Τον Οκτώβριο το Θεατρικό Φεστιβάλ Ιθάκης 2023 - Ανοιχτή πρόσκληση σε θεατρικές ομάδες και καλλιτέχνες

Τον Οκτώβριο το Θεατρικό Φεστιβάλ Ιθάκης 2023 - Ανοιχτή πρόσκληση σε θεατρικές ομάδες και καλλιτέχνες

Το Φεστιβάλ χωρίζεται σε τρία μέρη: την «Αυλαία», τη «Σκηνή» και τα «Παρασκήνια»

festival
Για δεύτερη χρονιά από 26 έως 30 Οκτωβρίου 2023 στο νησί της Ιθάκης θα πραγματοποιηθεί το “Θεατρικό Φεστιβάλ Ιθάκης 2023” βασισμένο στους άξονες: Καλλιτεχνική δράση - Πολιτιστική παραγωγή - Εκπαιδευτική δραστηριότητα.

Στο πλαίσιο αυτό υπάρχει ανοιχτή πρόσκληση σε θεατρικές ομάδες και επιμέρους καλλιτέχνες του θεάτρου και των παραστατικών τεχνών να συμμετέχουν στο πρόγραμμα του “Θεατρικού Φεστιβάλ Ιθάκης 2023”.

Το “Θεατρικό Φεστιβάλ Ιθάκης 2023” επικεντρώνεται στην ανάδειξη νέων καλλιτεχνών και παραστάσεων πρωτότυπου ελληνικού θεατρικού έργου και ένα μέρος του θα έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα. Κεντρική θεματική στο θεσμό κατέχει ένα έπος τεράστιας λογοτεχνικής αξίας σε παγκόσμιο επίπεδο καθώς και άξιο λόγου σχετικά με την σύγχρονη Ιθάκη, η “Οδύσσεια” του Ομήρου. Την καλλιτεχνική διεύθυνση του φεστιβάλ αναλαμβάνουν από κοινού ο ηθοποιός - σκηνοθέτης, Κώστας Γάκης και η θεατρολόγος - σκηνοθέτης Αθηνά Αρσένη.

Το Φεστιβάλ χωρίζεται σε τρία μέρη: το πρώτο μέρος ονομάζεται "ΑΥΛΑΙΑ" και θα αποτελέσει το διαγωνιστικό μέρος του Φεστιβάλ. Το δεύτερο μέρος ονομάζεται "ΣΚΗΝΗ" και θα περιλαμβάνει παραστάσεις μεγάλης διάρκειας. το τρίτο μέρος ονομάζεται "ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ" και θα περιλαμβάνει σεμιναριακά μαθήματα παραστατικών τεχνών.

Η “ΑΥΛΑΙΑ” αποτελεί το διαγωνιστικό μέρος του "Θεατρικού Φεστιβάλ Ιθάκης 2023",στο οποίο θα συμμετέχουν οκτώ θεατρικά ζευγάρια. Οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να παρουσιάσουν θεατρικα ντουέτα, διάρκειας δέκα λεπτών τα οποία θα παρουσιάζουν, με σύγχρονες θεατρικές πρακτικές, μέρος των ραψωδιών της Οδύσσειας. Ένα από αυτά θα κερδίσει το πρώτο βραβείο και το ποσό των 1.000 ευρώ.

Κλείσιμο
Στην “ΣΚΗΝΗ”, επαγγελματικοί θεατρικοί θίασοι, θα παρουσιάσουν το έργο τους σε παραστάσεις μεγάλης διάρκειας. Τα κριτήρια της επιλογής των θεατρικών παραστάσεων θα έχουν να κάνουν με τον στόχο του "Θεατρικού Φεστιβάλ Ιθάκης2023", που είναι η ανάδειξη του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου, συμπεριλαμβανομένου του θεάτρου επινόησης, μέσα από την στήριξη και την προώθηση του ελληνικού θεατρικού έργου των νέων δραματουργών.

Στα “ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ”, θα υλοποιηθούν θεατρικά σεμινάρια από καταξιωμένους καλλιτέχνες απευθυνόμενα σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες όλων των ηλικιών. Αποτελεί πεποίθησή μας πως η πρόσβαση στην πολιτιστική εκπαίδευση και καλλιτεχνική μαθητεία είναι δικαίωμα όλων των πολιτών ανεξαρτήτως γνώσεων και ηλικιακής ομάδας.

Οι αιτήσεις – προτάσεις θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά μέσω email στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dkei@ithaki.gr.

Α) Οι ενδιαφερόμενοι για το πρώτο και διαγωνιστικό μέρος ( ΑΥΛΑΙΑ) του Φεστιβάλ, θα πρέπει να στείλουν ηλεκτρονικά έως τις 10/09/2023 ένα βίντεο- demo, πάνω σε μια εκδοχή της Οδύσσειας, διάρκειας πέντε λεπτών, ως δείγμα της καλλιτεχνικής ταυτότητάς τους. Στο email θα πρέπει να συμπληρώσουν το θέμα με τον τίτλο "Θεατρικό Φεστιβάλ Ιθάκης 2023- ΑΥΛΑΙΑ" και να επισυνάψουν το βιογραφικό σημείωμα της ομάδας τους.

Β) Οι ενδιαφερόμενοι για το δεύτερο μέρος- Παραστάσεις του φεστιβάλ (ΣΚΗΝΗ) θα πρέπει να στείλουν αναλυτική πρόταση της θεατρικής παραγωγής τους, βιογραφικά σημειώματα των συντελεστών και οπτικοακουστικό υλικό με θέμα "Θεατρικό Φεστιβάλ Ιθάκης 2023- ΣΚΗΝΗ" έως τις 10/09/2023.

Γ) Οι ενδιαφερόμενοι για το τρίτο - Εκπαιδευτικό μέρος του φεστιβάλ (ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ) θα πρέπει να στείλουν μια αναλυτική πρόταση της δράσης τους και το βιογραφικό τους με θέμα: “Θεατρικό Φεστιβάλ Ιθάκης 2023- ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ”, έως τις 10/09/2023.

Για περισσότερες διευκρινίσεις και πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλ: 6942204511, 2674033163.

Το “Θεατρικό Φεστιβάλ Ιθάκης 2023” συνδιοργανώνεται από την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Ιθάκης “ΦΗΜΙΟΣ”, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και την Περιφερειακή Ένωση Ιονίων Νήσων ενώ τελεί υπό την αιγίδα και συγχρηματοδοτείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης