Τις νύχτες ντύνονται… 15 50

Τις νύχτες ντύνονται… 15 50

Λίγο πριν από το πρώτο live στο Club του Σταυρού μιλήσαμε με την ψυχή των 15 50, Ρουσσέτο Δημητρόγλου, για την μπάντα, τα επόμενά της σχέδια, αλλά και για τη στενή συνεργασία του ίδιου με τον Παντελή Παντελίδη

Τις νύχτες ντύνονται… 15 50
Μπορεί να είναι αριθμός τρένου. Μπορεί και χιλιομετρική απόσταση. Ή ακόμα και η ώρα ενός καθοριστικού για αυτούς γεγονότος. Αν και δεν ξέρουμε σίγουρα από πού προέκυψε η ονομασία της μπάντας 15 50, είμαστε σίγουροι για ορισμένα άλλα πράγματα. Πρώτον, ότι εδώ και 18 χρόνια υπηρετούν συστηματικά το μουσικό είδος που αντιπροσωπεύουν, τη ροκ. Και δεύτερον, ότι οι συναυλίες τους -ανήμερα Χριστουγέννων και παραμονή Πρωτοχρονιάς- εγγυώνται δύο ξέφρενες βραδιές γεμάτες κέφι στο Club του Σταυρού του Νότου, όπου η μπάντα εμφανίζεται για πρώτη φορά στην ιστορία της. Λίγο πριν από το πρώτο live μιλήσαμε με την ψυχή της μπάντας, Ρουσσέτο Δημητρόγλου, για τους 15 50, τις επερχόμενες συναυλίες, αλλά και τη στενή συνεργασία του ίδιου με τον αδικοχαμένο Παντελή Παντελίδη.

Συνηθίζετε να αποφεύγετε να μιλήσετε για το τι σημαίνει το όνομα της μπάντας. Γιατί αυτό το… πέπλο μυστηρίου;
Είναι κάτι πολύ προσωπικό της μπάντας και θα θέλαμε να το κρατήσουμε για εμάς μέχρι να σταματήσει το ταξίδι του αυτό το τρένο που λέγεται 15 50. Όμως έχουμε από ό,τι φαίνεται πολύ δρόμο μπροστά μας, πολλά ακόμα χιλιόμετρα πολλές στάσεις, μέρη, εικόνες…


Κλείσιμο

Εμφανίζεστε για πρώτη φορά στο Club του Σταυρού του Νότου. Τι μας έχετε ετοιμάσει;
Είναι πολύ μεγάλη μας χαρά που θα παίξουμε στο πιο ιστορικό και συνεπή χώρο της Ελλάδας - όσον αφορά το είδος ρεπερτορίου και καλλιτεχνών που φιλοξενεί. Προσωπικά εγώ είμαι φανατικός θαυμαστής και είχα ας πούμε μια ερωτική αντιπαλότητα με τον Σταυρό του Νότου 18 χρόνια τώρα που υπάρχουν οι 15 50. Δηλαδή, παρόλο που είμαι φίλος με τον Νίκο τον Λαδά, περίμενα να μου κάνει πρόταση για να εμφανιστούμε. Έτσι πέρασαν λοιπόν τόσα χρόνια που ήμασταν κάπως σαν ανταγωνιστές. Παίξαμε παντού εκτός από εκεί. Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας.
Στις 25 και 31 θα παρουσιάσουμε ένα σχεδόν τετράωρο πρόγραμμα με δικά μας τραγούδια, αλλά και διασκευές από την ελληνική και ξένη ροκ σκηνή. Το πρόγραμμα είναι φτιαγμένο έτσι ώστε να χορέψουν και να διασκεδάσουν όλοι με την ψυχή τους! Και με αυτόν τον τρόπο θα αφήσουμε τον παλιό τον χρόνο, τον... παλιοχρόνο, και θα μπούμε με χαμόγελα και όνειρα στον νέο!

Το στυλ σας θυμίζει λίγο Nickelback (έχετε κάνει διασκευή και το τραγούδι τους, "When We Stand Together”). Ποιες είναι οι επιρροές σας;
Η μουσική μας θα μπορούσες να πεις ότι είναι «κιθαριστική ροκ» επηρεασμένη από καλλιτέχνες από τη διεθνή αλλά και την ελληνική ροκ. Ας πούμε Scorpions, Nickelback, Muse, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Κατσιμίχα και άλλους.



Στα 18 χρόνια ζωής της μπάντας, ποια θεωρείς ότι είναι η καλύτερη και ποια η πιο δύσκολη στιγμή της;
Ίσως να είμαστε το μακροβιότερο συγκρότημα αυτή τη στιγμή. Και το λέω γιατί δεν έχουμε σταματήσει ποτέ όλα αυτά τα χρόνια να παίζουμε, να κάνουμε πράγματα και να βγάζουμε τραγούδια - αν και στο τελευταίο δεν ήμασταν και οι πιο συνεπείς. Ήταν πολλές οι καλές στιγμές μας, γιατί γνωρίσαμε εποχές πολύ δυνατές, που γεμίζαμε ασφυκτικά χώρους μεγάλους, ενώ κάναμε συνεργασίες πολύ ιδιαίτερες που δεν θα αναφέρω τώρα για να μην αδικήσω κάποιον που θα ξεχάσω.
Οι δύσκολες στιγμές έρχονταν όταν κάποιο μέλος για λόγους προσωπικούς ή απλά ματαιοδοξίας ήθελε να αποχωρήσει και αυτό μοιάζει πολύ με έναν έρωτα που τελειώνει. Δηλαδή ασυμφωνίες που οδηγούσαν σε αδιέξοδο και σε τσακωμούς και γενικά σε κλίμα που δεν αρμόζει σε μια οικογένεια όπως είναι και οφείλουν να είναι τα συγκροτήματα. Το Εγώ πρέπει να είναι κάτω από το Εμείς!

Πρόσφατα συμμετείχατε στη Φιλανθρωπική Μουσική Εκδήλωση στην «Πόρτα Ανοιχτή». Στο παρελθόν έχετε υποστηρίξει και άλλες ομάδες, όπως η Παραολυμπιακή Ομάδα Τάε Κβον Ντο. Τι σημαίνει για εσάς ως μπάντα η κοινωνική προσφορά;
Δεν αναφερόμαστε ποτέ σε κάτι τέτοιο. Αυτά οφείλουμε να τα κάνουμε όλοι μας χωρίς να τα διατυμπανίζουμε όπως δηλαδή κάνουν πολλοί καλλιτέχνες. Πολύ απλά το κάνουμε όποτε και όταν μας ζητηθεί, αρκεί να υπάρχει ένας όρος: κανένας ενδιάμεσος τύπου μάνατζερ ή κάτι τέτοιο δεν θα βάλει ούτε ένα φράγκο στην τσέπη του και όλα τα έσοδα θα πάνε εκεί που πρέπει. Στον ιερό σκοπό δηλαδή. Ούτως ή άλλως, η μεγαλύτερη αμοιβή είναι τα μάτια των παιδιών ή και των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες που τα βλέπεις να είναι χαρούμενα με αυτό το λίγο που κάνεις.



Ποια ξένα κομμάτια απολαμβάνετε να παίζετε στις συναυλίες σας;
Όλο το ξένο ρεπερτόριο που είναι μέσα στα playlist που παρουσιάζουμε είναι από τραγούδια που αγαπάμε πολύ, για αυτό μας βλέπεις μέσα στην έκρηξη και το συναίσθημα καθ’ όλη τη διάρκεια της συναυλίας.

Με ποια ξένη μπάντα ή ξένο καλλιτέχνη ονειρεύεστε να βρεθείτε μαζί επί σκηνής;
Με πάρα πολλούς και ξένους και Έλληνες. Αλλά μας στεναχωρεί το γεγονός ότι στην Ελλάδα στον χώρο μας, αυτόν του έντεχνου ροκ είναι πολύ δύσκολο αυτό για κάποιον περίεργο λόγο. Αν και κάθε χρόνο προσωπικά πλησιάζω και κάνω προτάσεις συνεργασίας, δεν μπορούν για κάποιο λόγο να προχωρήσουν. Και ίσως και για αυτό εμείς τολμήσαμε να πούμε ναι στις προτάσεις από καλλιτέχνες του λαϊκού ρεπερτορίου, όπως ο Αντώνης Ρέμος και η Πάολα, και τελικά βγήκε κάτι πολύ ενδιαφέρον. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι οι περισσότεροι είναι στη μαρκίζα μόνοι τους, χωρίς παρέα.



Έχεις κάνει την ενορχήστρωση στον Παντελή Παντελίδη. Πώς ήταν η συνεργασία σου με τον αδικοχαμένο τραγουδιστή;
Έχω κάνει όλα τα τραγούδια του Παντελή, όπως και αυτά που βγαίνουν μετά από το μοιραίο, και υπήρξα και ο μαέστρος του. Η συνεργασία μας ήταν σαν ένα λουλούδι που έγινε πολύ γρήγορα ένας τεράστιος πανέμορφος κήπος γεμάτος χρώματα και μυρωδιές και που σε μια τραγική στιγμή τον κατέστρεψε το χαλάζι. Όμως εγώ συνεχίζω να εργάζομαι για τον Παντελή και για τους ανθρώπους όπου ονειρεύονται και νιώθουν τον έρωτα μέσα από τα τραγούδια που έχει αφήσει. Θα θυμάμαι για πάντα αυτά τα τέσσερα χρόνια. Είμαι περήφανος για αυτά και θα τα έχω πολύ ζεστά φυλαγμένα μέσα στην καρδιά μου.

Ποιους Έλληνες λαϊκούς και ροκ τραγουδιστές ξεχωρίζεις;
Δεν θα πω «ξεχωρίζω», γιατί δεν είμαι κάποιος που μπορεί να κρίνει. Όμως θα πω ότι κάποιοι μιλάνε στην ψυχή μου και τους θαυμάζω είτε σαν τραγουδιστές είτε σαν προσωπικότητες ή και τα δύο μαζί. Κάποιοι από αυτούς είναι ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Στράτος Διονυσίου, ο Παντελής Παντελίδης, ο Ορφέας Περίδης, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Νότης Σφακιανάκης, η Ελένη Βιτάλη, ο Χάρης και ο Πάνος [Κατσιμίχας] και άλλοι.



Δεδομένου ότι έχετε κάνει covers τραγουδιών των Rolling Stones, τι γνώμη έχετε για τον καινούργιο τους δίσκο;
Δεν τον έχω ακούσει ακόμα, αλλά θαυμάζω τη συνέπεια και την κάψα που έχουν να κάνουν στα 70 τους αυτό το πράγμα - και σίγουρα δεν το κάνουν μόνο για τα λεφτά. Αυτό δικαιώνει όλους εμάς που πιστέψαμε αυτούς τους Έλληνες και ξένους γεροροκάδες καλλιτέχνες - μπορώ να πω ζωντανούς Θρύλους!

Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας;
Η κυκλοφορία ενός άλμπουμ με καινούργια τραγούδια που θα εμπεριέχει και τη συναυλία στο Κατράκειο από το καλοκαίρι του 2014 σαν δώρο και ακόμα ένα άλμπουμ με διασκευές που θα γίνουν σε τραγούδια της ελληνικής ροκ από εμάς και που θα είναι στο πλαίσιο μιας μουσικής εκπομπής που θα ξεκινήσω πολύ σύντομα σε γνωστό τηλεοπτικό κανάλι. Αυτά ως δημιουργία. Τα υπόλοιπα είναι γνωστά: εμφανίσεις και συναυλίες παντού!

Info
Ώρα έναρξης τη βραδιά των Χριστουγέννων: 22:30
Ώρα έναρξης την παραμονή Πρωτοχρονιάς: 1:00 (μετά την αλλαγή του χρόνου)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης