Λουκούμι cappuccino!

Λουκούμι cappuccino!

Στην οδό Θεοδωρήτου Βρεσθένης 7 στο Νέο Κόσμο, βρίσκεται η παραδοσιακή οικογενειακή παραγωγική μονάδα της εταιρείας Βομβύλα -με τα χειροποίητα λουκούμια και το υποβρύχιο βανίλια- έχοντας μια ιστορία 70 χρόνων

vomvila
Το λουκούμι κατά κύριο λόγο είναι συνυφασμένο με κάτι παραδοσιακό. Είτε αυτό είναι εικόνες από χωριά της περιφέρειας που το λουκουμάκι συνοδεύει τον ελληνικό καφέ και χρησιμοποιείται ως κέρασμα είτε στο μυαλό μας έρχονται παραδοσιακές συνταγές του γλυκού με μακρόχρονη ιστορία.

Μια τέτοια ιστορία έχει να αφηγηθεί και ο Μάνος Βομβύλας, ο νεότερος λουκουμοποιός της οικογένειας.

Στην οδό Θεοδωρήτου Βρεσθένης 7 στο Νέο Κόσμο, κοντά στο κέντρο της Αθήνας, βρίσκεται η παραδοσιακή οικογενειακή παραγωγική μονάδα της εταιρείας η οποία παρασκευάζει λουκούμια και γλυκό υποβρύχιο βανίλια.
vomvila-2


Με μια ιστορία 70 χρόνων, η τεχνογνωσία έχει τις βάσεις της στο 1950 όταν 3 γενιές πίσω, ο παππούς Βομβύλας, ο αδερφός του παππού, ο πατέρας και ο θείος, όλοι γνώριζαν και ασχολήθηκαν με αυτή την τέχνη.

Η παραγωγή είναι συγκεκριμένη σε ποσότητα, αριθμούς, και αντοχές, καθώς όπως μου περιγράφει ο Μάνος, «Δεν υπάρχει διαρκές απόθεμα σε προϊόντα, παράγουμε και κόβουμε βάσει παραγγελίας! Μπορεί να έρθει ο καθένας στο εργαστήριο μας και μπροστά του να του κόψουμε το λουκούμι που θέλει. Το λουκούμι που παράχθηκε το πρωί. Πραγματικά έχουμε τη χαρά να προσφέρουμε προϊόντα παραγωγής ωρών».
vomvila-1


Κλείσιμο
Όπως διαβάζουμε σχετικά στην ιστοσελίδα της εταιρίας «Το λουκούμι είναι παραδοσιακό γλύκισμα της Μικρασιάτικης κουζίνας. Παρασκευάζεται στην Μικρά Ασία από τον 15ο αιώνα, και το αρχικό του όνομα ήταν rahat hulkum (ραχατ), που σημαίνει λουκούμι. Σερβίρεται σε μικρά, κυβικού σχήματος, κομμάτια, και συχνά περιέχει αμύγδαλο, ενώ διατίθεται σε διάφορες γεύσεις

Η παραγωγή λουκουμιού, έκτοτε, έχει επεκταθεί σε διάφορα μέρη του κόσμου, αρχικά στις χώρες της Ευρώπης, της Μεσογείου και τις Αραβικές χώρες και αργότερα και σε όλες τις υπόλοιπες ηπείρους.

Στην Ελλάδα εισήχθη τον 19ο αιώνα, και κατά τόπους έχουν δημιουργηθεί διαφορετικές εκδοχές που εμπλούτισαν την αρχική συνταγή..»

Η προϊοντική γκάμα της εταιρίας περιλαμβάνει μια ποικιλία γεύσεων, χρωμάτων και μεγεθών.

Στο λουκούμι τον κύριο λόγο έχει το κλασσικό τριαντάφυλλο κι έπειτα το περγαμόντο, το λεμόνι, το πορτοκάλι, η μαστίχα, η βανίλια και η φράουλα.
Ιδιαίτερα ξεχωριστές είναι οι γεύσεις cappuccino και καρύδα.

Το υποβρύχιο βανίλια παράγεται στις κλασσικές και σε νέες γεύσεις όπως φυστίκι, μαστίχα, βύσσινο, καραμέλα, φράουλα μπισκότο, σοκολάτα και τριαντάφυλλο, οι οποίες ιδανικά μπορούν να συνοδευτούν με ένα φύλλο πλατύφυλλου βασιλικού στο παγωμένο νερό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης