Το PSAROKOKALO και μια καινοτομία

Το PSAROKOKALO και μια καινοτομία

Δέκα κεράκια σβήνει φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Αθήνας PSAROKOKALO, που ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται στις 21 Σεπτεμβρίου

Το PSAROKOKALO και μια καινοτομία
Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Αθήνας PSAROKOKALO (www.psarokokalo.gr) που ξεκινά σήμερα, Πέμπτη, και συνεχίζεται έως και τις 21 Σεπτεμβρίου γιορτάζει φέτος τα 10 του χρόνια παρουσίας στην urban culture σκηνή της πρωτεύουσας.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος έρχεται με νέες προτάσεις, τεχνολογικές καινοτομίες και γενικότερα ό,τι πιο φρέσκο έχει να προσφέρει η ελληνική αλλά και παγκόσμια παραγωγή. Θα φιλοξενηθεί στον κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ στη Στοά Κοραή και στο ΤΗΕ ΒΟΧ Αthens.

Με την ευκαιρία των 10ων γενεθλίων του, το PSAROKOKALO εγκαινιάζει ένα ξεχωριστό διαγωνιστικό τμήμα αφιερωμένο αποκλειστικά στην ελληνική παραγωγή. Η πρωτοβουλία του Φεστιβάλ βρήκε θερμή ανταπόκριση από την πλευρά των δημιουργών, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα οι οργανωτές να υποδεχθούν περίπου 100 συμμετοχές για το νέο τμήμα. Το τελικό πρόγραμμα, το οποίο θα προβληθεί σε δύο μέρη, περιλαμβάνει 12 από αυτές -μετά από μια πραγματικά δύσκολη επιλογή-, ενώ η τελική επιλογή του νικητή εναποτίθεται και πάλι στο κοινό.

Κλείσιμο


Ταυτόχρονα, ξεκινά και ένα ξεχωριστό διαγωνιστικό πρόγραμμα ταινιών με θέμα την Οικολογία, με 6 επιλεγμένες ταινίες.

Η φετινή διοργάνωση, όμως, έχει και μια καινοτομία. Συγκεκριμένα, σε πρώτη πανελλαδική προβολή, το πρώτο διαδραστικό κινηματογραφικό event που γυρίστηκε ποτέ: To “Late Shift” είναι η πρώτη μεγάλου μήκους παραγωγή χτισμένη πάνω στο πρωτοποριακό κινηματογραφικό format CtrlMovie. Το κοινό έχει τη δυνατότητα να πάρει αποφάσεις για λογαριασμό του πρωταγωνιστή μέσω ενός application στο smartphone τους και με βάση τις επιθυμίες της πλειοψηφίας να καθοριστεί η πορεία της ταινίας. Έτσι κάθε προβολή είναι μια διαφορετική ταινία, με διαφορετική εξέλιξη, που διαδραματίζεται σε διαφορετικούς χώρους.

Η ταινία μπορεί να έχει διάρκεια από 70 έως 90 λεπτά, ανάλογα με τις επιλογές των θεατών. Η ταινία ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2016 και προβλήθηκε ήδη σε μεγάλα φεστιβάλ όπως οι Κάννες και το Λοκάρνο, ενώ ακολουθούν τα BFI London Film Festival, Raindance και New York FF το φθινόπωρο.



Πάντως, το Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ ήταν και παραμένει η ναυαρχίδα του προγράμματος, με 60 ταινίες επιλεγμένες μέσα από 5.500 αιτήσεις από 70 χώρες.

Επιπλέον, το φετινό διαγωνιστικό πρόγραμμα της Αρχιτεκτονικής εξερευνά ως κεντρικό θέμα τη σύνδεση χώρου και χορού. Στο τμήμα παρουσιάζονται πέντε ταινίες από την Ελλάδα, το Βέλγιο, την Ιαπωνία, την Ιταλία και την Αμερική, σε ένα πρόγραμμα που επιμελήθηκε η αρχιτέκτονας/designer Έρση Κρούσκα. Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει επίσης ειδικά αφιερώματα, παράλληλες εκδηλώσεις και προγράμματα.

Η ανακοίνωση την νικητών θα γίνει την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου, μετά το τέλος της τελευταίας προβολής, και θα ακολουθήσει πάρτι στο χώρο του κινηματογράφου.



Τα εισιτήρια θα παραμείνουν και φέτος στα 5 ευρώ (γενική είσοδος), ενώ θα διατίθενται και εισιτήρια ημέρας προς 7 ευρώ, αλλά και κάρτες 8 προβολών προς 20 ευρώ για τους πιο σινεφίλ φίλους του φεστιβάλ. Φέτος θα διατίθενται για πρώτη φορά και 6 εισιτήρια ανέργων ανά προβολή, τα οποία θα διανέμονται δωρεάν (με σειρά προσέλευσης) από το ταμείο του κινηματογράφου, 45 λεπτά πριν από την έναρξη κάθε προβολής. Οι δικαιούχοι μπορούν να πάρουν το εισιτήριό τους επιδεικνύοντας την κάρτα ανεργίας τους και την αστυνομική τους ταυτότητα. Κάθε δικαιούχος έχει δικαίωμα να πάρει ένα εισιτήριο ανά προβολή.








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης