Πέθανε ο θεατρικός ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιάννης Σταματίου

Πέθανε ο θεατρικός ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιάννης Σταματίου

Το συγκηνητικό «αντίο» της Γωγώς Ατζολετάκη

Giannis__Stamatiou
Την Παρασκευή, στις 12.30 το μεσημέρι, στον καθεδρικό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Καλάβρυτα, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι θα πουν το τελευταίο «αντίο» στον ηθοποιό και σκηνοθέτη Γιάννη Σταματίου, που έφυγες από τη ζωή, σε ηλικία 62 ετών, χτυπημένος από τον καρκίνο.

Τη θλιβερή είδηση του θανάτου του δημοσιοποίησε η σύζυγός του, επίσης ηθοποιός, Ελένη Παπαχριστοπούλου με μια συγκινητική ανάρτηση στο Facebook: «Ο Γιάννης θα υπάρχει πάντα στο παρόν, γιατί η παθιασμένη λαχτάρα του να αναζητά την αλήθεια και την ποιότητα στις σχέσεις του με το θέατρο και με τους φίλους του στη ζωή, τον κάνει να παραμένει μοναδικός για μένα και ίσως και για τις φίλες και τους φίλους του» έγραψε μεταξύ άλλων η ίδια.

Ο Γιάννης Σταματίου, ο σύντροφος της ζωής μου, ο άνθρωπος που μου ενέπνευσε τον έρωτα, το πάθος για τη ζωή και το...

Posted by Eleni Papachristopoulou on Wednesday, February 1, 2023


Ο Γιάννης Σταματίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Καλάβρυτα. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου το 1981. Εργάτηκε ως ηθοποιός για τρεις δεκαετίες ενώ ασχολήθηκε και με την τέχνη της σκηνοθεσίας. Ως ηθοποιός είχε συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο, με το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής και στο Ελεύθερο Θέατρο ερμηνεύοντας πολλούς και διαφορετικούς ρόλους.

Παράλληλα συμμετείχε και σε σημαντικές ξένες θεατρικές παραγωγές. Τη διετία 2004 – 2005 έπαιξε στο περίφημο «Μπουφ ντι Νορ» του Παρισιού, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του σπουδαίου Πίτερ Μπρουκ ενώ το 2006 συμμετείχε στο ανέβασμα του έργου του δημοσιογράφου και συγγραφέα, αγωνιστή κατά του απαρτχάιντ στην πατρίδα του, τη Ν. Αφρική, Καν Τεμπά «Το κοστούμι», στο θέατρο «Κνωσσός», σε σκηνοθεσία του επίσης σπουδαίου Σοτιγκί Κουαγιατέ, ένα έργο που είχε πρωτοπαρουσιάσει νωρίτερα ο Πίτερ Μπρουκ.

Τα τελευταία χρόνια οι καλλιτεχνικές του αναζητήσεις είχαν βρει μόνιμη στέγη στο θέατρο ΕΚΣΤΑΝ όπου παρουσίαζε τις δουλειές της ως σκηνοθέτης αλλά και ηθοποιός.

Η Γωγώ Ατζολετάκη αποχαιρέτησε τον Γιάννη Σταματίου γράφοντας: «Αχ, βρε Γιάννη... αχ, βρε Γιαννάκη... Βιάστηκες να την κάνεις... Γιάννη μου, η "φιλενάδα" σου σε αποχαιρετά μ' ένα γλυκό φιλί. Δεν πρόλαβες να με σκηνοθετήσεις, κάτι που το θέλαμε κι οι δυο... όμως έπρεπε να ξεκουραστείς. Υπέφερες πολύ...»

Αχ, βρε Γιάννη... αχ, βρε Γιαννάκη... Βιάστηκες να την κάνεις... Ο Γιάννης Σταματίου ! Υπέροχος ηθοποιός, εξαιρετικός...

Posted by Γωγώ Ατζολετάκη on Wednesday, February 1, 2023
Κλείσιμο


Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Βγάζει έκτακτο δελτίο η ΕΜΥ - «Αύριο οι τελικές απαντήσεις για τον πιθανό χιονιά της Κυριακής»

Μητσοτάκης στο υπουργικό: Ο ΣΥΡΙΖΑ απέχει από τη Βουλή και προσχωρεί στον λαϊκισμό και τα ψέματα

O πρώην σύζυγος σφάζει με το... γάντι τη Λετίθια της Ισπανίας: «Tυπική femme fatale»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης