Μουσικά Πρωινά Σαββάτου με τη MusicArte

Μουσικά Πρωινά Σαββάτου με τη MusicArte

Μια δασκάλα πιάνου «αφήνει» το αυστηρό μάθημα στο ωδείο και κάνει την κλασική μουσική να ηχεί στην καρδιά μας...

Μουσικά Πρωινά Σαββάτου με τη MusicArte
Η Κατερίνα Παπαδάκου είναι μια (όχι και τόσο κλασική) δασκάλα κλασικού πιάνου. Έχει διδάξει επί σειρά ετών πιάνο και ανώτερα θεωρητικά σε ωδεία και εκπαιδευτικούς οργανισμούς και από «τα χέρια της» έχουν πάρει πολλοί πτυχία και διπλώματα κι έχουν στην πορεία της καριέρας τους διακριθεί ως ερμηνευτές και παιδαγωγοί. Δεν ξέρω αν είναι η κλασική μουσική η ίδια ή οι σπουδές θεάτρου που της άνοιξαν το πεδίο πέραν της μουσικής που διδάσκεται στα αυστηρά πλαίσια ενός ωδείου. Διαπιστώνοντας ότι η μουσική διδασκαλία σε ένα στείρο -από άλλες προσλαμβάνουσες ποιοτικής μουσικής- μάθημα πιάνου δεν αρκεί για την καλλιέργεια της μουσικής εκτίμησης, την ανάπτυξη της μουσικότητας, της δημιουργικότητας και της κριτικής σκέψης, άρχισε να αναζητά νέους δρόμους για να αναπτύξει τις μουσικές δεξιότητες στα παιδιά και τους νέους.

Στα πλαίσια αυτής τη αναζήτησης, το 2010 ίδρυσε την ομάδα MusicArte, μια ομάδα παιδαγωγών, μουσικών, καλλιτεχνών και εμπνευσμένων δασκάλων που σχεδιάζουν και υλοποιούν εκπαιδευτικά προγράμματα με σκοπό να προσφέρουν στα παιδιά «εμπειρίες πολιτισμού». Οι δράσεις είναι ψυχαγωγικές μεν, βασίζονται δε σε ένα δομημένο εκπαιδευτικό υλικό με κοινό σημείο την «υψηλής ποιότητας» πρόσβαση στην Τέχνη. Ζητούμενο αποτελεί, όπως εκφράζει η ομάδα, η μουσική με τη ζεστασιά και τη γενναιοδωρία της να αποτελεί μέρος της καθημερινότητας των παιδιών και των εφήβων.

Η συνεργασία της Κατερίνας Παπαδάκου και της ομάδας MusicArte με τον Παιδικό Ιανό για τέταρτη χρονιά, φέτος παρουσιάζει ένα μουσικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα αφιερωμένο στην "Μουσική της καρδιάς μας". Ένα Σάββατο το μήνα στη Σταδίου 24 στις 10.00 το πρωί, τα παιδιά και οι συνοδοί τους έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν αντιπροσωπευτικά έργα μεγάλων κλασικών συνθετών και μέσω αυτών, βασικές έννοιες της θεωρίας και της αρμονίας της μουσικής, μέσα από ένα ταξίδι-παιχνίδι με εικόνες και ιστορίες από τον πραγματικό κόσμο και τον κόσμο της όπερας. Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο για παιδιά του Δημοτικού, η είσοδος είναι ελεύθερη, αλλά απαιτείται η κράτηση θέσης στην κυρία Κατερίνα Παπαδάκου, στα τηλέφωνα 211 800 1160 και 698 730 0329.

Κλείσιμο


Επόμενες συναντήσεις

9/12/2017 στις 11:00 «Ο καρυοθραύστης των... παιδιών.» Γνωρίζω τον Pyotr Ilyich Tcaikovsky. 

13/1/2018 στις 10:00 «Ένας φανταστικός περίπατος σε μια έκθεση ζωγραφικής».  Γνωρίζω τον Μodest Mussorgsky και τον Maurice Ravel

10/2/2018 στις 10:00 «Peer Gynt''(Πέερ Γκυντ)». Γνωρίζω τον Edvard Grieg

10/3/2018 στις 10:00 «Το μουσικό ταξίδι ενός ποταμού». Γνωρίζω τον Bedrich Smetana

14/4/2018 στις 10:00 «Το πέταγμα της μέλισσας». Γνωρίζω τον Νikolai Rimsky-Korsakov

12/5/2018 στις 11:00 «Το μουσικό ταξίδι που δεν τελειώνει ποτέ!»

Οι μαγικές νότες των συνθετών που ακούσαμε τη χρονιά που πέρασε , συνεχίζουν να ακούγονται! Ο Dmitri Shostakovich, ο Gioachino Rossini, ο Pyotr Ilyich Tcaikovsky , ο Μodest Mussorgsky και ο Maurice Ravel, ο Edvard Grieg, ο Bedrich Smetana, ο Bedrich Smetana μας γνέφουν απαλά και μας προτρέπουν να τους γνωρίσουμε κι άλλο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ΙΑΝΟS CAFÉ

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη σελίδα της ομάδας MusicArte στο Facebook.

Για περισσότερες ιδέες για βόλτες και δραστηριότητες με παιδιά, επισκεφτείτε το www.mamakita.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης