Ο Τζάκυ Γκου, που είναι υπεύθυνος για την τεχνολογική εξέλιξη της
XPeng, δήλωσε ότι η εταιρεία ακούει τα αιτήματα των πελατών, και εξετάζει την περίπτωση να λανσάρει full
υβριδικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν τον ίδιο κινητήρα.
Η Κομισιόν επέβαλε τον πρόσθετο φόρο στα ηλεκτρικά μοντέλα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι «αθέμιτες κρατικές επιδοτήσεις», όπως ισχυρίζεται, που λαμβάνουν οι εταιρείες στην Κίνα. Στην περίπτωση της XPeng, ο φόρος είναι 21%, ο οποίος είναι επιπρόσθετος του 10% που έχουν όλα τα εισαγόμενα αυτοκίνητα.
Τα αυτοφορτιζόμενα και τα plug-in υβριδικά εξαιρούνται από αυτό τον φόρο, κάτι που επιτρέπει στις κινεζικές εταιρείες να προσφέρουν μοντέλα σε ανταγωνιστικές τιμές. Ως εκ τούτου, από τα κινεζικά μοντέλα που πουλήθηκαν αυτό τον Ιούνιο, το 53% αφορούσε σε υβριδικά αυτοκίνητα. Την περσινή χρονιά, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 36%.
Για το ίδιο διάστημα φέτος, τα αμιγώς ηλεκτρικά κινεζικά ήταν στο 35% των συνολικών πωλήσεων, νούμερο που είναι λίγο μειωμένο συγκριτικά με το 2025, που ήταν 38%. Η πρώτη κινεζική εταιρεία που διέθεσε full υβριδικά μοντέλα στην Ευρώπη ήταν η MG, η οποία έχει εδραιωθεί για τα καλά στη Γηραιά Ήπειρο. Τον περασμένο μήνα, το MG ZS HEV ήταν το τρίτο πιο δημοφιλές υβριδικό, πίσω από τα Toyota Yaris Cross και Yaris.