Φτιάξε το δικό σου μποστάνι…

Φτιάξε το δικό σου μποστάνι…

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ανοίγει τις πόρτες του Αγροκτήματος του στη περιοχή της Θέρμης και δίνει την δυνατότητα σε 100 εραστές του αστικού λαχανόκηπου να αποκτήσουν 100 τ.μ γης με ένα ετήσιο νοίκι 120 ευρώ

bostani
Μια ευχάριστη έκπληξη περιμένει όλους όσοι λατρεύουν την ιδέα του αστικού λαχανόκηπου και επιθυμούν να φτιάξουν το δικό τους μποστάνι σε απόσταση αναπνοής από το σπίτι τους.

Τώρα πιά, θα έχουν αυτή τη δυνατότητα με την πρωτοβουλία που πήρε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης να ανοίξει τις πόρτες του Αγροκτήματος που διαθέτει στην περιοχή της Θέρμης και να θέσει σε προσφορά 100 τεμάχια καλλιεργήσιμης γης των 100 τ.μ το καθένα με ένα δίκαιο νοίκι σε σχέση πάντα με τις παροχές.

Έτσι, 100 ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αποκτήσουν το δικό τους μποστάνι με 120 ευρώ το χρόνο. Το νοίκι μπορεί ,πέραν όλων των άλλων, να θεωρηθεί και ως ένα αντίτιμο «κοινωνικής ευθύνης» καθώς τα έσοδα θα ενισχύσουν το ταμείο του Αγροκτήματος και κατ΄επέκταση, τις ανάγκες του εκπαιδευτικού έργου.

Σε ένα ενημερωτικό σημείωμα των διοργανωτών της πρωτοβουλίας διαβάζουμε: « Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών και δράσεων για την εξωστρέφεια του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, το Τμήμα Γεωπονίας και το Αγρόκτημα του ΑΠΘ δίνουν την ευκαιρία σε όλους τους πολίτες να φτιάξουν τον δικό τους κήπο στις εκτάσεις του Πανεπιστημιακού Αγροκτήματος, στη Θέρμη.

Κλείσιμο
Το Αγρόκτημα του Πανεπιστημίου και το Τμήμα Γεωπονίας θα παρέχουν στους χρήστες συμβουλευτική υποστήριξη από φοιτητές του Τμήματος και γεωπόνους, νερό άρδευσης, με ανεξάρτητη παροχή σε κάθε τεμάχιο καθώς και κοινόχρηστους χώρους υγιεινής. Η καλλιέργεια θα γίνεται σύμφωνα με τις αρχές της βιολογικής γεωργίας.
bostani-1

Άμεσα θα διατεθούν 100 κήποι, με έκταση 100 τ.μ. ο καθένας. Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όλοι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης και η διάθεση των κήπων θα γίνει με σειρά προτεραιότητας.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα ανέρχεται στο ποσό των 120 ευρώ ετησίως, ενώ τα έσοδα που θα προκύψουν θα διατεθούν στο Ταμείο του Αγροκτήματος και θα χρησιμοποιούνται για τις λειτουργικές ανάγκες των κήπων, τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την εκπαίδευση των φοιτητών.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα μπορούν να υποβάλουν αίτηση από την Δευτέρα 18 Μαρτίου έως εξαντλήσεως των διαθέσιμων κήπων, στα γραφεία του Αγροκτήματος του ΑΠΘ (περιοχή ‘πράσινα φανάρια’ Θέρμης) ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: agroctima@auth.gr, στο φαξ: 2310473556 ή στα τηλ. 2310473842, 2310473792».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης