«Δεξαμενή» συνεργασίας στην Θεσσαλονίκη

«Δεξαμενή» συνεργασίας στην Θεσσαλονίκη

Το INNOVAThess είναι ένα meet-up που διοργανώνεται στην Θεσσαλονίκη με στόχο να δικτυώσει τους επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής και να ενισχύσει καινοτόμες συνεργασίες.

Το INNOVAThess  είναι ένα meet-up – μία συγκέντρωση – για τους επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης και της περιοχής της ευρύτερης Βορείου Ελλάδος. Επιδιώκοντας τη δικτύωση μεταξύ επαγγελματιών και επιχειρήσεων, το πρώτο meet-up διοργανώθηκε τον Φεβρουάριο του 2016.

Η πρωτοβουλία για το INNOVAThess ελήφθη από τον 33χρονο
Χάρη Δημητρακόπουλο, ο οποίος δραστηριοποιείται τα τελευταία 10 χρόνια μεταξύ άλλων σε επιχειρηματικά σχήματα της πληροφορικής και της τεχνολογίας.

Γεννημένος και μεγαλωμένος στην Θεσσαλονίκη εμπνεύστηκε, όπως δηλώνει, την πρωτοβουλία μετά από ένα ταξίδι του στο εξωτερικό, όπου γνώρισε επαγγελματίες και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Θεσσαλονίκη.

«Πραγματικά αναρωτήθηκα γιατί θα πρέπει να βγω εκτός Ελλάδος για να γνωρίσω αυτούς τους ανθρώπους αφού τους έχω δύο βήματα κοντά μου», αναφέρει. «Προσπαθώ μέσα από το networking να διευρύνω συνεχώς τις επαγγελματικές μου σχέσεις και να ανταλλάσσω απόψεις, εμπειρίες και τεχνογνωσία».

Στόχος του INNOVAThess είναι να φέρει κοντά επαγγελματίες και επιχειρηματίες, ώστε σε ένα  “ανεπίσημο ύφος” να ακούσουν ομιλητές και στη συνέχεια να ανταλλάξουν μεταξύ τους τεχνογνωσία και να διερευνήσουν δυνατότητες συνεργασιών.

«Θέλουμε η εκδήλωση αυτή να είναι η απαρχή μιας συνεχούς δημιουργικής επαφής και επικοινωνίας μεταξύ των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών της πόλης μας με σκοπό τη συλλογική ανάπτυξη και ευημερία», αναφέρει ο Χάρης Δημητρακόπουλος.

Η δομή τέτοιων meet-ups είναι αρκετά τυπική, και πολλές τέτοιου είδους εκδηλώσεις αλληλοδιδαχής και ανταλλαγής εμπειριών ή τεχνογνωσίας, μεταξύ επιχειρηματιών – υφιστάμενων και «εκκολαπτόμενων» – διοργανώνονται τα τελευταία χρόνια ανά την Ελλάδα. Το σημείο στο οποίο, ωστόσο, θέλει να εστιάσει το INNOVAThess είναι η παραγωγή συνεργειών μέσα από αυτό τον κύκλο γνωριμιών. Εξ ου και το μόττο «Δεξαμενή Συνεργασίας» που χρησιμοποιεί.

«Χωρίς το στοιχείο της συνεργασίας, ο επαγγελματίας ή η επιχείρηση, περιορίζεται μόνο στις δικές του δυνάμεις με αποτέλεσμα να έχει μικρή δυναμική στον αγώνα της αγοράς. Βέβαια, δεν αρκεί μόνο η δύναμη της συνεργασίας αλλά σίγουρα αποτελεί ένα βασικό συστατικό για την επιτυχία. Στις μέρες μας ειδικά, η εξωστρέφεια είναι απαραίτητη και αυτή επιτυγχάνεται πιο εύκολα και με δυνατά θεμέλια μέσα από συνέργειες εταιριών και επαγγελματιών που έχουν κοινούς στόχους, κοινά οράματα και κουλτούρα», τονίζει ο Χάρης Δημητρακόπουλος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του INNOVAThess, στην πρώτη συγκέντρωση, τον Φεβρουάριο του 2016, παραβρέθηκαν περί τους 135 επιχειρηματίες και στελέχη. Στη δεύτερη συνάντηση, τον Δεκέμβριο του 2016, συγκεντρώθηκαν άνω των 200.
Η τρίτη συνάντηση του INNOVAThess είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί μέσα στον Ιούνιο. Εκεί, αναμένεται να παρουσιασθούν ορισμένες πρώτες συνεργασίες και συνέργειες, που προέκυψαν μέσα από τις επιχειρηματικές διασυνδέσεις του INNOVAThess.

«Η λέξη ‘καινοτομία’ έχει μπει στο λεξιλόγιο και στην καθημερινότητα του επαγγελματία ή επιχειρηματία της Θεσσαλονίκης αλλά και ολόκληρης της χώρας. Από την προσωπική μου εμπειρία βλέπω συνεχώς επαγγελματίες να εξετάζουν νέους τρόπους για το πώς θα μπορούσαν να κάνουν αυτό που έκαναν μέχρι τώρα με ένα διαφορετικό τρόπο, πιο καινοτόμο, ή να υλοποιούν νέες καινοτόμες ιδέες τους», μας τόνισε ο Χάρης Δημητρακόπουλος. Ο ίδιος θεωρεί πως μέσα από δράσεις όπως το INNOVAThess οι επιχειρηματίες και οι επαγγελματίες μπορούν αν μη τι άλλο να ανταλλάξουν τεχνογνωσία, να μάθουν από τις πρακτικές των άλλων και να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της νέας εποχής.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

chomenidis

Ο συγγραφέας Χ.Α.Χωμενίδης με το καινούργιο του μυθιστόρημα Ο Φοίνικας (κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη) φιλοτεχνεί και παραδίδει μια μεγάλη ελληνική ιστορία μέσα από σχέση παράφορου έρωτα στις αρχές του 20ου αιώνα

perifereiaka-theatra

Τα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα Αγρινίου, Ιωαννίνων, Καβάλας και Πάτρας παρουσιάζουν τις επόμενες ημέρες τέσσερις διαφορετικές –μεταξύ τους– εκδηλώσεις πάνω στο θέατρο, τη λογοτεχνία και τη μουσική

laografiko

Μια έκθεση με διπλό περιεχόμενο –λαογραφικό και εικαστικό- για το θεσμό της προίκας στο Μουσείο της Αγγελικής Χατζημιχάλη στη Πλάκα

semelidou

Η 21χρονη Δήμητρα Σελεμίδου –φοιτήτρια ιατρικής– από τη Φλώρινα, -η οποία σε ηλικία 16 ετών διακρίθηκε στην 4η Ακρόαση Νέων Καλλιτεχνών της Μικρής Άρκτου- ερμηνεύει την «Μυθολογία» του Μάνου Χατζιδάκι στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

xorografoi

Ο Χρήστος Ξυραφάκης και ο Άντι Τζούμα, δύο νέοι δημιουργοί και χορογράφοι, καταθέτουν την πρώτη του σκηνική απόπειρα, διερευνώντας τις ανθρώπινες σχέσεις στην «εποχή των εικόνων»

comicdom-2018

O Nicolas Wouters και o Δημήτρης Μαστώρος, δημιουργοί του graphic novel «Εξάρχεια, το Πικρό Νεράτζι» –Εκδόσεις Χαραμάδα– έρχονται από τις Βρυξέλλες και επισκέπτονται το Comicdom Con Athens 2018