Η Έιμι Σούμερ ξαναχτυπά

Η Έιμι Σούμερ ξαναχτυπά

Κορίτσι για (πολύ) φίλημα

girl8
Η Έιμι Σούμερ είχε χτυπήσει «Κατακούτελα» πριν τρία χρόνια το Χόλιγουντ και όσους δεν την ήξεραν από τη σειρά της «Inside Amy Schumer». Για λίγο καιρό φαινόταν πως το Χόλιγουντ θα την ξεζούμιζε, όπως κάνει με κάθε αναδυόμενο ταλέντο. Παραλίγο να καεί η ξανθιά κωμικός είναι η αλήθεια από την αφιλτράριστη έκθεση, αλλά όπως όλοι έπρεπε να κάνει κι αυτήν τον κύκλο της. Συμμετοχή σε συναυλία της Μαντόνα, συνεντεύξεις που έπαιρναν το λάθος δρόμο, αναρτήσεις στο Twitter που απαντούσαν στις απαντήσεις στις συνεντεύξεις που έπαιρναν το λάθος δρόμο, η φιλία της με την Τζένιφερ Λόρενς, η γυμνή φωτογράφιση από την Άνι Λίμποβιτς για το ημερολόγιο της Πιρέλι, μια ταινία-παραπάτημα («Snatched»), ο γάμος της με τον Κρις Φίσερ. Κάποια στιγμή καταλάγιασε κάπως όλο αυτό και τώρα η Σούμερ επανέρχεται με σούπερ πρόταση.

Στη νέα της κομεντί «Κορίτσι για φίλημα» συγκεντρώνει όσα την έχουν απασχολήσει ως τώρα στην κωμωδία της, τα γυναικεία στερεότυπα, τη σεξουαλικότητα, την ανασφάλεια και τις προκαταλήψεις, σε ένα ανατρεπτικό πακέτο με mainstream περιτύλιγμα. Η ιστορία της Ρενέ, που χτυπάει το κεφάλι της και ξαφνικά αποκτά την αυτοπεποίθηση που της έλειπε όλη της τη ζωή, έχει πολύ ζουμί – αλλά και πολλή πλάκα.

Μετά την πρεμιέρα της ταινίας στην Αμερική, η Σούμερ δέχτηκε επίθεση από διαφορετικές πλευρές: μεταξύ άλλων, για το πως μιλάει εκ του ασφαλούς και ότι τελικά ενισχύει τα ίδια στερεότυπα που υποστηρίζει ότι πολεμά. «Πολλοί αναρωήθηκαν γιατί να φαντάζεται [η Ρενέ] πως είναι αδύνατη;», λέει η Σούμερ στο Refinery29. «Αλλά δεν βλέπω έτσι τον εαυτό μου! Είναι μια υπόθεση [που κάνει το κοινό] ότι η Ρενέ νομίζει ότι είναι αδύνατη. Μετά τη σκηνή όπου χτυπάει το κεφάλι της, ο κόσμος υποθέτει ότι αυτό που βλέπω στον καθρέφτη είναι μια αδύνατη γυναίκα, ενώ βλέπω τον ίδιο μου τον εαυτό και το σώμα μου ως κάτι ωραίο. Δε λέει ποτέ: Είμαι τόσο αδύνατη! Λέει πως της αρέσουν το σαγόνι, το στήθος και ο πισινός της. Αν μη τι άλλο, αυτό ακούγεται σε μένα σαν μια πληθωρική γυναίκα».


girl1


Κλείσιμο
Άλλοι εκνευρίστηκαν γιατί νόμιζαν πως η Σούμερ λέει «πως πρέπει να χτυπήσεις το κεφάλι σου για να σου αρέσει ο εαυτός σου», σημειώνει στο Vanity Fair. «Αλλά, όχι, σε καμία περίπτωση δεν ισχύει αυτό. Το συγκεκριμένο κορίτσι είναι που χρειαζόταν ένα χτύπημα για να αρχίσει να της αρέσει ο εαυτός της. Είναι μια μεταφορά για όλες αυτές τις φίλες που έχουμε και θέλουμε να τις ταρακουνήσουμε και να τους πούμε: Είσαι υπέροχη. Είσαι τόσο όμορφη. Εύχομαι να μπορούσες να δεις τον εαυτό σου όπως σε βλέπω εγώ».

Η ταινία έχει να κάνει με τη γυναικεία χειραφέτηση, και όχι με το body shaming. «Εύχομαι αυτή η ταινία να αγγίξει πολύ κόσμο, αλλά προσωπικά την έκανα για τον 12χρονο εαυτό μου. Ελπίζω κι εσείς να μπορέσετε να θεραπεύσετε τον 12χρονο εαυτό σας σήμερα», είπε στην πρεμιέρα της ταινίας στο Λος Άντζελες. 20 και βάλε χρόνια μετά, ο 12χρονος εαυτός της θα ήταν χαρούμενος: η Σούμερ έχει κερδίσει το βραβείο Πίμποντι για τη σειρά «Inside Amy Schumer», ήταν υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα ερμηνείας για το «Κατακούτελα», ενώ τα απομνημονεύματά της «Girl with a Lower Back Tattoo» ήταν στη λίστα των μπεστ σέλερ των New York Times.

«Είμαι πλέον πλούσια και διάσημη, αλλά δεν είμαι πιο ευτυχισμένη από τότε που ήμουν σερβιτόρα», λέει στο Refinery29. «Αυτή είναι η αλήθεια. Έχω μεγαλύτερη ασφάλεια, κι αυτό σημαίνει πως το μυαλό μου είναι πιο ήσυχο, κάτι που είναι τέλειο. Υπήρχε περίοδος που δεν είχα από ποιον να δανειστώ τα εκατό δολάρια που χρειαζόμουν, και το να έχεις κάποια λεφτά είναι σίγουρα πολυτέλεια. Αλλά σε όρους πραγματικής ευτυχίας, είναι όλα τα ίδια. Έχω φίλους πιο επιτυχημένους από μένα, φίλους που παλεύουν, και κανείς δεν είναι πιο ευτυχισμένος από τον άλλο. Αυτό είναι κάπως παρηγορητικό και κάπως καταθλιπτικό. Η ευτυχία δεν μπορεί να ξεκινήσει από εξωτερικούς παράγοντες, είτε είναι χρήματα ή επιτυχία ή το σώμα σου». Μιλώντας για σώμα, η Σούμερ μίλησε στην εκπομπή της Γκέιλ Κινγκ CBS This Morning για το πώς αρνήθηκε να την ρετουσάρουν στην ταινία. Αναφέρθηκε στον Κέντρικ Λαμάρ και το στίχο του «έχω βαρεθεί το Photoshop». «Θέλει κυτταρίτιδα, ραγάδες. Ε, λοιπόν, εδώ είμαι Κέντρικ».

Έχει έρθει η ώρα για την ξανθιά κωμικό να πάρει μια ανάσα. «Τα τελευταία χρόνια δούλευα και έγραφα», λέει στον Γκάρντιαν. «Έκανα σταντ-απ, προωθούσα κάτι ή κινηματογραφούσα κάτι άλλο. Εδώ και 15 χρόνια, ξυπνούσα στις 7, πήγαινα για μποξ, έκανα ντους, πήγαινα στο γραφείο για να γράψω όλη μέρα, έκανα κάποια συνέντευξη το μεσημέρι. Μετά ίσως να έκανα βελονισμό προτού εμφανιστώ για σταντ-απ, και μετά για μιάμιση ώρα ακόμα γράψιμο και σπίτι. Αυτό ήταν. Η ζωή μου ήταν τόσο έντονη για τόσο καιρό που απλά θέλω να φροντίσω τον εαυτό μου τώρα. Αρρώστησα πολύ βαριά και κατάλαβα πως δεν είμαι άτρωτη. Πρέπει να κατεβάσω ταχύτητα».

Προς το παρόν προωθεί με ζήλο το «Κορίτσι για φίλημα». «Θέλω οι άνθρωποι να εκπληρώνουν τις δυνατότητές τους, να μην κρατιούνται πίσω εξαιτίας ανασφαλειών, ειδικά οι γυναίκες», λέει στο Refinery29. «Το βλέπω πολύ συχνά. Φυσικά δεν αφορά αυτό μόνο τις γυναίκες, αλλά εκεί το βλέπεις πιο συχνά: γυναίκες που φοβούνται ότι θα τις σνομπάρουν αν πουν τη γνώμη τους σε κάποια επαγγελματική συνάντηση, γυναίκες που φοβούνται ότι θα τις προσβάλλουν σε ραντεβού. Εύχομαι οι άνθρωποι να δουν την ταινία και να δουν ότι δεν είναι καθόλου λάθος να ακούγονται οι απόψεις τους».

girl2
girl3
girl4
girl5
girl6
girl7
girl8
girl9
girl10



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης