Όλες οι ταινίες της Disney μέχρι το τέλος της χρονιάς

Όλες οι ταινίες της Disney μέχρι το τέλος της χρονιάς

Μπορεί ο κολοσσός του Χόλιγουντ να έχει μικρότερη παραγωγή φέτος, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα σπάσει τα κοντέρ του box office

Όλες οι ταινίες της Disney μέχρι το τέλος της χρονιάς
Η Disney έχει καταφέρει να αποκτήσει το άγγιγμα του Μίδα. Σχεδόν όλες οι παραγωγές της μετατρέπονται ακαριαία σε τεράστια εισπρακτική επιτυχία μόλις αρχίσουν να προβάλλονται στις σκοτεινές αίθουσες. Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό, ότι πέρυσι οι πέντε κορυφαίες εισπρακτικά ταινίες προέρχονταν από την Disney
, ενώ οι 13 παραγωγές της που έκαναν πρεμιέρα πέρυσι ήταν υπεύθυνες για το 20% των παγκόσμιων εισπράξεων. Φέτος η Disney μάς έχει ετοιμάσει λιγότερες ταινίες: μόλις επτά (δεν μετράμε το “Born in China” με θέμα τα αξιολάτρευτα πάντα, το οποίο όμως έκανε πέρυσι την πρεμιέρα του στην Κίνα). Και πάλι, όμως, το στούντιο φαίνεται πως ετοιμάζεται να σπάσει και πάλι τα κοντέρ του box office. Ας δούμε λοιπόν τι πρόκειται να δούμε τους προσεχείς μήνες

Η πεντάμορφη και το τέρας (16 Μαρτίου, Ελλάδα)

Κλείσιμο


Αφού η Disney τσίμπησε το δισεκατομμυριάκι της (με μία μικρή στρογγυλοποίηση προς τα επάνω) με τη μεταφορά του «Βιβλίου της ζούγκλας» από τα κινούμενα σχέδια στο live action, συνεχίζει και φέτος με μία αντίστοιχη παραγωγή, η οποία επικεντρώνεται και πάλι σε ένα από τα πιο αγαπημένα παραμύθια της Δύσης. Η Έμα Γουότσον
επιλέχθηκε πολύ ταιριαστά για τον ρόλο της Πεντάμορφης, ενώ το ζευγάρι συμπληρώνει ο Νταν Στίβενς ως Τέρας. Τον οποίο Στίβενς τον βλέπουμε αυτή την περίοδο και στη μικρή οθόνη, μια και πρωταγωνιστεί στη νέα σειρά του Fox, “Legion”, η οποία βασίζεται στο σύμπαν των X-Men. Στο καστ βλέπουμε πολλά ακόμα γνωστά ονόματα, όπως των Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Έμα Τόμσον, Ίαν ΜακΚέλεν, Κέβιν Κλάιν και Στάνλεϊ Τούτσι. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Μπιλ Κόντον, ο οποίος είναι ικανός για το καλύτερο («Θεοί και δαίμονες»), αλλά και για το χειρότερο («Χαραυγή»).

Φύλακες του Γαλαξία vol. 2 (4 Μαΐου, Ελλάδα)



Η πιο εξωφρενική παρέα του γαλαξία επιστρέφει σχεδόν τρία χρόνια μετά την πρώτη της εμφάνιση. Ο Rocket το ρακούν, ο Groot junior, η Gamora, ο Drax και οι καινούργιοι φίλοι τους συνεχίζουν την περιήγησή τους στο διάστημα και αναλαμβάνουν να βοηθήσουν τον Star-Lord να βρει την αλήθεια πίσω από τους πραγματικούς του γονείς. Ανάμεσα στα new entries βλέπουμε τον Κερτ Ράσελ στον ρόλο του Ego, αλλά και τον Τόμι Φλάναγκαν (τον Τσιμπς από το “Sons of Anarchy”) στον ρόλο του μισθοφόρου Tullk. Στο τιμόνι βρίσκεται και πάλι ο Τζέιμς Γκαν, μια και συνταγή που κερδίζει δεν αλλάζει.

Οι πειρατές της Καραϊβικής: Οι νεκροί δεν λένε παραμύθια (25 Μαΐου, Ελλάδα)



Έξι χρόνια ήταν αρκετά για τον Τζόνι Ντεπ για να απέχει από τον πιο προσοδοφόρο και δημοφιλή ρόλο του. Έτσι, ο Καπετάνιος Τζακ Σπάροου και οι Πειρατές της Καραϊβικής ετοιμάζονται για ένα ακόμα ταξίδι στις επτά θάλασσες, προκειμένου να αντιμετωπίσουν αφύσικα φαινόμενα και οργισμένους θαλασσοπόρους-φαντάσματα υπό τον καπετάνιο Σάλαζαρ (ο Χαβιέ Μπαρδέμ με έναν πολύ άσχημο φλεβίτη στο πρόσωπο, αλλά με πολύ καλούς τρόπους). Στο πλευρό του ήρωα (ο Θεός να τον κάνει…) θα σταθούν οι rookies του franchise, Χένρι (Μπρέντον Θουέιτς) και Καρίνα Σμιθ (Κάγια Σκοντελάριο), ενώ επιστρέφουν στους ρόλους τους οι Ορλάντο Μπλουμ (ως Γουίλ Τέρνερ) και Τζέφρι Ρας (καπετάνιος Μπαρμπόσα). Μην ψάχνετε την Κίρα Νάιτλι, έχει εγκαταλείψει ήδη από την προηγούμενη ταινία.


Αυτοκίνητα 3 (16 Ιουνίου, ΗΠΑ)



Το… “Fast and furious” του animation έρχεται για ένα τρίτο επεισόδιο. Ο Όουεν Γουίλσον επιστρέφει ως Κεραυνός ΜακΚουίν για να αποδείξει στη νέα γενιά αγωνιστικών αυτοκινήτων ότι είναι ακόμα το νούμερο ένα. Για να τα καταφέρει, θα χρειαστεί τη βοήθεια μιας φιλόδοξης νεαρής τεχνικού, της Κρουζ Ραμίρεζ (Κριστέλα Αλόνζο), η οποία ήδη καταστρώνει σχέδια για το πώς θα βελτιώσει τον κινητήρα του ολίγον outdated οχήματος. Σκηνοθετεί ο Μπράιαν Φι.

Thor: Ragnarök (3 Νοεμβρίου, ΗΠΑ)



Έπειτα από μία πεντάμηνη ανάπαυλα, η Disney επιστρέφει στις σκοτεινές αίθουσες φέρνοντας μαζί της το βαρύ πυροβολικό. Στη νέα ταινία του σύμπαντος της Marvel, ο Θορ βρίσκεται φυλακισμένος στην άλλη άκρη του κόσμου. Πρέπει να φτάσει εγκαίρως στην Άσγκαρντ για να αποτρέψει την έλευση του Ράγκναροκ και το τέλος του πολιτισμού της πατρίδας του. Αντίπαλός του, η αδίστακτη Χέλα, την οποία υποδύεται η Κέιτ Μπλάνσετ. Στο ενδιάμεσο, όμως, πρέπει να αντιμετωπίσει και τον πάλαι ποτέ σύμμαχό του, τον Χαλκ. Και οι δυο τους απουσίαζαν από το «Κάπτεν Αμέρικα: Εμφύλιος πόλεμος», που χώρισε σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα τους ήρωες της Marvel, επομένως ήρθε η ώρα για τη δική τους αναμέτρηση.

Coco (22 Νοεμβρίου, ΗΠΑ)



Το animation είναι ένα από τα δυνατά στοιχεία της Disney (κυρίως λόγω Pixar) και ο κολοσσός της ψυχαγωγίας πρόκειται να επιβεβαιώσει αυτή τη θέση με μία ακόμα ταινία για τους μικρούς φίλους. Το “Coco” αφηγείται τη ζωή του δωδεκάχρονου Μιγκέλ (Άντονι Γκονζάλεζ), ο οποίος στην προσπάθειά του να γίνει επιτυχημένος μουσικός και να φτάσει το είδωλό του, Ερνέστο ντε λα Κρουζ (Μπέντζαμιν Μπρατ), ταξιδεύει στη Γη των Νεκρών. Εκεί, ο Μιγκέλ θα συναντήσει τον Έκτορ, έναν γοητευτικό αλλά ύπουλο απατεώνα, ο οποίος θα τον ακολουθήσει στο ταξίδι που ξεκινά ο πρώτος με σκοπό να μάθει την αλήθεια πίσω από την ιστορία της οικογένειάς του. Και επειδή το “Coco” έχει ως ήρωες Λατινοαμερικάνους, δεν προβλέπεται ο κ. Τραμπ να οργανώσει μία προσωπική προβολή όπως έκανε με το «Ψάχνοντας την Ντόρι».

Star wars: Οι τελευταίοι Τζεντάι (15 Δεκεμβρίου, ΗΠΑ)



Μία έλλειψη της αγγλικής γλώσσας έγινε αισθητή όταν ανακοινώθηκε ο τίτλος του όγδοου επεισοδίου του “Star wars”: το “The last jedi” αναφερόταν σε έναν ή σε περισσότερους τζεντάι; Αν μιλούσαμε για ενικό, τότε θα έπρεπε να προετοιμαστούμε να αποχαιρετίσουμε από το franchise τον Λουκ Σκάιγουοκερ που έφερε έστω πρόσκαιρα μία ισορροπία στη Δύναμη. Το μυστήριο λύθηκε πολύ σύντομα, όταν ο τίτλος άρχισε να μεταφράζεται επίσημα σε άλλες γλώσσες, όπου ο πληθυντικός στα επίθετα διαθέτει ξεχωριστό τύπο από τον ενικό. Από εκεί και πέρα, ελάχιστα είναι γνωστά για την υπόθεση του έργου· το μόνο σίγουρο είναι ότι η Ρέι ξεκινά την εκπαίδευσή της. Αν, πάντως, αναλογιστούμε ότι το προηγούμενο επεισόδιο είχε πολλές αντιστοιχίες με το πρώτο επεισόδιο της αρχικής τριλογίας, τότε στο νέο επεισόδιο (αν το αντιστοιχίσουμε το «Η Αυτοκρατορία αντεπιτίθεται) οι Τζεντάι και η Συμμαχία δεν θα περάσουν και πολύ ευχάριστα…Όπως και να έχει, είναι το κύκνειο άσμα της Κάρι Φίσερ, που μας άφησε τόσο πρόωρα πριν από λίγο καιρό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης