Ο Βιολίστας του Μολύβου!

Ο Βιολίστας του Μολύβου!

Ο 27χρονος Αντριάν Μπουασσώ, γαλλικής καταγωγής βιολίστας, και βραβευμένος με τον τίτλο του Νέου Καλλιτέχνη της Χρονιάς στα Διεθνή Βραβεία Κλασικής Μουσικής (ICMA), παρουσιάζεται στο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου στο νησί της Λέσβου στις αρχές του Αυγούστου

adrien-boisseau
Ο Αdrien Βoisseau -Αντριάν Μπουασσώ- γεννήθηκε στο 1991.

Η μουσική του σταδιοδρομία ξεκίνησε σε ηλικία πέντε ετών, όταν ο Αντριάν Μπουασσώ ανακάλυψε τη μουσική και αποφάσισε να γίνει μουσικός.

Το μουσικό του βιογραφικό ξεκινά από την εφηβική του ηλικία, όπου σε ηλικία 14 ετών γίνεται δεκτός στο Εθνικό Ωδείο του Παρισιού, σπουδάζοντας πλάι στον Ζαν Συλέμ, αφού παρακολούθησε τη Μουσική Σχολή του Νεβέρ και το Τοπικό Ωδείο του Σαιν-Μωρ. Το 2009, σε ηλικία 17 ετών, κερδίζει το Α’ Βραβείο και το Βραβείο Κοινού στον Διεθνή Διαγωνισμό Μαξ Ρόσταλ, και του γίνεται πρόταση να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στο Βερολίνο το 2011, στην Αίθουσα της Φιλαρμονικής με τη Γερμανική Συμφωνική Ορχήστρα του Βερολίνου.

Σημαντικές πληροφορίες για την μουσική του πορεία μας δίνουν οι σημειώσεις του βιογραφικού του στην ιστοσελίδα του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου. «Η μουσική δωματίου προσφέρει στον Αντριάν τη δυνατότητα να μοιραστεί μύχια συναισθήματα. Είναι προσκεκλημένος στο Φεστιβάλ της Ντωβίλ, στο Φεστιβάλ της Γαλλικής Ραδιοφωνίας στο Μονπελλιέ, στο Φεστιβάλ Μενουχίν στο Γκστάαντ, ενώ συμπράττει με τον Ερίκ Λε Σαζ, τον Γκωτιέ και τον Ρενώ Καπυσόν κ.α.

Το 2014, ο Αντριάν κερδίζει τον τίτλο του Νέου Καλλιτέχνη της Χρονιάς στα Διεθνή Βραβεία Κλασικής Μουσικής (ICMA). Το 2015, γίνεται μέλος του φημισμένου Κουαρτέτου Eμπέν, ένα από τα σημαντικότερα κουαρτέτα εγχόρδων στον κόσμο, με το οποίο εμφανίζεται στις μεγαλύτερες αίθουσες συναυλιών -Θέατρο Ηλυσίων Πεδίων, Ουίγκμορ Χολ, κ.α.

Ο Αντριάν Μπουασσώ συμμετέχει με το μουσικό του όργανο, την Βιόλα, στο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής στον Μόλυβο της Λέσβου.

Κλείσιμο
Το διήμερο 8 και 9 Αυγούστου θα παρουσιάσει έργα κλασσικής μουσικής στις προφεστιβαλικές δραστηριότητες της μουσικής συνάντησης όπου όπως διαβάζουμε χαρακτηριστικά: «Είναι ένας διάλογος ανάμεσα στην κλασική μουσική και τον πολιτισμικό πλούτο του τόπου, όπως αυτός αποτυπώνεται στη Λέσβο, στα έργα του ανθρώπου και της φύσης που χάνονται στην αχλύ των μυθικών χρόνων».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης