BRIT Awards: Εισάγουν κατηγορίες «ουδετέρου» φύλου στην τελετή απονομής του 2022

BRIT Awards: Εισάγουν κατηγορίες «ουδετέρου» φύλου στην τελετή απονομής του 2022

Σκοπεύουν να καταργήσουν τις κατηγορίες ανδρών και γυναικών - «Θέλουμε να γιορτάσουμε τα επιτεύγματα των καλλιτεχνών ανεξαρτήτως φύλου» σημείωσε ο πρόεδρος των βραβείων

βρφαβεια
Τα βρετανικά μουσικά βραβεία BRIT θα καταργήσουν τις κατηγορίες άνδρα και γυναίκας από τον επόμενο χρόνο, εισάγοντας βραβεία ουδέτερα ως προς το φύλο για τους Βρετανούς και διεθνείς καλλιτέχνες, έγινε σήμερα γνωστό από τους διοργανωτές.

Οι ερμηνευτές θα διεκδικήσουν τη διάκριση καλλιτέχνης της χρονιάς ή διεθνής καλλιτέχνης της χρονιάς στην ετήσια τελετή απονομής, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 8 Φεβρουαρίου του 2022.

«Είναι σημαντικό τα BRIT να συνεχίσουν να εξελίσσονται και να στοχεύουν στο να είναι όσο το δυνατόν ανοικτά προς όλους», δήλωσε σε μια ανακοίνωση ο νέος πρόεδρος των βρετανικών βραβείων και αντιπρόεδρος της Polydor Records Τομ Μαρτς.

«Νιώθουμε πως είναι απολύτως η κατάλληλη στιγμή για να γιορτάσουμε τα επιτεύγματα των καλλιτεχνών για τη μουσική που δημιουργούν και τη δουλειά που κάνουν, ασχέτως του φύλου».

Τα βραβεία BRIT ακολουθούν τα βήματα άλλων σόου απονομής βραβείων ή εκδηλώσεων που κατήργησαν τις κατηγοριοποιήσεις κατά φύλο.

Τον Σεπτέμβριο, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαν Σεμπαστιάν απένειμε το πρώτο ουδέτερου φύλου βραβείο υποκριτικής, για την καλύτερη πρωταγωνιστική ερμηνεία, στους Τζέσικα Τσαστέιν και Φλόρα Οφέλια Χόφμαν Λίνταλ.

Κλείσιμο
Τη 42η τελετή απονομής των μουσικών βραβείων BRIT θα παρουσιάσει ο ηθοποιός Μο Γκίλιγκαν.

«Τα βραβεία BRIT δεν είναι απλά μια γιορτή της βρετανικής μουσικής, αποτελούν μια αντανάκλαση της βρετανικής κουλτούρας», είπε ο Γκέοφ Τέιλορ, διευθύνων σύμβουλος των BRIT Awards.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Νέα μέτρα από σήμερα και 15 ημέρες αγωνίας πριν το «Σχέδιο Β»

Στον κυκλώνα της πανδημίας η Ευρώπη: Lockdown και επεισόδια σε πολλές πόλεις

Ακινησία Ι.Χ. φέτος και τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης