Τα σενάρια για τη διαδοχή του Nissan GT-R

Τα σενάρια για τη διαδοχή του Nissan GT-R

Η Nissan έχει ορίσει σαν χρονικό ορίζοντα για την παρουσίαση του νέου GT-R το 2023 και καθώς πλησιάζουμε προς αυτή την ημερομηνία τα σενάρια για τη διαδοχή του ιαπωνικού sports car συγκλίνουν στο συμπέρασμα πως θα πρόκειται για ένα εντυπωσιακό μοντέλο.

nissan_gtr_concept
Παρά τα 14 συναπτά έτη καριέρας της σημερινής γενιάς R-35 το Nissan GT-R παραμένει ένα από τα πιο ποθητά και ικανά sports cars της αγοράς. Ωστόσο ο συνεχής εκσυγχρονισμός του ανταγωνισμού και βέβαια τα νέα τεχνολογικά δεδομένα καθιστούν πλέον αναγκαία την αντικατάσταση.
Είναι λοιπόν γνωστό πως ήδη έχει ξεκινήσει η εξέλιξης της νέας γενιάς με τον κωδικό R-36 και χρονικό ορίζοντα παρουσίασης το 2023 ενώ έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο διάφορες εκδοχές και εικασίες για την σχεδιαστική κατεύθυνση που θα πάρει το νέο μοντέλο.
Οι μέχρι τώρα πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα πολύ εντυπωσιακό σχέδιο, επιβλητικό σε εμφάνιση και με κάποιες λεπτομέρειες που θα το κάνουν πολύ ξεχωριστό στον δρόμο. Θα έχει επίσης αναφορές σε παλαιότερα μοντέλα της εταιρίας, κάτι που όπως είδαμε συνηθίζει με το νέο Νissan Z.
Σε ότι αφορά τα μηχανικά μέρη θα έχει μάλλον τρίλιτρο κινητήρα V6 και πιθανόν κάποια μορφή υβριδικού συστήματος. Η ισχύς θα είναι σημαντικά μεγαλύτερη από τα 600 άλογα της τρέχουσας έκδοσης Nismo.
Κλείσιμο

Πάντως στο πρωτότυπο Νissan 2020 Vision στο Gran Turismo υπάρχει ήδη μία πρώτη απεικόνιση μίας ιδέας για το νέο μοντέλο με την ισχύ να ξεπερνά τους 700 ίππους, αν και θα πρέπει να βρεθεί κάποιος τρόπος για να περάσουν τους περιορισμούς ρύπων της Ευρώπης.
Το σίγουρο είναι ότι για δύο ακόμα χρόνια μέχρι την τελική του παρουσίαση, ο νέος Godzilla θα μας απασχολεί συχνά-πυκνά. Η ανανέωση του GT-R θα είναι ένα από τα αγαπημένα σίριαλ των επόμενων ετών, με πολλά επεισόδια και σίγουρα μία πολύ ενδιαφέρουσα κατάληξη αν κρίνουμε από τις εκφρασμένες προθέσεις των ανθρώπων της Νissan όχι απλά να μείνουν πιστοί στην ιστορία του μοντέλου, αλλά και να την ξεπεράσουν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης