Ο Γιάννης Πανούσης παρουσιάζει την ποιητική του συλλογή «Μοιρόγραφτο»

panousis2

Η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Γιάννη Πανούση θα γίνει τη Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου στις 7 μ.μ. στο Polis Art Cafe 

Την ποιητική του συλλογή «Μοιρόγραφτο», σε εκδόσεις Ι.ΣΙΔΕΡΗΣ παρουσιάζει τη Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2019, ο καθηγητής πανεπιστημίου, πρώην Πρύτανης του Δ.Π.Θ. Γιάννης Πανούσης.

Η παρουσίαση θα γίνει στις 7 το απόγευμα στο Polis Art Cafe (αίθριο Αρσακείου μεγάρου, Πεσμαζόγλου 5 (Στοά βιβλίου) Αθήνα).

Πέραν του κ. Πανούση, ομιλητές στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής θα είναι οι:

Αναστάσιος Ιωάννης Μεταξάς,
Τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Διεπιστημονικής Ακαδημίας

Αντώνης Μακρυδημήτρης,
Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, ποιητής

Νίκος Παπαδάκης,
Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης

Φωτεινή Τσαλίκογλου,
Καθηγήτρια ψυχολογίας, συγγραφέας

Ποιήματα θα απαγγείλει ο ηθοποιός και συγγραφέας Γιώργος Κυρίτσης.

Συντονίστρια της παρουσίασης θα είναι η δημοσιογράφος και κριτικός βιβλίου Εριφύλη Μαρωνίτη.

moirografto_prosklisi«Ο Γιάννης Πανούσης είναι γνωστός καταρχήν ως εγκληματολόγος και ως ακαδημαϊκός δάσκαλος και δευτερευόντως ως πολιτικός. Οι παραπάνω ιδιότητες απέκρυβαν για πολλά χρόνια την αγαπημένη του ενασχόληση με τη Λογοτεχνία και κυρίως με την Ποίηση, αφού είχε εκδώσει ποιητικές συλλογές με το ψευδώνυμο Γιάννης Απαρθινός και είχε τιμηθεί με βραβεία και επαίνους.

«Η ποιητική του συλλογή «Μοιρόγραφτο» είναι η πρώτη με το όνομά του, επειδή πιστεύει ότι, αφενός ήρθησαν όλοι οι λόγοι της σύγχυσης για «διπλή ταυτότητα» και, αφετέρου, έφτασε η ώρα της δημόσιας αφήγησης/εξομολόγησης τόσων βιωμάτων και προκλήσεων», αναφέρουν στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής οι εκδόσεις Ι. ΣΙΔΕΡΗ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tenea_ar

Η στρατηγική θέση της αρχαίας πόλης μεταξύ Κορίνθου, Μυκηνών και Αργους και το ξεχωριστό καλλιτεχνικό προφίλ των ευρημάτων καθιστούν μοναδική την πόλη που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη - Τι λέει η γενική διευθύντρια της ομάδας της δρος Ελένης Κόρκα

3
dafo_ar

Εξι νέες αφίξεις δηλαδή μία «Στην πύλη της αιωνιότητας» Ως ανώτερη by far, όλων των άλλων και λόγω κατάδυσης στον ψυχισμό του Βίνσεντ Βαν Γκογκ όσο και για την ερμηνεία του Γουίλεμ Νταφό!

banksy_tokyo

Το Τόκιο προσπαθεί να εξακριβώσει εάν ένα έργο που δείχνει έναν ποντικό να κρατά ομπρέλα ανήκει στον Banksy – Η βάση στην οποία βρίσκεται το γκράφιτι μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο για την προστασία του