinemax Class, Cinerama Digital Cinema, Αλεξάνδρα Europa Cinemas, Φοίβος, Αίγλη (Χαλάνδρι), Άνοιξη Δημ/κός Κιν/φος 2+1
Θεσσαλονίκη
Μακεδονικόν


Αξίζει 3/5 Κτήνος (Beast)
Του Μάικλ Πιρς. Δραματική, 2017, Ην.Βασίλειο, 107’. Με τους: Τζόνι Φλιν, Τζέσι Μπάκλι
ΚΤΗΝΟΣ | Beast | Official Trailer | FULL HD | GR SUBS

Άνιση, αλλά ακαταμάχητη ιστορία αγάπης μεταξύ δυο περιθωριακών νέων: η καταπιεσμένη εκ πρώτης όψεως Μολ το σκάει από το πάρτι γενεθλίων της και γνωρίζει τον Τζόνι, ένα εκ πρώτης όψεως αγρίμι. Ο έρωτας είναι κεραυνοβόλος, κόντρα φυσικά στον συντηρητικό κοινωνικό περίγυρο, και επισκιάζεται μόνο από μια σειρά βίαιων φόνων στην περιοχή – κάποιος σκοτώνει νεαρά κορίτσια στην ηλικία της Μολ. Ποιος είναι κτήνος και πόσο καλά το κρύβει όμως, είναι η ερώτηση που οδηγεί την ταινία στην αγωνιώδη κατάληξή της. Καταπληκτική χημεία και καταπληκτικά πρόσωπα οι δυο πρωταγωνιστές, Τζόνι Φλιν και Τζέσι Μπάκλι.
beast01

Παίζεται
Αθήνα
Ιντεάλ, Νιρβάνα Cinemax, Ατλαντίς


Αξίζει 2.5/5 Το τρίτο έγκλημα (The Third Murder)
Του Χιροκάζου Κορεέντα. Δραματική, 2017, Ιαπωνία, 124’. Με τους: Μασαχάρου Φουκουγιάμα, Κόζι Γιακούσο
Το Τρίτο Έγκλημα (The Third Murder) Trailer Ελληνικοί Υπότιτλοι

Ο Χιροκάζου Κορεέντα είναι σπουδαίος σκηνοθέτης, αλλά το «Τρίτο έγκλημα» δεν είναι μια σπουδαία ταινία. Ένας δικηγόρος αναλαμβάνει με την ομάδα του να υπερασπιστεί έναν άντρα που δολοφόνησε το αφεντικό του. Ο κατηγορούμενος παραδέχεται μεν την ενοχή του, αλλά αλλάζει διαρκώς την κατάθεσή του. Μακριά από το περιβάλλον των μικρών, αλλά συγκλονιστικών οικογενειακών ιστοριών που συνηθίζει να σκηνοθετεί ο Κορεέντα, αναλώνεται εδώ σε ένα ατέρμονο μπλα μπλα που συμπεριλαμβάνει επαναλαμβανόμενες, φαινομενικά αβίαστες αναφορές (και καλά κλεισίματα του ματιού) περί αλήθειας, ηθικής κλπ. Όχι εγκληματικό, αλλά ούτε και ευπρόσδεκτο.
murder01

Παίζεται
Αθήνα
Ααβόρα, Μικρόκοσμος Filmcenter, Διανά, Τριανόν Filmcenter


Αξίζει 2/5 Δύσκολες ώρες στο Ελ Ρογιάλ (Bad Times at the El Royale)
Του Ντρου Γκόνταρντ. Θρίλερ, 2018, ΗΠΑ, 141’. Με τους: Τζεφ Μπρίτζες, Σίνθια Ερίβο, Τζον Χαμ, Κρις Χέμσγουορθ
Δύσκολες ώρες στο Ελ Ρογιάλ (Bad Times at the El Royale) - trailer

Ο σκηνοθέτης του ευφάνταστου “Το μικρό σπίτι στο δάσος” χάνει τη φαντασία του στη δεύτερη ταινία του. Οι “Δύσκολες ώρες στο Ελ Ροαγιάλ” είναι σχεδιασμένες ως ένα Ταραντινικό σκηνικό: επτά διαφορετικοί, μυστήριοι χαρακτήρες συναντιούνται σε ένα μυστήριο ξενοδοχείο που έχει χτιστεί πάνω στα σύνορα Καλιφόρνια/Νεβάδα. Ο καθένας και η καθεμία κρύβει κι από ένα μυστικό, το οποίο πρέπει φυσικά να αποκαλυφθεί μέσα από φλάσμπακ. Δεν είναι καν αυτό το πρόβλημα όμως. Ο Γκόνταρντ μοιράζει την αφήγηση στις διαφορετικές οπτικές γωνίες κι επαναλαμβάνεται, το σενάριό του (όπως κι η ταινία του κατόπιν) ξεχειλώνει, έχοντας αναλωθεί σε άχρηστες λεπτομέρειες, ο Κρις Χέμσγουορθ σε ρόλο ηγέτη αίρεσης απλά δε βγάζει νόημα και παρότι οι διασκευές soul κομματιών είναι άρτιες, ως επιλογές δεν έχουν επίσης καμία πρωτοτυπία. Το μόνο δίδυμο που κερδίζει την οποιαδήποτε συμπάθεια είναι ο Τζεφ Μπρίτζες και η τρομερή Σίνθια Ερίβο.
el-royale01

Παίζεται
Αθήνα
Odeon Όπερα, Κινηματοθέατρα Λάμπρος Κωνσταντάρας-Ρένα Βλαχοπούλου, Γαλαξίας 3D Digital, Village Cinemas Athens Metro Mall Άγιος Δημήτριος, Νανά Cinemax Cyta, Novacinema Γλυφάδα Odeon, Odeon Escape, Odeon Starcity, Village 15 Cinemas @ The Mall, Novacinema Odeon Μαρούσι, Τρία Αστέρια 3D Digital, Village 9 Cinemas @ Faliro, Village 5 Cinemas Παγκράτι, Αελλώ Cinemax 5+1 Cyta, West City, Village Shopping and More, Αίγλη (Χαλάνδρι), Αθηνά
Θεσσαλονίκη
Village Cinema Cosmos, Cineplexx One Salonica, Odeon Πλατεία, Odeon Μακεδονία


(1) Το ένστικτο της επιβίωσης (Journeyman)
Του Πάντι Κόνσινταϊν. Δραματική, 2017, Ην.Βασίλειο, 92’. Με τους: Πάντι Κόνσινταϊν, Τζόντι Γουίτακερ
Journeyman ST - trailer

Ένας μποξέρ που αγαπά τη γυναίκα και το παιδί του, και είναι καλός φίλος και καλό παιδί και καλός αντίπαλος και όλοι τον αγαπάνε (σε περίπτωση που ξεφύγει από κανέναν το πόσο καλό παιδί είναι), τραυματίζεται άγρια στο κεφάλι σε έναν αγώνα. Έκτοτε τα πράγματα αλλάζουν, χάνει κομμάτι της μνήμης του και η συμπεριφορά του γίνεται απρόβλεπτη. Δεύτερη σκηνοθετική δουλειά για τον Πάντι Κόνσινταϊν μετά το πολλά βαρύ «Tyrannosaur». Όχι ότι εδώ έχει αλαφρύνει το κλίμα, αλλά είναι όλο τόσο κοινότοπο που δεν μπορείς να το πάρεις στα σοβαρά. Κανένα ένστικτο βασικά.
journeyman01

Παίζεται
Αθήνα
Έμπασσυ Nova Odeon, Νανά Cinemax Cyta, Novacinema Γλυφάδα Odeon, Odeon Escape, Odeon Starcity, Village 15 Cinemas @ The Mall, Novacinema Odeon Μαρούσι, Village Shopping and More
Θεσσαλονίκη
 Odeon Πλατεία, Odeon Μακεδονία


Peppermint
Του Πιερ Μορέλ. Περιπέτεια, 2018, ΗΠΑ/Χονγκ Κονγκ, 101’. Με τους: Τζένιφερ Γκάρνερ, Τζον Γκάλαχερ Τζ.
PEPPERMINT   Official Trailer

Η Τζένιφερ Γκάρνερ πήρε τ’ όπλο της: μετά το φόνο του άντρα και της κόρης της, μια γυναίκα εξαφανίζεται για πέντε χρόνια. Όταν επιστρέψει θα είναι για να εκδικηθεί τους ιθύνοντες.
pepermint01

Παίζεται
Αθήνα
Village Cinemas Athens Metro Mall Άγιος Δημήτριος, Νανά Cinemax Cyta, Town Cinemas, Odeon Escape, Odeon Starcity, Village 15 Cinemas @ The Mall, Village 9 Cinemas @ Faliro, Village 5 Cinemas Παγκράτι, Αελλώ Cinemax 5+1 Cyta, West City, Village Shopping and More
Θεσσαλονίκη
Village Cinema Cosmos, Cineplexx One Salonica, Odeon Πλατεία, Odeon Μακεδονία


Πόθος (Longing)
Του Σάβι Γκαμπιζόν. Δραματική, 2017, Ισραήλ, 100’. Με τους: Σάι Αβίβι, Άσι Λέβι
Longing FULL HD   GR SUBS

Η ζωή ενός ευκατάστατου μεσήλικα αλλάζει ριζικά όταν μαθαίνει πως η κοπέλα των φοιτητικών του χρόνων είχε γεννήσει 20 χρόνια πριν το παιδί του.
longing01

Παίζεται
Αθήνα
Άστορ, Ανδόρα, Σπόρτιγκ Δημ/κός Κιν/φος, Ίλιον Digital Cinema, Αβάνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης