Νέο SUV από την κινέζικη Lynk&Co

Νέο SUV από την κινέζικη Lynk&Co

Την όχι και τόσο εμπνευσμένη ονομασία 08 έχει το νέο και ιδιαίτερα εντυπωσιακό SUV της Lynk&Co, θυγατρικής της Geely, η οποία έχει ξεκινήσει την εμπορική επέκταση σε πολλές ευρωπαϊκές αγορές.

LynkCo_08
Ως μέλος του ομίλου Geely, η σχέση των μοντέλων της Lynk&Co με εκείνα της Volvo, γίνεται όλο και πιο στενή. Το νέο υβριδικό SUV με την ονομασία 08, μοιράζεται την πλατφόρμα CMA 2.0 με την επόμενη γενιά του Volvo XC60, ενώ έχει πολλά σχεδιαστικά στοιχεία που «προδίδουν» τη συγγένεια. Το νέο μοντέλο, αναμένεται να αποκαλυφθεί πλήρως στις 25 Μαρτίου στη Σαγκάη και αξίζει να σημειωθεί πως είναι το έβδομο μοντέλο της νέας μάρκας του Κινέζικου Ομίλου.
Με τους χαρακτηριστικούς προβολείς LED που δίνουν και τη φωτεινή «υπογραφή» του μοντέλου, το 08 είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό σε όψη, με τη μάσκα που δεν έχει γρίλια- αεραγωγό. Από το πλάι, οι χωνευτές χειρολαβές δίνουν το στίγμα της σύγχρονης αισθητικής του μοντέλου, ενώ και οι θόλοι των τροχών με το γυαλιστερό μαύρο κάλυμμα, παίζουν ρόλο στη μείωση της αεροδυναμικής αντίστασης.
Στο πίσω μέρος, τα φώτα LED τυλίγονται στα πίσω φτερά, ενώ ένας σπορ διαχύτης βρίσκεται χαμηλά στον προφυλακτήρα. Η χρήση της πλατφόρμας CMA 2.0 της Geely, σημαίνει πως το μοντέλο μπορεί να είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις του υβριδικού συστήματος E-Motive της εταιρείας.
Αυτό περιλαμβάνει έναν turbo 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων και ένα υβριδικό κιβώτιο τριών ταχυτήτων που συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα και μια μπαταρία με χωρητικότητα –στη μικρότερη εκδοχή της- 50kWh. Περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο μοντέλο θα γίνουν γνωστές στην παρουσίασή του σε λίγες μέρες, ενώ αξίζει να κρατήσουμε πως στις ευρωπαϊκές χώρες όπως είναι η Ισπανία, που η Lynk&Co δραστηριοποιείται, το μοντέλο αναμένεται από το 2024.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης