Τζάζ, έθνικ και ρεμπέτικα

Τζάζ, έθνικ και ρεμπέτικα

Έξι μουσικές προτάσεις σε μικρές σκηνές στο Μεταξουργείο, την Ομόνοια ή στον Σταθμό Λαρίσης -στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Το Μικρό Παρίσι των Αθηνών»- που καλύπτουν όλα τα γούστα

Τζάζ, έθνικ και ρεμπέτικα
Το κουαρτέτο του γνωστού και πολύ αγαπητού στο κοινό της τζάζ μουσικής, δεξιοτέχνη του άλτο σαξόφωνου Δημήτρη Τσάκα -το Δημήτρης Τσάκας Quartet- θα βρίσκεται στο μεσημέρι της Κυριακής -ώρα έναρξης: 13.00- στο Cafe Concerto (Μαιζώνος & Μάγερ 18, Μεταξουργείο) στο πλαίσιο των μουσικών συναντήσεων του φεστιβάλ «Το Μικρό Παρίσι των Αθηνών» που συνδιοργανώνουν το Athens Art Network (Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο), ο Δήμος Αθηναίων, ο ΟΠΑΝΔΑ και η Περιφέρεια Αττικής.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα  θα παρουσιαστούν πρωτότυπες συνθέσεις αλλά και διασκευές σε jazz standards. Το κουαρτέτο αποτελούν οι μουσικοί: Δημήτρης Τσάκας στο άλτο σαξόφωνο, Κωστής Χριστοδούλου στο πιάνο,  Ντίνος Μάνος στο  κοντραμπάσο και Παναγιώτης Κωστόπουλος στα ντραμς. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να γνωρίζουν ότι η είσοδος έχει καθορισθεί στα 3 ευρώ.



Το σαββατοκύριακο πάντα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Το Μικρό Παρίσι των Αθηνών» υπάρχουν και άλλες αξιόλογες μουσικές προτάσεις. Σήμερα, Σάββατο, το βράδυ στις 21.30 ο Βασίλης Βασιλάτος και οι Φίλοι του θα βρίσκονται στο Cafe Concerto, (Μαιζώνος & Μάγερ 18, Μεταξουργείο με είσοδο στα 6 ευρώ). Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι συμμετέχοντες μουσικοί «βαδίζοντας στα σύνορα του παραδοσιακού με το ethnic, κρυφοκοιτάμε συνεσταλμένα προς την jazz και δοκιμάζουμε δικές μας και άλλες -παλιές και νέες- μουσικές με το δικό μας τρόπο». Στην σκηνή θα βρεθούν οι: Βασίλης Βασιλάτος,  κρουστά, Έλλη Βασιλάτου, κλαρινέτο - τραγούδι, Δημήτρης Κούστας,  ακορντεόν, Λουκάς Γιαννακίτσας, μπάσο  με guest την Claudia Rossini στο βιολί. Μισή ώρα μετά έχει προγραμματισθεί να αρχίσει το πρόγραμμα «Ένα ”υπερωκεάνιο” στο Μεταξουργείο»  με την Αργυρώ Καπαρού  και την Ερωφίλη (Ακροβάτης, Ψαρρών 26 & Μαιζώνος, Μεταξουργείο, είσοδος στα 6 ευρώ).
Κλείσιμο

Το «υπερωκεάνιο» ταξιδεύει από τις ακτές της Μεσογείου, το Ισραήλ, την Αίγυπτο, την Ελλάδα, την Ιταλία, περνά από τη Γαλλία και τη Μασσαλία σε Ισπανία, Πορτογαλία, Αλγερία και συνεχίζει ως την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, Αργεντινή - Μπουένος Άιρες, Βραζιλία, Νέα Ορλεάνη - Νέα Υόρκη και τον Καναδά.  Στη σκηνή εκτός από την Αργυρώ Καπαρού και την Ερωφίλη στο τραγούδι θα είναι ο Γιάννης Τσόλκας στο πιάνο και η Άννα Λάκη στο ακορντεόν.

Αύριο, Κυριακή, μετά τις 21.30 υπάρχουν 3 επιλογές:

Η πρώτη,  ονομάζεται “My voice within” (Αγγέλων Βήμα, φουαγιέ, Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια στις 21:30 με είσοδο στα  10 ευρώ με κρασί). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πρωτότυπες συνθέσεις εναλλάσσονται με ετερόκλητες φαινομενικά μουσικές, όπως των H. Purchell, Beatles, Pink Floyd, Bill Evans, T. Hamasyan, παραδοσιακά τραγούδια και αμανέδες.  Συμμετέχουν ο Στάθης Άννινος στο πιάνο, η Άννα Λινάρδου με την φωνή της και ο Ντίνος Μάνος στο κοντραμπάσο.

Η δεύτερη έχει να κάνει με το συγκρότημα Anamateur & Pros (Ακροβάτης, Ψαρρών 26 & Μαιζώνος, Μεταξουργείο στις 22:00 με είσοδο στα 6 ευρώ). Ένα αφιέρωμα στη γαλλική jazz με μουσικές των Sidney Bechet, Charles Trenet, Django Reinhardt, καθώς και Cole Porter, Boris Vian, Michel Legrand, μαζί με γαλλοαγγλικά τραγούδια του Anamateur. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Γεώργιος Αναματερός (πιάνο-φωνή), Πρίαμος Μωράκης (κιθάρα), Μάνος Λούτας (κοντραμπάσο) με guest την Νάσια Γκόφα (φωνή) και τον Αλέξανδρο Χρηστίδη (τύμπανα).

Η τρίτη  και η τελευταία αφορά την παράσταση «Rebetien - Από τη Σμύρνη στον Περαία και από το χτες στο σήμερα» (BeeRaki, Ψηλορείτη 6, Σταθμός Λαρίσης στις 22:00 με είσοδο στα 3 ευρώ). Σύμφωνα με το πρόγραμμα: «Με αφετηρία το αστικό τραγούδι, τέσσερις νέοι μουσικοί ερμηνεύουν τραγούδια και σκοπούς από το ρεπερτόριο του ρεμπέτικου και του σμυρναίικου τραγουδιού, της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, σε συνδυασμό με πρωτότυπες συνθέσεις». Συμμετέχουν οι μουσικοί: Αυγερινή Γάτση (ακορντεόν-τραγούδι), Φώτης Βεργόπουλος (μπουζούκι-τραγούδι) , Κωστής Κωστάκης (κιθάρα-τραγούδι) και Γιάννης Ζαρίας (βιολί-μπαγλαμάς).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης