Προσωπικό εύκολα από το κινητό!

Προσωπικό εύκολα από το κινητό!

Όλες τις υπηρεσίες ενός «γραφείου ευρέσεως εργασίας» προσφέρει μια νέα εφαρμογή που ακούει στο όνομα MyJobNow και η οποία δίνει την δυνατότητα σε εταιρείες π.χ της αγοράς εστίασης να βρουν το προσωπικό που χρειάζονται!

myjobnow
Ο Στέφανος Κατσίμπας δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις – τουλάχιστον για τους συμμετέχοντες στο δυναμικό εγχώριο οικοσύστημα καινοτομίας. Η διαδρομή του αλλά και οι αποσκευές αυτής της διαδρομής γνωστές, αναγνωρίσιμες και απολύτως δικαιωμένες. Και η διαπίστωση αυτή έχει την αξία της καθώς ο Στέφανος έχει πια αλλάξει «διεύθυνση», αν προτιμάτε και «γειτονιά». Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια – πλήρης εφοδίων από γνώσεις και εμπειρίες- ξεκινά την δική του δουλειά. Το MyJobNow
είναι ήδη μια πραγματικότητα. Ο Στέφανος δεν είναι μόνος του. Είναι μαζί του και ο Αγαμέμνων Παπάζογλου.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα με τη σειρά.
Το
MyJobNow
Κλείσιμο
είναι μια εφαρμογή που βοηθάει εταιρείες στην εστίαση να βρουν προσωπικό εύκολα από το κινητό τους. Πιο συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι για εργασία μπορούν να δουν θέσεις εργασίας κοντά τους και να κάνουν αίτηση. Παράλληλα, οι επιχειρήσεις μπορούν να επιλέξουν τους υποψηφίους και να συνομιλήσουν μαζί τους μέσω τσατ από το κινητό.

Μέσα σε ένα μήνα λειτουργίας, στο MyJobNow υπάρχουν παραπάνω από 4.000 χρήστες που αναζητούν εργασία με το νούμερο αυτό να αυξάνεται 20% σε εβδομαδιαία βάση και έχουν κάνει παραπάνω από 11.000 αιτήσεις σε 550 θέσεις εργασίας που είναι στην εφαρμογή από 320 επιχειρήσεις.

«Τα άμεσα σχέδια της εταιρείας, όπως λέει ο Στέφανος, είναι να ανοίξουμε παραπάνω ειδικότητες – πέρα της εστίασης. Ήδη υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον από επιχειρήσεις ομορφιάς που ψάχνουν προσωπικό» και ο Αγαμέμνων προσθέτει: «Ενώ έχουμε όραμα μας να επεκταθούμε στο εξωτερικό αφού βρούμε τα πατήματα μας στην Ελλάδα».

myjobnow-1


Ας επιστρέψουμε, όμως, στο βιογραφικό του Στέφανου. Η σκυτάλη στον ίδιο: «Το 2013, έχοντας ήδη τα πρώτα μου ερεθίσματα στο internet από το 2010 με διάφορα projects, αποφάσισα να δημιουργήσω το teamup μια web πλατφόρμα εύρεσης συνιδρυτών και ταλέντου σε startups. Δυστυχώς, με την ωριμότητα που είχα τότε δεν μπορούσα να μετατρέψω την ιδέα αυτή σε επιχείρηση.

Σε εκείνη τη φάση γνώρισα και τον Απόστολο Αποστολάκη, στον οποίο παρουσίασα την ιδέα μου και μου έδωσε σκληρό αλλά σωστό feedback. Από τότε είναι σημαντικός αρωγός στην επαγγελματική μου ζωή.

Η πρώτη μου επίσημη δουλειά στο χώρο των startups ήταν στο e-table.gr όπου ήμουν ο 1ος υπάλληλος στην εταιρεία και είδα την εταιρεία να μεγαλώνει και να φτάνει να απασχολεί 30 άτομα, όταν έφυγα ως Marketing Manager. Στα μέσα του 2015 μπήκα στην ομάδα του VentureFriends ως associate, μαζί με τον Απόστολο Αποστολάκη και τον Γιώργο το Δημόπουλο.

Στο VentureFriends απέκτησα σημαντικές και διαφορετικές εμπειρίες αφού κάναμε 21 επενδύσεις σε Ελλάδα, Λονδίνο και Ντουμπάι και εξετάσαμε περισσότερες από 1.000 επιχειρηματικές προτάσεις. Μέσα από το VentureFriends συμβάλαμε να ανδρωθούν (και παράλληλα εξελιχθήκαμε και εμείς) εταιρείες όπως το Blueground, το Welcome, το Instashop, και το Project Agora αλλά έχουμε υποστηρίξει και πολλές άλλες που είναι ακόμη σε διαδικασία εξέλιξης και πιστεύω ότι αρκετές από αυτές επίσης θα κάνουν τη μετάβαση σε scale up.

Παράλληλα αυτά τα χρόνια είδα και τη διαδικασία της πώλησης μιας και κάναμε 1 exit (την AdEspresso στο Hootsuite) αλλά και τη διαδικασία του fundraising μιας και πολλές από τις εταιρείες στο VentureFriends σήκωσαν επόμενους γύρους από ξένα funds. Γενικά οι εμπειρίες που πήρα τα τελευταία χρόνια είναι σημαντικές και θα είναι πολύ χρήσιμες για τη νέα μου πορεία στο MyJobNow». Η σκυτάλη περνά στον Αγαμέμνονα: «Από μικρός είχα ένα πολύ έντονο ενδιαφέρον για την επιχειρηματικότητα αλλά μεγάλο πάθος για την τεχνολογία για τις ποσοτικές επιστήμες. Μετά τις σπουδές μου σαν ηλεκτρολόγος μηχανικός και μάστερ σε επιχειρησιακή έρευνα στην Αγγλία, εργάστηκα σαν αναλυτής σε μεγάλη πολυεθνική εταιρεία με ειδίκευση στην φαρμακευτική αγορά.

Από εκεί προσλήφθηκα σαν investment manager στο Charamida Investment Group (ένα fund αφοσιωμένο - μεταξύ άλλων - σε επενδύσεις τεχνολογίας) το 2013. Εκεί είχα την ευκαιρία να γνωρίσω το ελληνικό οικοσύστημα νεοφυών επιχειρήσεων, και να αξιολογήσω όπως και συνεργαστώ με πολλές νέες επιχειρήσεις. Αυτή η εμπειρία και ιδιαίτερα η τριβή με τις εταιρείες που τελικά επενδύσαμε, γέννησε την επιθυμία της δημιουργίας, πολύ έντονα και ήταν σχεδόν φυσικό επόμενο να ξεκινήσω κάτι δικό μου μαζί με τον Στέφανο».

«Με τον Αγαμέμνονα γνωριστήκαμε πριν από 1,5 έτος περίπου. Έχοντας παρόμοιες επιχειρηματικές εμπειρίες, τρόπο σκέψης και ηλικία, δίναμε μια business νότα στις εξόδους της παρέας», λέει ο Στέφανος και συμπληρώνει ο Αγαμέμνων: «Η απόφαση αυτή δεν πάρθηκε κάποια συγκεκριμένη στιγμή αλλά στην πραγματικότητα σιγά σίγα από τις πρώτες μέρες που γνωριστήκαμε. Δηλαδή συζητάγαμε για επιχειρηματικά μοντέλα, αξιολογούσαμε ιδέες, και πάντα λέγαμε κάτι σαν «αυτή την ιδέα θα ήταν ωραίο να υλοποιήσουμε». Κάποια στιγμή, θυμάμαι ότι μας ήρθε η ιδέα του MyJobNow, και ο Στέφανος κάλεσε έναν φίλο του που έχει μία επιχείρηση εστίασης να τον ρωτήσει αν θα χρησιμοποιούσε κάτι τέτοιο. Η αντίδραση του φίλου του ήταν το πρώτο δείγμα ότι μάλλον υπάρχει μεγάλη ανάγκη και νομίζω ότι από εκείνη την μέρα ήταν νομοτελειακό ότι θα βρεθούμε εδώ που είμαστε». Και κλείνει ο Στέφανος: «Έπειτα στα μέσα Δεκεμβρίου και αφού είχαμε μελετήσει την αγορά σε μεγάλο βαθμό. Δημιουργήσαμε μια ομάδα, με δύο ταλαντούχους προγραμματιστές, τον Γιάννη Γιαζλά και Χρήστο Κοψιδά, με τους οποίους δουλεύαμε στο προϊόν τα βράδια και τα σαββατοκύριακα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης