Ο Σωτήρης Χατζάκης διδάσκει θέατρο στα Εργαστήρια Βιβλίου του Ιανού

Ο Σωτήρης Χατζάκης διδάσκει θέατρο στα Εργαστήρια Βιβλίου του Ιανού

Η παρουσίαση των σεμιναρίων της Αθήνας θα μεταδοθεί τη Δευτέρα, 12  Οκτωβρίου, στις 18:00

Ianos_Seminaria

Το δυναμικό εκπαιδευτικό «παρών» θα δώσουν και φέτος τα Εργαστήρια Βιβλίου της αλυσίδας Πολιτισμού IANOS τα οποία συμπληρώνουν εφτά χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στον χώρο της εκπαίδευσης.

Καταξιωμένοι συγγραφείς διδάσκουν με γνώμονα την ποιότητα και το πάθος για το βιβλίο, την αγάπη για τη μάθηση και στοχεύουν   τόσο   στη   συγγραφική   πρόοδο   όσο   και   στην   ενημέρωση   και   την καλλιέργεια αυτών που αγαπούν το βιβλίο και το λογοτεχνικό κείμενο γενικότερα.

Η αλυσίδα πολιτισμού ΙΑΝΟS, δίνοντας τη μέγιστη σημασία στην προστασία της  υγείας των συμμετεχόντων στα σεμινάριά της, όπως και των διδασκόντων σε  αυτά, σε περίπτωση που οι συνθήκες της πανδημίας δεν επιτρέψουν τη διά ζώσης διδασκαλία, έχει ετοιμάσει αντι-covid τμήματα, όπου η διδασκαλία θα γίνεται με  φυσικό τρόπο μέσω της πλατφόρμας zoom, τις προκαθορισμένες ημέρες και  ώρες.

Η παρουσίαση των σεμιναρίων της Αθήνας θα μεταδοθεί τη Δευτέρα, 12  Οκτωβρίου, στις 18:00, ενώ της Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου, στις  18:00, μέσω Livestreaming από το κανάλι του ΙΑΝΟY στο Youtube.

Τα μαθήματα ξεκινούν από τη Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου και οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει.

Στο πλαίσιο των εν λόγω μαθημάτων ο Σωτήρης Χατζάκης διδάσκει στο σεμινάριο Δημιουργικής   Γραφής   «Συγγραφή   θεατρικού   έργου».   Τα   μαθήματα πραγματοποιούνται δια ζώσης, 17:30-20:30 για δέκα (10) διαδοχικές Παρασκευές, αρχής γενομένης από την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου.

Οι   δομές   και   οι   κώδικες,   οι   τεχνικές   γραφής   του   θεατρικού   κειμένου.   Από   τη σύλληψη της ιδέας και τη γραφή, μέχρι την πρώτη παράσταση. Ο χώρος, ο χρόνος, τα πρόσωπα, οι συγκρούσεις.

Η   ιδιαιτερότητα   του   θεατρικού   κειμένου,   ο   συγχρωτισμός   της   γραφής   με   τη θεατρική πράξη.

Το σεμινάριο χωρίζεται στις εξής ενότητες: Κατανόηση των δομών του θεατρικού κειμένου. συγγραφή από τα μέλη του σεμιναρίου μονολόγων και διαλόγωνων, ανάγνωση και   διόρθωση   (από   τον   εισηγητή   και   από   την   ομάδα)   των παραπάνω κειμένων,  επιβεβαίωση των  κειμένων  στην  πράξη,  όπου   η   συγγραφή   συναντά  την υποκριτική, διορθώσεις επί της  υποκριτικής   σύμφωνα   με   τα  κείμενα  των   μελών   της ομάδας, οριστική διαμόρφωση των κειμένων.

Μετά το τέλος του σεμιναρίου παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης. Αίτηση συμμετοχής θα βρείτε εδώ:

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης