Ρόσμπεργκ: Ελπίζω να μας φτάσει η Ferrari!

Ρόσμπεργκ: Ελπίζω να μας φτάσει η Ferrari!

Ο Γερμανός οδηγός της Mercedes συνειδητοποιεί ότι θα είναι για το καλό του σπορ αν η Ferrari καταφέρει να βελτιωθεί περαιτέρω ώστε να διεκδικήσει κάποιες νίκες από τη Mercedes.

Ρόσμπεργκ: Ελπίζω να μας φτάσει η Ferrari!
Η πρεμιέρα του πρωταθλήματος ήταν μια απογοήτευση για τους φιλάθλους που ευελπιστούσαν σε ανατροπή. Η περσινή χρονιά ήταν ένας βαρετός μονόλογος για τις Mercedes που κέρδισαν στους 16 από τους 19 αγώνες. Τα ασημί βέλη έχουν να χάσουν από πέρυσι το καλοκαίρι όταν τράκαραν μεταξύ τους στο Βέλγιο. Πολλοί ευελπιστούσαν πως φέτος τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Δεδομένου πως στη Williams στηρίζονται στη μονάδα ισχύος της Mercedes και σε McLaren, Red Bull βασίζονται σε Honda και Renault αντίστοιχα οι οποίες βρίσκονται σε δύσκολη θέση η μόνη ομάδα που θεωρητικά έχει τη δυνατότητα να κοντράρει φέτος τη Mercedes στα ίσα είναι η Ferrari.

H SF15T είναι δημιουργία του συμπατριώτη μας Νικόλα Τομπάζη που πλέον δεν εργάζεται για την Ιταλική ομάδα. Η πρόοδος στην απόδοση της μονάδας ισχύος είναι εντυπωσιακή όπως και η αεροδυναμική απόδοση του μονοθεσίου, δεν είναι τυχαίο ότι στον πρώτο του αγώνα με την Ιταλική ομάδα ο Φέτελ βρέθηκε χτες στον τρίτο σκαλί του βάθρου πίσω από τις Mercedes. Σημειώστε πως είναι το πρώτο μονοθέσιο που δουλεύτηκε στην αναβαθμισμένη αεροσήραγγα του Μαρανέλο και ήταν η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που η δουλειά ξεκίνησε νωρίς καθώς οι κόκκινοι παράτησαν γρήγορα την εξέλιξης της προβληματικής F14 T.

Η χθεσινή εικόνα της Ferrari ήταν πολύ καλύτερη σε σχέση με την περσινή
Κλείσιμο
αλλά η διαφορά με τις Mercedes που μετριέται σε δευτερόλεπτα είναι απογοητευτική. Οι Χάμιλτον και Ρόσμπεργκ τερμάτισαν μισό λεπτό μπροστά από το Φέτελ και έριξαν γύρο στον έκτο (Ρικιάρντο) της κατάταξης.



Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα ο Ρόσμπεργκ τόνισε:
" Στους επόμενους αγώνες θα κυριαρχήσουμε και  θα προσπαθήσουμε να το διατηρήσουμε αυτό για τη συνέχεια. Αλλά θα είναι καλό αν η Ferrari μας πλησιάσει, αρκεί να μην πλησιάσει πολύ".

Ο Φέτελ απόρησε στο άκουσμα αυτής της ασυνήθιστης δήλωσης και ρώτησε το Ρόσμπεργκ αν σοβαρολογεί. Ο  Γερμανός της Mercedes απάντησε: " Ελπίζω να μπορέσετε να μας κοντράρετε γιατί είναι σημαντικό για το άθλημα και τους φιλάθλους. Ένα μέρος του εαυτού μου σκέφτεται το θέαμα, θέλω ν' ανταμείβουμε τους φιλάθλους με σπουδαίες παραστάσεις. Αν μπορέσετε να μειώσετε τη διαφορά θα είναι φανταστικό".

Από την πλευρά του ο Χάμιλτον πρόσθεσε επί του θέματος: "Ο Σεμπάστιαν πρέπει αν έκανε καλή δουλειά για να ανέβει στο βάθρο. Δεν έχω δει τα γυρολόγια αλλά οι Ferrari έχουν κάνει εντυπωσιακό βήμα προόδου. Εκτιμώ πως κάποια στιγμή μέσα στη χρονιά θα είναι σε θέση να μας κοντράρουν". 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης