Όταν ο Σεφέρης είδε όνειρο τον Καραμανλή

Όταν ο Σεφέρης είδε όνειρο τον Καραμανλή

Αύριο Δευτέρα κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο Ικαρος ο προτελευταίος τόμος του προσωπικού ημερολογίου του Γιώργου Σεφέρη που καλύπτει χρονική περίοδο από τον Ιανουάριο του 1961 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 1963

seferis-meres-h
Οι Μέρες Η΄, ο προτελευταίος τόμος του προσωπικού ημερολογίου του Γιώργου Σεφέρη, σε επιμέλεια της Κατερίνας Κρίκου-Davis πρόκειται να κυκλοφορήσουν αύριο, Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018 από τον ιστορικό αθηναϊκό εκδοτικό οίκο Ικαρος – τον εκδοτικό οίκο και των δύο νομπελιστών ποιητών.

Σύμφωνα με σχετικό ενημερωτικό σημείωμα «οι Μέρες Η΄ εκτείνονται από τον Ιανουάριο του 1961 ως και τον Δεκέμβριο του 1963. Καλύπτουν τους τελευταίους μήνες της θητείας του Γιώργου Σεφέρη ως Πρέσβη στη Μεγάλη Βρεταννία και φτάνουν ως τον επαναπατρισμό του και την αναγγελία του Βραβείου Νόμπελ. Πρόκειται για μια σπάνια καταγραφή των εσωτερικών αναζητήσεων του νομπελίστα ποιητή, αλλά και μια ιδιαίτερη τοιχογραφία μιας ολόκληρης εποχής που φωτίζεται μέσα από τις σελίδες του».

Στην σελίδα 74 του βιβλίου υπάρχει η εγγραφή της «30 Γενάρη 1961», όπου ανάμεσα σε άλλα ο Σεφέρης γράφει στο ημερολόγιο του για ένα όνειρο με πρωταγωνιστή τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τότε πρωθυπουργό της Ελλάδος.

Διαβάστε εδώ ένα απόσπασμα της έκδοσης του προτελευταίου τόμου του προσωπικού ημερολογίου του Γιώργου Σεφέρη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης