Παιδιά, η Θεσσαλονίκη

Παιδιά, η Θεσσαλονίκη

Η πλατφόρμα koukoutza.com δημιούργησε τον πρώτο «οδηγό» της πόλης της Θεσσαλονίκης για να κάνει το ταξίδι και τη βόλτα των οικογενειών πιο ευχάριστη και δημιουργική

koukoutza
Γνώρισα τη Φωφώ Μπόνιου και τον Άκη Φωτόπουλο μέσω του διαδικτυακού οδηγού για οικογένειες koukoutza.com, που εντοπίζει και αναδεικνύει μέρη και πρωτοβουλίες φιλικά στα παιδιά (και τους γονείς τους) στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Οι αγωνίες και οι ανάγκες μας ως γονείς, κοινές. Πώς και πού θα περάσουμε με τα παιδιά μας καλύτερα;

Η Φωφώ και ο Άκης γρήγορα συνειδητοποίησαν ότι το ενδιαφέρον και η αναγκαιότητα του «ντόπιου» γονιού της Θεσσαλονίκης αφορά και ένα μεγάλο κοινό που προέρχεται από άλλα μέρη. Όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και τους εξωτερικού και πιο συγκεκριμένα από τις χώρες: Τουρκία, Ισραήλ, Ρωσία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Πολωνία, Σερβία κ.ά. «Η τουριστική τάση εξάλλου δείχνει μια άνοδο του τουρισμού της Θεσσαλονίκης για τα επόμενα χρόνια γεγονός που αναμένεται να ενισχυθεί με την αναβάθμιση του αεροδρομίου Μακεδονία και τη λειτουργία του Μετρό. Ειδικά τα Σαββατοκύριακα των γιορτών η επισκεψιμότητα στη Θεσσαλονίκη είναι αυξημένη από Βαλκάνιους και Τούρκους. Σημαντικό ρόλο στην άνοδο του τουριστικού ρεύματος στη Θεσσαλονίκη που αγγίζει τα τελευταία χρόνια το 75%, έπαιξε η δυναμική εμφάνιση κρατήσεων μέσω της γνωστής πλατφόρμας AirBnB», μας εξηγούν.
koukoutza-1

Έτσι, σήμερα, το koukoutza.com -που είναι διαθέσιμο εκτός από την ελληνική και στην αγγλική γλώσσα- προσφέρει εδώ και λίγους μήνες δωρεάν στους χρήστες του έναν εξειδικευμένο και εξαιρετικά χρήσιμο οδηγό με όλα όσα πρέπει να συνθέτουν μια χαρούμενη οικογενειακή εξόρμηση στη Θεσσαλονίκη και στην Βόρεια Ελλάδα. Επιδίωξη της λειτουργίας της ιστοσελίδας δεν είναι απλώς η παρουσίαση της Θεσσαλονίκης ως τουριστικού προορισμού, αλλά οι εξειδικευμένες πληροφορίες για οικογένειες με μωρά και νήπια, για μονογονεϊκές οικογένειες, πολύτεκνες οικογένειες αλλά και για όλους όσοι θέλουν να περάσουν στιγμές χαλάρωσης στον ελεύθερο χρόνο τους, με τα παιδιά τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι ειδική μνεία σύντομα στην ιστοσελίδα θα γίνεται στις προδιαγραφές χώρων φιλοξενίας για άτομα με αναπηρία, αλλά και στην παροχή διευκρινήσεων για τη μετακίνηση επισκεπτών με αμαξίδιο. Γι’ αυτό και το www.koukoutza.com πληροί τις προδιαγραφές προσβασιμότητας των ΑΜΕΑ.
koukoutza-2

Κλείσιμο
Από το διαδικτυακό οδηγό στην έκδοση ενός children friendly kit
Η λειτουργία της ιστοσελίδας είναι από μόνη της ως ιδέα καινοτόμα, καθώς δεν υπάρχει αντίστοιχη που να παρέχει εξειδικευμένη πληροφόρηση για την οικογενειακή ζωή της Θεσσαλονίκης με καθημερινή ροή πληροφόρησης για τα τεκταινόμενα στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Σε λίγο καιρό όμως, μέσα από την ιστοσελίδα www.koukoutza.com θα δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες να εξασφαλίζουν μια ηλεκτρονική αλλά και έντυπη έκδοση δραστηριοτήτων για τα παιδιά με σημείο αναφοράς τη Θεσσαλονίκη και με τίτλο: «Παιδιά, η Θεσσαλονίκη!».

Με τις πολλές και πρωτότυπες ασκήσεις που περιέχει, καλλιεργεί τη σκέψη, την κρίση, την παρατηρητικότητα, τη φαντασία και τις δεξιότητες του μικρού παιδιού, ενώ ταυτόχρονα διευρύνει το γνωστικό του κύκλο. Με το βιβλίο αυτό, το παιδί της σχολικής ηλικίας μαθαίνει, εύκολα και ευχάριστα, την ιστορία της πόλης του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Σημειωτέον η έντυπη έκδοση θα διατίθεται και εντός ενός σακιδίου το οποίο θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μαρκαδόρους, αυτοκόλλητα, ψαλίδι, ένα μπαλόνι και μπογιές.

Το Kit αυτό εξασφάλισε στην πρωτοβουλία koukoutza μια θέση στην τελετή απονομής των Tourism Awards 2018, τα οποία διοργανώθηκαν για τέταρτη χρονιά από το Hotel & Restaurant της Boussias Communications, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ. Συγκεκριμένα, το koukoutza στην πρώτη του συμμετοχή στην ενότητα Specialty travel-Κατηγορία «οικογενειακός τουρισμός», απέσπασε το bronze βραβείο, τα θετικά σχόλια της κριτικής επιτροπής και φυσικά κι από όλους εμάς τους γονείς, τα συγχαρητήρια και τις ευχές για περισσότερες πρωτοβουλίες που ανεβάζουν το επίπεδο των «φιλικών στις οικογένειες» υπηρεσιών στην Ελλάδα.

Για περισσότερα επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.koukoutza.com, και για περισσότερες ιδέες για βόλτες και ταξίδια με παιδιά, ταξιδέψτε μαζί με το www.mamakita.gr και ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης