Η τελευταία μονομαχία: Το συναρπαστικό βιβλίο του Eric Jager που ενέπνευσε το Hollywood

Η τελευταία μονομαχία: Το συναρπαστικό βιβλίο του Eric Jager που ενέπνευσε το Hollywood

 Kυκλοφορεί από την AΘens Bookstore Publications

monomaxia
Στις 14 Οκτωβρίου, ταυτόχρονα με την παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας «Η τελευταία μονομαχία» κυκλοφόρησε σε όλα τα βιβλιοπωλεία το ομώνυμο ιστορικό θρίλερ του ERIC JAGER, στο οποίο βασίστηκε η επική ταινία του Ρίντλει Σκοτ.
Το βιβλίο περιγράφει τη συναρπαστική, αληθινή ιστορία μιας άγριας μονομαχίας που έβαλε τέλος σε όλες τις μονομαχίες στη μεσαιωνική Γαλλία!
Στα μέσα του καταστροφικού Εκατονταετούς Πολέμου ανάμεσα στη Γαλλία και την Αγγλία, ο Ιωάννης Ντε Καρούζ, ένας Νορμανδός ιππότης,
επιστρέφει στον τόπο του ύστερα από μια εκστρατεία στη Σκωτία και βρίσκεται αντιμέτωπος με μια άλλη θανάσιμη απειλή. Η σύζυγός του, η Μαργαρίτα, έχει κατηγορήσει τον ιπποτικό ακόλουθο Ιάκωβο Λε Γκρι για βιασμό. Ένα διχασμένο δικαστήριο διατάσσει τη διεξαγωγή μονομαχίας μεταξύ των δύο αντρών, το αποτέλεσμα της οποίας θα κρίνει και τη μοίρα της Μαργαρίτας, αφού αν ο σύζυγός της ηττηθεί, εκείνη θα θανατωθεί στην πυρά για ψεύτικη κατηγορία.

Ενώ εχθρικά στρατεύματα λεηλατούν τη χώρα, και οι εξεγέρσεις και η πανώλη απειλούν τη ζωή όλων, ο Καρούζ και ο Λε Γκρι συναντιούνται πάνοπλοι σε ένα περιτειχισμένο γήπεδο στο Παρίσι. Ακολουθεί μια άγρια μονομαχία, η τελευταία που εγκρίθηκε από το κράτος, ενώπιον ενός τεράστιου πλήθους, καθώς και του έφηβου βασιλιά Καρόλου ΣΤ΄, στη διάρκεια της οποίας πληγώνονται και οι δύο μονομάχοι –μόνο ο ένας τους, όμως, θανάσιμα.

Βασισμένο σε εκτεταμένη έρευνα, το βιβλίο ζωντανεύει μια πολύπλευρα ενδιαφέρουσα, ταραγμένη εποχή και τρεις αλησμόνητους χαρακτήρες, παγιδευμένους σε ένα θανάσιμο τρίγωνο εγκλήματος, σκανδάλου και εκδίκησης. Το βίβλίο είναι ταυτόχρονα ένα συγκινητικό ανθρώπινο δράμα, μια συναρπαστική ιστορία αληθινού εγκλήματος και ένα καθηλωτικό έργο για μια ιστορική ίντριγκα με θέματα που η απήχησή τους φτάνει δυναμικά μέχρι τους επόμενους αιώνες.

Κλείσιμο
Το βιβλίο έχει μεταφραστεί στην Ελληνική γλώσσα από την Χρύσα Φραγκιαδάκη, ενώ η επιμέλεια της έκδοσης έγινε από τον Δημήτρη Αλεξάκη.
Η ελληνική έκδοση είναι 256 σελίδες, κυκλοφορεί με μαλακό εξώφυλλο, έχει μέγεθος 14 Χ 21 εκατοστά και η τιμή διάθεσής του είναι 20 Ευρώ (τιμή λιανικής).

«Η τελευταία μονομαχία» κυκλοφορεί από την AΘENS BOOKSTORE PUBLICATIONS ενώ η διανομή του γίνεται μέσω των Εκδόσεων ΕΝΠΛΩ.


Ειδήσεις σήμερα:

«Bild»: Σεξουαλική παρενόχληση και κατάχρηση εξουσίας από διευθυντή της εφημερίδας

Κοινή Διακήρυξη υπέγραψαν Μητσοτάκης, Αναστασιάδης και Αλ Σίσι: Μηνύματα στην Τουρκία για Λιβύη, Αιγαίο και Κυπριακό

Μεγάλος αστεροειδής πέρασε ξυστά από τη Γη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης