Όσκαρ: Οι «ρούκι» και άλλα τέσσερα άγνωστα στοιχεία μετά τις υποψηφιότητες

Όσκαρ: Οι «ρούκι» και άλλα τέσσερα άγνωστα στοιχεία μετά τις υποψηφιότητες

Ποιοι είναι οι πιο επίμονοι υποψήφιοι - Πόσες είναι οι ασπρόμαυρες ταινίες που ήταν υποψήφιες για Καλύτερη Ταινία - Ο ηθοποιός που έκανε το three-peat στις υποψηφιότητες

Όσκαρ: Οι «ρούκι» και άλλα τέσσερα άγνωστα στοιχεία μετά τις υποψηφιότητες
Μετά από κάθε ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για τα βραβεία Όσκαρ όλοι αναζητούν τις λεπτομέρειες που θα κάνουν τις επιλογές ξεχωριστές από κάθε προηγούμενη φορά.

Στις φετινές υποψηφιότητες πέντε είναι τα ενδιαφέροντα σημεία που ξεχωρίζουν:

Κλείσιμο
- Η τρίτη σερί υποψηφιότητα του Bradley Cooper στην κατηγορία Καλύτερος Ανδρικός Ρόλος για το "American Sniper" του Κλιντ Ίστγουντ μετά την υποψηφιότητα το 2013 για το "Silver Linings Playbook" και το 2014 για το "American Hustle". Αντίστοιχο «three-peat» έχουν κάνει η Renee Zellweger ("Bridget Jones' Diary," "Chicago," "Cold Mountain") και ο Russell Crowe ("The Insider," "Gladiator," "A Beautiful Mind").

- Φέτος για πρώτη φορά μετά το 2009 και την αύξηση του αριθμού των υποψηφιοτήτων για Καλύτερη Ταινία σε δέκα, η Ακαδημία επέλεξ μόλις οχτώ. Δέκα υποψηφιότητες υπήρξαν το 2009, 2010 και 2011 και εννέα το 2012, 2013 και 2014.

- Οι επίμονοι υποψήφιοι: Ο σχεδιαστής των κοστουμιών για το "Into the Woods" Colleen Atwood και ο κινηματογραφιστής του "Unbroken" Roger Deakins είναι οι υποψήφιοι με τις περισσότερες υποψηφιότητες με 11 και 12 αντίστοια.

- Οι ρούκι πρωταγωνιστές: Στις κατηγορίες για τους καλύτερους ηθοποιούς σχεδόν οι μισοί άκουσαν για πρώτη φορά το όνομά τους στην τελετή ανακήρυξης των υποψηφιότητων. Ανάμεσά τους οι Steve Carell ("Foxcatcher"), Benedict Cumberbatch ("The Imitation Game"), Michael Keaton and Emma Stone ("Birdman"), J.K. Simmons ("Whiplash"), Eddie Redmayne και Felicity Jones ("The Theory of Everything"), Rosamund Pike ("Gone Girl") και η Patricia Arquette ("Boyhood").

- Η 11η ασπρόμαυρη ταινία για το πρώτο βραβείο: Το "Ida" είναι η ενδέκατη ασπρόμαυρη ταινία υποψήφια για το βραβείο Καλύτερης Ταινίας από το 1967 οπότε και καταργήθηκε ο διαχωρισμός ανάμεσα στα έγχρωμα και τα ασπρόμαυρα φιλμ. Στην ίδια ξεχωριστή λίστα ανήκουν και οι ταινίες "In Cold Blood," "The Last Picture Show," "Lenny," "Raging Bull," "Zelig," "Schindler's List," "The Man Who Wasn't There," "Good Night, and Good Luck," "The White Ribbon" και "The Artist."
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης