Οι ταινίες της εβδομάδας: 50 χρόνια HAL9000

Οι ταινίες της εβδομάδας: 50 χρόνια HAL9000

Το «2001: Η Οδύσσεια του διαστήματος» στη μεγάλη οθόνη!

HAL123
Αξίζει 5/5 2001: Η Οδύσσεια του διαστήματος (2001: A Space Odyssey)
Του Στάνλεϊ Κιούμπρικ. Επιστημονικής φαντασίας, 1968, Ην.Βασίλειο/ΗΠΑ, 149’. Με τους: Κιρ Ντάλια, Γκάρι Λόκγουντ

Η καλύτερη ταινία επιστημονικής φαντασίας όλων των εποχών. Με αφορμή τα 50 χρόνια από την κυκλοφορία του έπους του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, προβάλλεται σε κόπια 4Κ ανάλυσης το «2001: Η Οδύσσεια του διαστήματος» στην Ελλάδα. Ένα ταξίδι στο διάστημα και τη συνειδητότητα, μια μελέτη για τη δυνητική επαφή μας με τους εξωγήινους και την κατανόηση της ανθρώπινης ύπαρξης, μια εμπειρία ψυχεδελική που δεν απαιτεί ναρκωτικά! Δυόμιση ώρες δέους και ανατριχίλας.

2001 Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ (2001 Space Odyssey) - Official Trailer

Παίζεται

Αθήνα

Άστυ, Μικρόκοσμος Filmcenter, Κηφισιά Cinemax Cyta, Πτι Παλαί

Θεσσαλονίκη

Ολύμπιον


Ο άνθρωπος που σκότωσε το Δον Κιχώτη (The Man who Killed Don Quixote)
Του Τέρι Γκίλιαμ. Περιπέτεια, 2018, Ισπανία/Βέλγιο/Γαλλία/Πορτογαλία/Ην.Βασίλειο. Με τους: Άνταμ Ντράιβερ, Τζόναθαν Πράις, Όγλα Κουριλένκο

Μετά από 25 χρόνια προετοιμασίας και μπόλικης κακοτυχίας, ο Τέρι Γκίλιαμ βάζει τελεία στο πρότζεκτ του Δον Κιχώτη. Αντί για τον Ζον Ροσφόρ και τον Τζον Χερτ, ο Τζόναθαν Πράις αναλαμβάνει το ρόλο του φαντασιόπληκτου τυχοδιώκτη και αντί του Τζόνι Ντεπ ο Άνταμ Ντράιβερ υποδύεται έναν σκηνοθέτη που επανασυνδέεται με τον πρώτο όταν γυρίζει ένα διαφημιστικό στην Ισπανία. Μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας θα κινήσουν για μια σύγχρονη περιπέτεια.

Ο Άνθρωπος Που Σκότωσε Το Δον Κιχώτη (The Man Who Killed Don Quixote)  Trailer FullHD Gr subs

Παίζεται

Αθήνα

Κλείσιμο
Ριβιέρα, Σινέ Παρί, Αθήναιον, Μικρόκοσμος Filmcenter, Χλόη, Λάουρα Europa Cinemas Digital, Τριανόν Cinemax, Αλεξάνδρα, Μαργαρίτα Cinema


Αξίζει 3/5 Candelaria: Ένα τραγούδι για την Αβάνα (Candelaria)
Του Τζόνι Χέντριξ. Δραματική, 2017, Κολομβία/Γερμανία/Νορβηγία/Αργεντινή/Κούβα, 87’. Με τους: Άλντεν Νιτ, Βερόνικα Λιν

Το πορτρέτο ενός γοητευτικού ηλικιωμένου ζευγαριού στην Αβάνα μετατρέπεται σε πορτρέτο της σύγχρονης Κούβας στην αφοπλιστική ταινία του Τζόνι Χέντριξ. Ο Βίκτορ Ούγκο και η Καντελάρια ζουν φτωχικά, αλλά με γούστο και τσαχπινιά. Μια μέρα η Καντελάρια φέρνει σπίτι μια βιντεοκάμερα που βρίσκει στο ξενοδοχείο όπου δουλεύει. Ένα βιντεάκι που θα την τραβήξει ο Βίκτορ καθώς εκείνη γδύνεται θα αποδειχθεί δημοφιλές και θα ανοίξει η πιθανότητα να βγάλουν λεφτά αν συνεχίσουν να φτιάχνουν πορνοταινιάκια! Πλασμένη με τρυφερότητα, αλλά και καθαρό βλέμμα, η ταινία του Χέντριξ τραγουδά όλες τις σωστές νότες για μια ταλαιπωρημένη, αλλά φωτεινή χώρα. Μεγάλο Βραβείο του τμήματος Venice Days του Φεστιβάλ Βενετίας 2017.

Candelaria, Ένα Τραγούδι για την Αβάνα

Παίζεται

Αθήνα
Αθηναία, Έλλη, Δαναός, Διονυσία, Διάνα, Λάουρα Europa Cinemas Digital, Μαργαρίτα Cinema

Θεσσαλονίκη
Άλεξ, Μακεδονικόν



Αξίζει 2/5 Κρίστοφερ & Γουίνι (Christopher Robin)
Του Μαρκ Φόρστερ. Παιδική περιπέτεια, 2018, ΗΠΑ, 104’. Με τους: Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Χέιλι Άτγουελ

Είναι δύσκολο να κατηγοριοποιήσεις την ταινία του Μαρκ Φόρστερ, όπως και να προσδιορίσεις σε ποιο ακριβώς κοινό απευθύνεται. Χαριτωμένη και ενίοτε υποτονική, αλλά ούτε animation, ούτε κωμωδία. Ούτε στροβιλιστή αρκετά για μικρά παιδάκια, αλλά ούτε και «απαιτητική» για ενήλικους (αν και οι δεύτεροι σαφώς και θα συγκινηθούν περισσότερο από τους πρώτους). Συνδυάζοντας το live action με λούτρινα κουκλάκια, ο Φόρστερ κατασκευάζει μια διαφορετική ιστορία με τον αγαπημένο Γουίνι και την παρέα του. Ο μικρός Κρίστοφερ μεγαλώνει και πηγαίνει στο Λονδίνο, όπου ως ενήλικας πλέον αρχίζει και δουλεύει ασταμάτητα παραμελώντας τη γυναίκα και τη μικρή του κόρη. Πίσω στο δάσος του Σάσεξ, ο Γουίνι τον αναζητά ακόμα. Μια μέρα που χάνεται λόγω μιας ομίχλης, οι δυο τους θα επανασυνδεθούν και θα ζήσουν μια νέα περιπέτεια. Ο Φόρστερ περνά αρκετό χρόνο στήνοντας τη συνθήκη και τους δεσμούς, καθυστερώντας το δεύτερο μέρος, το οποίο είναι και αυτό που ουσιαστικά περιμένεις από την αρχή. «Καμιά φορά το τίποτα οδηγεί στο καλύτερο κάτι», όπως λέει ο Γουίνι. Λίγο περισσότερο τίποτα δε θα έκανε κακό εδώ.

ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ & ΓΟΥΙΝΙ - Μεταγλωττισμένο trailer

Παίζεται
Αθήνα

Αμαρυλλίς Garden Cinema Digital, Κινηματοθέατρα Λάμπρος Κωνσταντάρας-Ρένα Βλαχοπούλου, Αθήναιον, Βάρκιζα, Σινέ Αργυρούπολις, Village Cinemas Athens Metro Mall Άγιος Δημήτριος, Νανά Cinemax Cyta, Αριάν, Αλίκη Digital, Αλέκα Δημ/κός Κιν/φος, Αστέρι, Μαρία Έλενα-Όναρ Δημ/κός Κιν/φος, Odeon Escape, Φλερύ, Odeon Starcity, Άστρον Digital, Άλεξ Digital Cinema, Village 15 Cinemas @ The Mall, Κηφισιά Cinemax Cyta, Novacinema Odeon Μαρούσι, Τρία Αστέρια 3D Digital, Cool Tymvos, Σίσσυ Digital Cinema, Κύζικος, Village 9 Cinemas @ Faliro, Σπόρτιγκ Δημ/κός Κιν/φος, Άλσος, Σινέ Νίκαια Δημ/κός Κιν/φος, Village 5 Cinemas Παγκράτι, Σινέ Παλλήνη, Άρτεμις Δημ/κός Κιν/φος, Αελλώ Cinemax 5+1 Cyta, Λίλα Digital Cinema, Cine Βοτσαλάκια, Σινέ Σελήνη, West City, Village Shopping and More, Όνειρο Δημ/κός Κιν/φος, Κοράλι Cinemax, Φιλοθέη, Αίγλη (Χαλάνδρι), Δημ/κός Κιν/φος Σινέ Κατερίνα

Θεσσαλονίκη
Απόλλων, Αύρα, Ελληνίς, Θερινός Κιν/φος Ωραιοκάστρου, Σινέ Πυλαία, Κολοσσαίον, Cineplexx One Salonica, Odeon Πλατεία, Odeon Μακεδονία


Η καλόγρια (The Nun)
Του Κόριν Χάρντι. Τρόμου, 2018, ΗΠΑ, 96’. Με τους: Ντέμιαν Μπασίρ, Τάισα Φαρμάιγκα

Ένας ιερέας με σκοτεινό παρελθόν και μια δόκιμη καλόγρια στο κατώφλι των όρκων της πηγαίνουν στη Ρουμανία για να εξιχνιάσουν το θάνατο μιας νεαρής καλόγριας.
Η ΚΑΛΟΓΡΙΑ (THE NUN) - TEASER TRAILER (GREEK SUBS)


Παίζεται

Αθήνα
Κινηματοθέατρα Λάμπρος Κωνσταντάρας-Ρένα Βλαχοπούλου, Αθήναιον, Βάρκιζα, Σινέ Αργυρούπολις, Village Cinemas Athens Metro Mall Άγιος Δημήτριος, Νανά Cinemax Cyta, Αττικόν Άλσος, Αριάν, Odeon Escape, Φλερύ, Odeon Starcity, Τα Χρόνια της Αθωότητας, Μάριελ, Village 15 Cinemas @ The Mall, Κηφισιά Cinemax Cyta, Novacinema Odeon Μαρούσι, Τρία Αστέρια 3D Digital, Cool Tymvos, Σίσσυ Digital Cinema, Κύζικος, Village 9 Cinemas @ Faliro, Village 5 Cinemas Παγκράτι, Αελλώ Cinemax 5+1 Cyta, Σινέ Σελήνη, Σινέ Πέραν, West City, Village Renti Θερινό, Village Shopping and More, Κοράλι Cinemax, Αίγλη (Χαλάνδρι)

Θεσσαλονίκη
Ελληνίς, Cineplexx One Salonica, Odeon Πλατεία, Odeon Μακεδονία



Αξίζει 3/5 Μακβέθ (Macbeth)
Του Όρσον Γουέλς. Δραματική, 1948, ΗΠΑ, 92’. Με τους: Όρσον Γουέλς, Τζάνετ Νόλαν

Είναι δύσκολο να τραβήξεις τα μάτια σου από τον Όρσον Γουέλς, ακόμα και σε μια ακατέργαστη και ενίοτε δύστροπη μεταφορά του σεξπηρικού έργου – του οποίου άλλαξε τα φώτα ο Γουέλς, κόβοντας και εισαγάγοντας κατά βούληση.

Macbeth d'Orson Welles : Bande-annonce

Παίζεται
Αθήνα

Βοξ, Όασις



Γιατρέ μου, κερατωθήκαμε (Terapia di coppia per amanti)
Του Αλέσιο Μαρία Φεντερίτσι. Κωμωδία, 2017, Ιταλία, 97’. Με τους: Άμπρα Αντζιολίνι, Πιέτρο Σερμόντι

Σε κανέναν δε θα λείψουν οι ιταλικές – γαλλικές κωμωδίες όταν θα τελειώσει το καλοκαίρι. Εδώ, δυο εραστές, παντρεμένοι εκατέρωθεν, πηγαίνουν σε σύμβουλο γάμου για να σώσουν τη σχέση τους.

Γιατρέ μου, Κερατωθήκαμε - Official Trailer

Παίζεται
Αθήνα

Λαΐς, Ταινιοθήκη, Αλέκα Δημ/κός Κιν/φος, Χλόη, Άρτεμις Δημ/κός Κιν/φος, Αίγλη (Χαλάνδρι)

Θεσσαλονίκη
Απόλλων



Αξίζει 1/5 Πρόσκληση σε γάμο (Destination Wedding) 
Του Βίκτορ Λέβιν. Κομεντί, 2018, ΗΠΑ, 90’. Με τους: Κιάνου Ριβς, Γουαϊνόνα Ράιντερ

Ψάχνοντας απεγνωσμένα τη σιωπή: Όσο χαριτωμένη κι αν φαντάζει η επανασύνδεση του Κιάνου Ριβς με τη Γουαϊνόνα Ράιντερ (έχουν παίξει σε τρεις ακόμα ταινίες μαζί, με πιο γνωστή τον «Δράκουλα» του Κόπολα), στην πραγματικότητα... δεν είναι. Αντιθέτως, πρόκειται για μια πλήρως απογοητευτική σύμπραξη στην ιστορία δυο αγνώστων που γνωρίζονται, μαλώνουν μέσα στα πρώτα δυο λεπτά και μετά συνειδητοποιούν πως όχι μόνο πηγαίνουν στον ίδιο γάμο, αλλά τους έχουν καταχωνιάσει μαζί σε όλες τις δραστηριότητες του σαββατοκύριακου. Σε μια – πλήρως αποτυχημένη - απόπειρα μεταξύ του «Πριν το ηλιοβασίλεμα» και του Σορκιν-ικού διαλόγου, οι δυο τους μιλάνε ασταμάτητα – ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ – χωρίς να λένε ΤΙΠΟΤΑ. Αυτό το πείσμα για εξυπνακίστικο πινγκ πονγκ δημιουργεί μια διάχυτη αμηχανία, που σε συνδυασμό με την πλήρη εγκατάλειψη των ηθοποιών από τον σκηνοθέτη τους (η Ράιντερ μοιάζει σα να είναι διαρκώς μεθυσμένη) κάνει το εγχείρημα οδυνηρό.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΑΜΟ (DESTINATION WEDDING) - TRAILER (GREEK SUBS)

Παίζεται

Αθήνα

Αίγλη Ζαππείου, Ελληνίς Cinemax, Νανά Cinemax Cyta, Αρκαδία, Novacinema Γλυφάδα Odeon, Odeon Escape, Odeon Starcity, Τα Χρόνια της Αθωότητας, Άστρον Digital, Village 15 Cinemas @ The Mall, Novacinema Odeon Μαρούσι, Τρία Αστέρια 3D Digital, Σπόρτιγκ Δημ/κός Κιν/φος, Αελλώ Cinemax 5+1 Cyta, Village Shopping and More, Ορφέας, Αμίκο, Σινέ Ψυχικό

Θεσσαλονίκη

Ναταλί, Σινέ Πανόραμα, Cineplexx One Salonica, Odeon Πλατεία, Odeon Μακεδονία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης