Σπύρος Πετρουλάκης: «Το ναυάγιο του πλοίου “Ηράκλειον” στη Φαλκονέρα το 1966 κάρφωσε ένα μαχαίρι στην καρδιά της Κρήτης που ακόμα αιμοραγεί»

Σπύρος Πετρουλάκης: «Το ναυάγιο του πλοίου “Ηράκλειον” στη Φαλκονέρα το 1966 κάρφωσε ένα μαχαίρι στην καρδιά της Κρήτης που ακόμα αιμοραγεί»

Ο δημοφιλής συγγραφέας Σπύρος Πετρουλάκης μιλά στον Νίκο Θρασυβούλου για το καινούργιο του βιβλίο «ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ» εκδ. ΜΙΝΩΑΣ εμπνευσμένο από το ναυάγιο του πλοίου «ΗΡΑΚΛΕΙΟΝ» που εμπεριέχει πραγματικά και μυθοπλαστικά στοιχεία συνθέτοντας ένα κοινωνικό μυθιστόρημα.

XRVMA_PETROYLAKHS
Αποκάλυψε τί ήταν αυτό που κέντρισε το ενδιαφέρον του για το συγκεκριμένο δραματικό γεγονός 55 χρόνια μετά και πόσο πονά ακόμη την κοινωνία της Κρήτης.

Βεβαίως αναφέρθηκε και στο προηγούμενο μυθιστόρημά του με τίτλο «ΣΑΣΜόΣ» εκδ. ΜΙΝΩΑΣ που μας μεταφέρει και αυτό στην Κρήτη όπου οι βεντέτες εκεί ανοιγοκλείνουν ακόμα και σήμερα, ολόκληρες γενιές ποτίζονται με μίσος δημιουργώντας έναν ατέρμονα κύκλο αντεκδίκησης, με θύματα ανθρώπους των οποίων το σφάλμα δεν είναι άλλο παρά μόνο το επώνυμό τους.

Το βιβλίο αυτό αποτελεί την βάση για το σενάριο της νέας ομότιτλης σειράς του ALPHA με πλειάδα σημαντικών ηθοποιών μεταξύ των οποίων η Μαρία Τζομπανάκη και ο Ορφέας Αυγουστίδης.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης