Η Fiat μας ξεναγεί στο σαλόνι των μελλοντικών μοντέλων

Η Fiat μας ξεναγεί στο σαλόνι των μελλοντικών μοντέλων

Μπαίνοντας για τα καλά στην εποχή της ηλεκτροκίνησης η Fiat οραματίζεται σημαντικές αλλαγές στο σχεδιασμό οι οποίες θα αποτυπώνονται και στο εσωτερικό των μελλοντικών μοντέλων της 

Fiat_interior_future
Η Fiat, έχει αρχίσει να δραστηριοποιείται έντονα στην εξέλιξη των νέων μοντέλων της και αυτό που έχουμε δει ως τώρα είναι η αξιοποίηση του παρελθόντος της και των μοντέλα που έχουν πρωταγωνιστήσει σε αυτό. Όπως φαίνεται η λογική αυτή θα συνεχίσει να παίζει καθοριστικό ρόλο, ενώ η Fiat έδωσε στη δημοσιότητα σκίτσα από το εσωτερικό ενός μελλοντικού της μοντέλο που θα παρουσιαστεί εκτός απροόπτου το 2024. Το μοντέλο αυτό μάλιστα μπορεί να είναι το νέο Panda, αν κρίνουμε από τη διαμόρφωση του πίσω καθίσματος του concept.
Σύμφωνα με τους Ιταλούς πηγή έμπνευσης είναι και το ιστορικό εργοστάσιο της μάρκας στο Lingotto που εγκαινιάστηκε πριν από έναν αιώνα, το 1923 και τα στελέχη της εταιρείας θέλησαν να τιμήσουν την επέτειο και με αυτόν τον τρόπο.
Ένα από τα χαρακτηριστικά αρχιτεκτονικά στοιχεία του εργοστασίου ήταν το γεγονός ότι στην οροφή του είχε διαμορφωθεί πίστα στην οποία οι Ιταλοί έκαναν δοκιμές στα υπό εξέλιξη νέα μοντέλα τους, αλλά δοκίμαζαν και τη σωστή λειτουργία των αυτοκινήτων που κατασκευάζονταν λίγους ορόφους πιο κάτω.
Κλείσιμο
Στα σκίτσα της Fiat βλέπουμε ότι οι σχεδιαστές τους προσπάθησαν να ακολουθήσουν την οβάλ φόρμα που είχε αυτή αλλά και τη χρήση φωτεινών χρωμάτων και ανακυκλωμένων υλικών που δείχνουν σύγχρονα.
Για παράδειγμα, το σχήμα του τιμονιού και του ταμπλό, οι συρόμενες ποτηροθήκες, τα καθίσματα και τα προσκέφαλα αυτών τα οποία μοιάζουν με κυλινδρική μπάρα ήχου όπως και το πίσω κάθισμα έχουν ένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικό ύφος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης