Νέοι εικαστικοί κοντά στο κοινό

Νέοι εικαστικοί κοντά στο κοινό

Με έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, εγκαταστάσεις και βίντεο εκφράζονται πάνω στις δύο αντιφατικές έννοιες που ορίζει ο όρος «δίπολα»

Νέοι εικαστικοί κοντά στο κοινό
Σε μία προσπάθεια να φέρει το ευρύτερο κοινό κοντά σε νέους εικαστικούς καλλιτέχνες με ιδιαίτερα αξιόλογο έργο, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων εγκαινιάζει την έκθεση «δίπολο». Με ελεύθερη είσοδο για όλους, η έκθεση ανοίγει τις πύλες της σήμερα το βράδυ και αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τις 21 Ιουνίου στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων στο Μεταξουργείο.

Οι νέοι δημιουργοί διαπραγματεύονται και προβάλλουν εικαστικά, μέσα από έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, εγκαταστάσεις και βίντεο, τις δύο αντιφατικές έννοιες που ορίζει ο όρος «δίπολα». Κάθε εννοιολογικό δίπολο αναδεικνύεται μέσα από ένα ή δύο ξεχωριστά έργα, που μεταξύ τους βρίσκονται σε άμεσο διάλογο για να αντιπαρατεθούν θεμελιώδεις αντιφατικές έννοιες όπως η ύλη και το άυλο, το εφήμερο και το αιώνιο, η εικόνα και το ανεικονικό, το αρσενικό και το θηλυκό, το φως και το σκοτάδι, η άνοδος κι η κάθοδος, το αριστερά και το δεξιά, δίνοντας τη δυνατότητα στους καλλιτέχνες να συνδυάσουν διαφορετικά υλικά και να αναδείξουν δύο διαφορετικές εικαστικές ταυτότητές τους.



Κλείσιμο


Οι καλλιτέχνες που παίρνουν μέρος στην έκθεση είναι οι ακόλουθοι: Χριστίνα Αγγελοπούλου, Μαρία Αριστοτέλους, Παναγιώτης Βορριάς, Μαρία Βύρρα, Δημήτρης Εφέογλου, Marina Genadieva, Δημήτρης Καρατζάς, Πάνος Κομπής, Τάσος Καλιακάτσος, Εύη Καραϊωσήφογλου - Κλειώ Βάττη (Clio-Evi duet), Beskida Kraja, Ραφαέλλα Κωνσταντίνoυ, Δημήτρης Λάμπρου, Ηλίας Μαμαλιόγκας, Λαμπρινή Μάρκου, Ελεάννα Μαρτίνου, Βιργινία Μαστρογιαννάκη, Παναγιώτης Νέζης, Αχιλλέας Παπακώστας, Σοφία Παπαδοπούλου, Liberty Peterson, Μαργαρίτα Πέτροβα, Μπέσσυ Ράλλη, Νίκος Σαρλής, Αντώνης Τιτάκης και Αποστόλης Φιλίππου.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει ο Ευθύμης Λαζόγκας, Διδάσκων Ιστορίας Τέχνης στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών. Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 8.30 μ.μ. και η διεύθυνση της Πινακοθήκης βρίσκεται Γερμανικού & Μυλλέρου στο Μεταξουργείο. Κατά τη διάρκεια των επόμενων ημερών, οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης θα είναι Τρίτη 10.00 – 21.00, Τετάρτη – Σάββατο 10.00 – 19.00 και Κυριακή 10.00 – 15.00.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης