Οι δύο όψεις ενός (νέου, ψηφιακού) νομίσματος

Οι δύο όψεις ενός (νέου, ψηφιακού) νομίσματος

Το νέο διπλό (βιβλίο του δόκιμου συγγραφέα Φαίδωνα Ταμβακάκη - Η έβδομη ιστορία. Το μυστικό της Σεσάτ- έρχεται από το πουθενά ή καλύτερα, από την επόμενη μέρα όπου ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν θα έχει αφήσει ανεπηρέαστη και την λογοτεχνική- εκδοτική παραγωγή

tamvakakis
«Απευθύνομαι στον κύριο Πεσούση: Τι θα συμβουλεύατε έναν αδημοσίευτο συγγραφέα που δεν είναι Τεχνητή Νοημοσύνη; Να συνεχίσει να γράφει, να βρει παραδοσιακό εκδότη, να βρει ατζέντη, καλό δικηγόρο…».
«Να γράφει τα κείμενα με το χέρι».
Γέλια.
«Ποιος θα αγοράζει;»
«Μακριά από υπολογιστές, και κινητά».
Γέλια.

Ένα μικρό (απόσπασμα από το νέο πρωτότυπο στην εμφάνιση και στη μορφή, διπλό (βιβλίο του συγγραφέα, μεταφραστή αλλά και πολύπειρου διαχειριστή επενδύσεων, του Αλεξανδρινού Φαίδωνα Ταμβακάκη που επανέρχεται στο εκδοτικό προσκήνιο με την πρόθεση να μας εισάγει για τα καλά στην εποχή της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης…

Η έβδομη ιστορία- Το μυστικό της Σεσάτ (το διπλό βιβλίο ή το βιβλίο με τα δύο εξώφυλλα)- που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Εστία- είναι μια έκδοση που δεν ακολουθεί την παράδοση. Αντίθετα, την υπονομεύει και την ανατινάζει εδραιώνοντας μια ασυνέχεια για το μέλλον που έρχεται με γοργούς ρυθμούς και αλλάζει ολόκληρο το περιβάλλον αλλά και τα δεδομένα της λογοτεχνικής και εκδοτικής παραγωγής. Όλα τα θεμελιώδη της λογοτεχνίας πρέπει να ορισθούν εκ νέου – το ποιος και που γράφει, το ποιος και που διαβάζει, το ποιος και που εκδίδει…

Ο Ταμβακάκης γνωρίζει να στήσει εξ αρχής σωστά και μελετημένα το παιχνίδι της γραφής που με τη σειρά του τροφοδοτεί μια ίντριγκα άνευ προηγουμένου – μια ίντριγκα που συνορεύει με τις επικράτειες των συμπεριφορών των social media αλλά και των εφαρμογών των τεχνολογιών αιχμής που συνοδεύουν τον νέο συναρπαστικό κόσμο του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Κλείσιμο
Ο συγγραφέας του διπλού(βιβλίου είναι και ένας άνθρωπος των αγορών. Ο 59χρονος γεννημένος στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου Φαίδων Ταμβακάκης είναι αντιπρόεδρος Δ.Σ. και συνιδρυτής της εισηγμένης εταιρείας Alpha Trust – η τελευταία ιδρύθηκε το 1987 και ασχολείται αποκλειστικά με τη διαχείριση κεφαλαίων Ιδιωτών και Θεσμικών Επενδυτών. Ο ίδιος κατέχει M.A. in Investment & Finance, Exeter University, είναι μέλος του Δ.Σ. Συνεγγυητικού Κεφαλαίου Εξασφάλισης Επενδυτικών Υπηρεσιών αλλά και μέλος Δ.Σ. σε διάφορες επιχειρήσεις και κοινωφελή ιδρύματα.

Η πρώτη εκδοτική του παρουσία έγινε το 1982 – με το βιβλίο Ευμορφία. Από τότε με την υπογραφή του έχουν εκδοθεί νουβέλες, διηγήματα, μυθιστορήματα αλλά και μεταφράσεις αγγλόφωνης λογοτεχνίας (ο κατεξοχήν μεταφραστής του John Fowles, ενώ έχει συμμετάσχει και σε συλλογικούς τόμους.

Αλλά, ας επιστρέψουμε στο εκδοτικό γεγονός. Διαβάζω στο biblionet: «"Η έβδομη ιστορία". Σα να έπεσε από σύννεφο. Η μεγαλύτερη εκδοτική επιτυχία στην ιστορία της ανθρωπότητας. Μεταφράζεται ταυτόχρονα σε όλες τις ζωντανές γλώσσες και σε όσες νεκρές σώζονται. Διαβάζεται από δισεκατομμύρια αναγνώστες μέσα σε λίγους μήνες. Η κριτική άναυδη, οι σχολιογράφοι, οι φιλόσοφοι, οι συνωμοσιολόγοι αντλούν έμπνευση για θεωρίες και προφητείες. Μια ιστορία χωρίς προηγούμενο, χωρίς εκδότη, χωρίς συγγραφέα. Την πατρότητα διεκδικούν ένας ψηφιακός βοηθός, με το όνομα Σεσάτ κι ο Τσιπ ΄Ωμο, άσημος συγγραφέας της Γενιάς Ζ. Ο δρυς Πεσούσης έρχεται να μας αποκαλύψει "Το μυστικό της Σεσάτ", και να θέσει το ακροτελεύτιο ερώτημα: Τι μας περιμένει, εάν το τζίνι το σκάσει από το λυχνάρι;»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης