Λουκούμι cappuccino!

vomvila

Στην οδό Θεοδωρήτου Βρεσθένης 7 στο Νέο Κόσμο, βρίσκεται η παραδοσιακή οικογενειακή παραγωγική μονάδα της εταιρείας Βομβύλα -με τα χειροποίητα λουκούμια και το υποβρύχιο βανίλια- έχοντας μια ιστορία 70 χρόνων

Το λουκούμι κατά κύριο λόγο είναι συνυφασμένο με κάτι παραδοσιακό. Είτε αυτό είναι εικόνες από χωριά της περιφέρειας που το λουκουμάκι συνοδεύει τον ελληνικό καφέ και χρησιμοποιείται ως κέρασμα είτε στο μυαλό μας έρχονται παραδοσιακές συνταγές του γλυκού με μακρόχρονη ιστορία.

Μια τέτοια ιστορία έχει να αφηγηθεί και ο Μάνος Βομβύλας, ο νεότερος λουκουμοποιός της οικογένειας.

Στην οδό Θεοδωρήτου Βρεσθένης 7 στο Νέο Κόσμο, κοντά στο κέντρο της Αθήνας, βρίσκεται η παραδοσιακή οικογενειακή παραγωγική μονάδα της εταιρείας η οποία παρασκευάζει λουκούμια και γλυκό υποβρύχιο βανίλια.
vomvila-2


Με μια ιστορία 70 χρόνων, η τεχνογνωσία έχει τις βάσεις της στο 1950 όταν 3 γενιές πίσω, ο παππούς Βομβύλας, ο αδερφός του παππού, ο πατέρας και ο θείος, όλοι γνώριζαν και ασχολήθηκαν με αυτή την τέχνη.

Η παραγωγή είναι συγκεκριμένη σε ποσότητα, αριθμούς, και αντοχές, καθώς όπως μου περιγράφει ο Μάνος, «Δεν υπάρχει διαρκές απόθεμα σε προϊόντα, παράγουμε και κόβουμε βάσει παραγγελίας! Μπορεί να έρθει ο καθένας στο εργαστήριο μας και μπροστά του να του κόψουμε το λουκούμι που θέλει. Το λουκούμι που παράχθηκε το πρωί. Πραγματικά έχουμε τη χαρά να προσφέρουμε προϊόντα παραγωγής ωρών».
vomvila-1


Όπως διαβάζουμε σχετικά στην ιστοσελίδα της εταιρίας «Το λουκούμι είναι παραδοσιακό γλύκισμα της Μικρασιάτικης κουζίνας. Παρασκευάζεται στην Μικρά Ασία από τον 15ο αιώνα, και το αρχικό του όνομα ήταν rahat hulkum (ραχατ), που σημαίνει λουκούμι. Σερβίρεται σε μικρά, κυβικού σχήματος, κομμάτια, και συχνά περιέχει αμύγδαλο, ενώ διατίθεται σε διάφορες γεύσεις

Η παραγωγή λουκουμιού, έκτοτε, έχει επεκταθεί σε διάφορα μέρη του κόσμου, αρχικά στις χώρες της Ευρώπης, της Μεσογείου και τις Αραβικές χώρες και αργότερα και σε όλες τις υπόλοιπες ηπείρους.

Στην Ελλάδα εισήχθη τον 19ο αιώνα, και κατά τόπους έχουν δημιουργηθεί διαφορετικές εκδοχές που εμπλούτισαν την αρχική συνταγή..»

Η προϊοντική γκάμα της εταιρίας περιλαμβάνει μια ποικιλία γεύσεων, χρωμάτων και μεγεθών.

Στο λουκούμι τον κύριο λόγο έχει το κλασσικό τριαντάφυλλο κι έπειτα το περγαμόντο, το λεμόνι, το πορτοκάλι, η μαστίχα, η βανίλια και η φράουλα.
Ιδιαίτερα ξεχωριστές είναι οι γεύσεις cappuccino και καρύδα.

Το υποβρύχιο βανίλια παράγεται στις κλασσικές και σε νέες γεύσεις όπως φυστίκι, μαστίχα, βύσσινο, καραμέλα, φράουλα μπισκότο, σοκολάτα και τριαντάφυλλο, οι οποίες ιδανικά μπορούν να συνοδευτούν με ένα φύλλο πλατύφυλλου βασιλικού στο παγωμένο νερό.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

VAG

Η οικία μου απέχει λιγότερο από 50m από το συγκεκριμένο κατάστημα. Εκεί θα βρείτε οτι ποιο μπαγιάτικο και κακής ποιότητας υπάρχει σε ολόκληρο τον Ν.Κοσμο! ΜΑΚΡΙΑ... δεν βλέπεις ποτέ άνθρωπο μέσα στο μαγαζί τους, ακόμα και τις γιορτές! Κάτι σημαίνει αυτό. Οι άνθρωποι δε της επιχείρησης είναι οτι χειρότερο υπάρχει! Για αυτό και δουλεύουν μόνο χονδρικής με όσους δεν τους ξέρουν!!!Η οικία μου απέχει λιγότερο από 50m από το συγκεκριμένο κατάστημα. Εκεί θα βρείτε οτι ποιο μπαγιάτικο και κακής ποιότητας υπάρχει σε ολόκληρο τον Ν.Κοσμο! ΜΑΚΡΙΑ... δεν βλέπεις ποτέ άνθρωπο μέσα στο μαγαζί τους, ακόμα και τις γιορτές! Κάτι σημαίνει αυτό. Οι άνθρωποι δε της επιχείρησης είναι οτι χειρότερο υπάρχει! Για αυτό και δουλεύουν μόνο χονδρικής με όσους δεν τους ξέρουν!!! ΠΘ. Είναι η 6η φορά που δεν έχετε εγκρίνει το σχόλιο!!!

Βομβύλας Μάνος

Αγαπητέ κύριε Vag, 70 χρόνια εργαζόμαστε απο τις 7 το πρωι ως τις 10 το βράδυ. Δουλεύουμε και τις Κυριακές. Απασχολούμε 6 άτομα και προμηθεύουμε 300 καταστήματα στην Ελλάδα, Στέλνουμε προϊόντα μας στο εξωτερικό και στα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της Ελλάδος. Δεν με στεναχωρεί η κριτική σας, αντίθετα με βοηθάει να εργαστώ με περισσότερο πάθος. Με στεναχωρεί η κακεντρέχεια σας. Μια επιχείρηση που φέρνει λεφτά στο σπίτι σε 6 οικογένειες και έχει ιστορία που με πάρα πολύ αγώνα έχει χτίσει να αντιμετωπίζεται έτσι, προφανώς για ανταγωνιστικούς λόγους. Θα χαρώ πραγματικά να σας δω απο κοντά στο μαγαζί μας και να σας προσφέρω απο τα καλύτερα μου γλυκά! Βομβύλας Μάνος

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

fdgw

Ένα ζευγάρι φοιτητών από την Πάτρα κέρδισε τον φοιτητικό διαγωνισμό Mindspace Challenge 2019 παρουσιάζοντας μια επιχειρηματική ιδέα για βιολογικά ηδύποτα χωρίς ζάχαρη.

Κώστας Τσαούσης

mhdd_arthros

Δύο χρόνια μετά την πρώτη παρουσίασή της στο Εθνικό Θέατρο της Χάγης η «Μήδεια» του Ευρυπίδη, στη σπουδαία μετάφραση του Γιώργου Χειμωνά και μέσα από τη σκηνοθετική ματιά του Δημήτρη Γεωργαλά, παρουσιάζεται από τις 20 Ιουνίου και για έντεκα μόνο παραστάσεις στον ιδιαίτερο χώρο του εγκαταλελειμμένου ξενοδοχείου «Μπάγκειον» στην Ομόνοια.

Α-Φ Καβαλιεράτου

1
gcycew

Θα πιστεύατε ποτέ ότι μια ξανθιά μπύρα - μια αφιλτράριστη lager με φρουτώδη αρώματα, γεμάτο σώμα και ήπια πικρή επίγευση- ότι θα μπορούσε να συνοδεύσει μια παραδοσιακά ομελέτα με καρολάδες; Και όμως, η απάντηση είναι «Ναι».

flogero01

Η χειροποίητη ετικέτα με τις αριθμημένες φιάλες, ο συλλεκτικός χαρακτήρας (1517 φιάλες όλη η παραγωγή) και ο τρόπος διάθεσης του δίνει στο Φλογερό του 2015 μια ξεχωριστή θέση στο γευστικό χάρτη των οινόφιλων.

xaplostra_main01

Πόσο στοιχίζει μια ξαπλώστρα με τα συνοδευτικά της – από μια ομπρέλα για σκιά στον ήλιο αλλά και εμφιαλωμένο νερό, καφέδες, ελαφρά γεύματα και πετσέτες θαλάσσης; Εξαρτάται από την τοποθεσία, την ημέρα (καθημερινές ή Σαββατοκύριακα) και την περίοδο.

22
act4greece

Η μια καμπάνια αφορά την αναβίωση του κήπου- παιδικής χαράς της Ακροπόλεως και η δεύτερη καμπάνια αφορά την συντήρηση και αναβάθμιση των υποδομών του Ολύμπιον, ένα κτήριο της Θεσσαλονίκης συνδεδεμένο με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου

xatzidakis

Η σχέση του Μάνου Χατζιδάκι με την Αθήνα φανερώνεται μέσα από τα τραγούδια του – από τον «Ιλισσό» της δεκαετίας του ΄50 μέχρι τα «Νυχτερινά Αγάλματα» της δεκαετίας του ΄80- και αποτελεί μια ζωντανή πηγή διαρκούς τροφοδοσίας της ευαισθησίας των νεότερων γενιών.