Red Bull: Εμείς δεν κυριαρχήσαμε ποτέ, όπως η Mercedes!

Red Bull: Εμείς δεν κυριαρχήσαμε ποτέ, όπως η Mercedes!

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Αυστριακής ομάδας, Κρίστιαν Χόρνερ, είναι κατηγορηματικός πως η σημερινή κυριαρχία της Mercedes δεν έχει προηγούμενο και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με ότι πέτυχε η RBR από το 2010 έως και το 2013.

 Red Bull: Εμείς δεν κυριαρχήσαμε ποτέ, όπως η Mercedes!
Η Red Bull πήρε τέσσερα νταμπλ αυτά τα χρόνια με το Φέτελ να κάνει επίδειξη δύναμης το 2013 φτάνοντας τις 9 σερί νίκες.

Ο Χόρνερ ζήτησε μετά το πέσιμο της καρό σημαίας στην Αυστραλία από τη FIA να πάρει πρωτοβουλίες που θα μειώσουν την υπεροχή της Mercedes. Εύλογα λοιπόν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αν αντιλαμβάνεται την ειρωνεία δεδομένης της κυριαρχίας που απολάμβανε η ομάδα του τα προηγούμενα χρόνια. Ο Χόρνερ αντέδρασε: «Καταλαβαίνω τι λέτε όμως εμείς είχαμε απλά καλύτερα απόδοση, δεν κυριαρχούσαμε με τέτοια διαφορά. Κάθε φορά που βελτιωνόμασταν κάτι άλλαζε στους κανονισμούς και ψαλίδιζε το πλεονέκτημά μας. Μέχρι να προσαρμοστούμε στην απαγόρευση των ανεφοδιασμών, στις αλλαγές στο σχήμα των μονοθεσίων, στους διπλούς διαχύτες, στην εκμετάλλευση της κινητικής ενέργειας των καυσαερίων στους διαχύτες, στις αλλαγές χαρτογραφήσεων μεσούσης της περιόδου. Αν δε κάνει κάτι τώρα η FIA θα έχουμε μια σεζόν με εξαιρετικά μεγάλες διαφορές. Δε νομίζω πως η υπεροχή τους οφείλεται μόνο στον κινητήρα αλλά και στα περιφερειακά συστήματα της μονάδας ισχύος και στην χαρτογράφηση και στον τρόπο που περνάει η δύναμη στο δρόμο».

Κλείσιμο


Οι Mercedes έχουν κερδίσει τους 17 από τους 20 αγώνες της νέας υβριδικής εποχής
και στους δώδεκα εξ’ αυτών οι Χάμιλτον/Ρόσμπεργκ έχουν κάνει το 1 – 2. Αν δεν αλλάξει κάτι δραστικά το πιθανότερο είναι να συμβεί αυτό στους περισσότερους αγώνες φέτος ακριβώς όπως έγινε στην πρεμιέρα της Αυστραλίας (φωτ.).  

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης